Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Kwiatuszek

Re: Szczęśliwy Dom (Kraków / Zabłocie) od Casa Feliz Portowa - opinie na forum

Postautor: Kwiatuszek » 19 sie 2025, 20:19

plaszak pisze:
Kwiatuszek pisze:1. Nie sądzę, nie zanosi się żeby mieli remontować ten odcinek ulicy więc chodnika raczej też nie będzie.

Ja jednak myślę, że cała ulica zostanie wreszcie wyremontowana, po prostu do tego zostaną zobowiązani koleni deweloperzy, a wygląda na to, że nie będzie to jeszcze koniec budowy bloków w tej okolicy.

W przyszłości miejmy nadzieję tak, ale w ramach tych inwestycji które powstają w tym momencie raczej nie.

Pinkalinka

Postautor: Pinkalinka » 14 wrz 2025, 22:28

Która inwestycja na Zabłociu jest według Was lepsza i dlaczego- Casa Fliz, Nowe Zabłocie, Portowa Zabłocie YIT czy Apartamenty Portowa od Matexi? Skłaniam się ku Casa Feliz, bo jest otoczona zielenią, nie jest przy głównej drodze. Na drugim miejscu Nowe Zabłocie, bo ma potencjał. (Craft Zabłocie odrzucam ze względu na absurdalną cenę)

random

Postautor: random » 15 wrz 2025, 11:42

Ja zdecydowałem się na YIT Portowa będąc wcześniej na mieszkaniach właśnie w Casie Feliz i YIT, pod względem samej inwestycji wolę YIT bo:
1. Ładniejsza elewacja/wykończenie: na Casie Feliz jest zwykły tynk plus okleina z drewna, YIT to z jednej strony (chyba) klinkierówka, z drugiej tynk ale z jakąś strukturą i wygląda to znacznie ładniej na żywo, do tego w YIT jest więcej okien co też dla mnie lepiej wygląda
2. Trochę bliżej do zabłocia
3. Jest ciszej niż w CF, może Portowa stanie się bardziej ruchliwa za jakiś czas, ale większość mieszkań ma sypialnie na dziedziniec więc nie powinno to być problemem
4. Napisałaś, że CF jest otoczona zielenią ale rozumiem, że masz na myśli 2gi etap? Pierwszy to otoczenie ocean apartments i fabryki, ale jak wyżej, trochę też zależy od konkretnego mieszkania
5. Dziedziniec i części wspólne, coś czego w CF praktycznie nie ma
6. Lokale usługowe (chociaż dla jednych to plus dla innych minus)

Pinkalinka

Postautor: Pinkalinka » 15 wrz 2025, 12:19

random pisze:Ja zdecydowałem się na YIT Portowa będąc wcześniej na mieszkaniach właśnie w Casie Feliz i YIT, pod względem samej inwestycji wolę YIT bo:
1. Ładniejsza elewacja/wykończenie: na Casie Feliz jest zwykły tynk plus okleina z drewna, YIT to z jednej strony (chyba) klinkierówka, z drugiej tynk ale z jakąś strukturą i wygląda to znacznie ładniej na żywo, do tego w YIT jest więcej okien co też dla mnie lepiej wygląda
2. Trochę bliżej do zabłocia
3. Jest ciszej niż w CF, może Portowa stanie się bardziej ruchliwa za jakiś czas, ale większość mieszkań ma sypialnie na dziedziniec więc nie powinno to być problemem
4. Napisałaś, że CF jest otoczona zielenią ale rozumiem, że masz na myśli 2gi etap? Pierwszy to otoczenie ocean apartments i fabryki, ale jak wyżej, trochę też zależy od konkretnego mieszkania
5. Dziedziniec i części wspólne, coś czego w CF praktycznie nie ma
6. Lokale usługowe (chociaż dla jednych to plus dla innych minus)

Dlaczego odrzuciłeś Nowe Zabłocie? Ja waham się pomiędzy Casa Feliz a Nowe Zabłocie, gdzie oferują lepsze ceny.

random

Postautor: random » 15 wrz 2025, 14:03

Brałem pod uwagę NZ, ale oddanie pół roku później, imo trochę gorsza lokalizacja, potencjalnie w okół plac budowy przez kolejne lata i głośniej słychać ulicę niż na YIT

Violina

Postautor: Violina » 15 paź 2025, 8:02

Czy ktos Was juz kupplung badz zitiert kupic na Casa Feliz? Jak przebiegala przedaz z deweloperem? Warum sie czy w tym wykonczonym budynku badz w tym co jest jeszcze w budowie? Jestem za strona zachodnia? Dzieki za odpowiedzi

Zosia

Postautor: Zosia » 15 paź 2025, 18:30

Tak właśnie w przyszłym tygodniu odbieramy nasze wymarzone mieszkanie. Mieszkanie rezerwowaliśmy z początkiem 2024 wszystko przebiegało sprawnie i zgodnie z harmonogramem.
Zosia

KlarensM

Postautor: KlarensM » 05 lis 2025, 16:25

Czy ktoś wie, co jest zaplanowane w związku z budynkiem zaznaczonym na zdjęciu? Deweloper powiedział nam, że to „bankrut”, ale nie możemy znaleźć żadnych informacji na ten temat. Przyznam, że na miejscu wygląda to dość nieciekawie. Między blokiem a tym budynkiem znajduje się ogrodzenie z drutem kolczastym, wykonane ze starych płyt, z których dodatkowo wystaje sporo kabli. Całość sprawia raczej negatywne i mało bezpieczne wrażenie.
Portowa.jpeg
Portowa.jpeg (203.7 KiB) Przejrzano 741 razy

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”