La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 25 lip 2025, 9:14

michalbud8 pisze:Podrzuci ktoś zdjęcia z budowy?

Proszę bardzo, byłem niedawno w okolicy, ale od drugiej strony i tak to wyglądało.

Obrazek

Ta niska zabudowa to oczywiście Tauron, co ciekawe, pomiędzy tymi budynkami, na placyku było porozkładanych mnóstwo wyglądających na nowe transformatorów. Ciekawe, czy to się wiąże z jakimiś uciążliwościami. I zdjęcie było robione z poziomu ul. Tischnera, więc pewnie ten kawałek dalej też będzie ją słychać.

Nowy

Re: La Vie House Kraków / Imperial Capital deweloper (ul. Łagiewnicka) - opinie na forum

Postautor: Nowy » 25 lip 2025, 9:40

A sama budowa chyba całkiem sprawnie przebiega, jak widać prowadzą już prace na 5 piętrze na budowie La Vie House.

Obrazek

To zdjęcie jest z kolei zrobione z kładki nad torami prowadzącej w stronę Bonarki. Swoją drogą kiedyś była mowa o jej przedłużeniu nad ruchliwymi ulicami też - wiadomo coś może w tej sprawie?

kat_str

Postautor: kat_str » 22 gru 2025, 12:27

Hej wszystkim, gdyby był ktoś zainteresowany dużym (100m2) mieszkaniem w tej inwestycji to poproszę o kontakt.

borja_sv

Postautor: borja_sv » 07 cze 2026, 20:32

Spacerowałem dzisiaj po okolicy i sam budynek wydaje się być dobrze wykończony, ale okolica jest dość kiepska, wciąż głównie biura i magazyny. Te stare garaże też nie wyglądają dobrze tam, gdzie są. Do przystanku tramwajowego jest jakieś 9-10 minut spacerem.

Nowy

Postautor: Nowy » 07 cze 2026, 21:27

borja_sv pisze:Spacerowałem dzisiaj po okolicy i sam budynek wydaje się być dobrze wykończony

Jak masz jakieś zdjęcia, podrzuć na forum, chętnie zobaczę, jak to wyszło deweloperowi.

Nakuls

Postautor: Nakuls » 08 cze 2026, 7:26

Też wczoraj przy okazji rowerem podjechałem. Sam blok wygląda okej natomiast okolica już faktycznie średnia, najgorzej wyglądają te garaże przed samym blokiem, one na pewno tam zostaną?

Na plus remont drogi, ogólnie wydaje mi się że inwestycja Novy Mateczny która jest trochę bliżej ronda wydaje się lepsza ale tam chyba wszystko sprzedane.

kokos22

Postautor: kokos22 » 15 cze 2026, 11:51

Czy ktos moze kupowal mieszkanie w tej inwestycji? Jakie sa mozliwosci negocjacyjne, szczegolnie na wiekszych mieszkaniach? Cos idzie zejsc z ceny? Mimo tej obnizki, ofertowe dalej sa calkiem odstrzelone.

Elendium

Postautor: Elendium » 16 cze 2026, 12:34

Rozmawiałem z biurem sprzedaży jakieś 2 miesiące temu. Możliwości negocjacyjne są mniej więcej do tego, o ile przecnione są mieszkania w promocji (czyli na te, które są już przecenione - nie ma, a przynajmniej wtedy nie było). Garaże zostają. Mieszkania są też dosyć niskie jak na "premium" (bliżej 250 niż 260, ale nie pamiętam dokładnie). Ja zdecydowałem się na inną inwestycję.

Nakuls

Postautor: Nakuls » 19 cze 2026, 17:27

Albo mi się wydaje albo strona inwestycji uległa zmianie, widać na makietach budynku 2 i 3 etapu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”