Smród w Krakowie na Płaszowie Rybitwach Podgórzu brzydki nieprzyjemny zapach/ problem smrodu Kraków Płaszów Podgórze

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
KlientS

Re: Smród w Krakowie na Płaszowie Rybitwach Podgórzu brzydki nieprzyjemny zapach/ problem smrodu Kraków Płaszów Podgórze

Postautor: KlientS » 25 wrz 2025, 23:54

Bywa tak, że w wyżej położonych częściach miasta już pięknie świeci słońce, a bliżej Wisły, to zalega mgła pomieszana z niewiadomo czym jeszcze.

Obrazek

Myślę, że to nie jest coś, co da się szybko i prosto rozwiązać i jeszcze długo ten problem będzie trapił dużą część podgórza.

kraklove

Re: Smród w Krakowie na Płaszowie Rybitwach Podgórzu brzydki nieprzyjemny zapach/ problem smrodu Kraków Płaszów Podgórze

Postautor: kraklove » 26 wrz 2025, 8:32

KlientS pisze:W tym tygodniu był taki dzień, że miałem wrażenie, że czuć było nawet na wysokości Mostu Grunwaldzkiego. Nie wiem, czy to było tylko moje wrażenie, ale jednak.

To nie jest Twoje wrażenie, w niektórych dniach smród jest wyraźnie odczuwalny od Płaszowa, przez całe Podgórze, aż do Salwatora (przy moście Dębnickim).

Mar G

Postautor: Mar G » 14 paź 2025, 9:54

kraklove pisze:
KlientS pisze:W tym tygodniu był taki dzień, że miałem wrażenie, że czuć było nawet na wysokości Mostu Grunwaldzkiego. Nie wiem, czy to było tylko moje wrażenie, ale jednak.

To nie jest Twoje wrażenie, w niektórych dniach smród jest wyraźnie odczuwalny od Płaszowa, przez całe Podgórze, aż do Salwatora (przy moście Dębnickim).

Zamiast poprawy jest coraz gorzej

lovekrakow.pl/smrod-przenika-przez-zamkniete-okna-tu-znaczaco-nasilily-sie-incydenty-odorowe

trolltroll

Postautor: trolltroll » 21 paź 2025, 21:37

Mnie dziwią ludzie z pierwszej strony tego wątku, którzy twierdzą ze nie czują tego smrodu. Mam kolegę ze Złocienia, ktory również twierdzi, ze nic nie czuje, ja sie tylko uśmiecham gdy to słyszę.

Mieszkałem 5 lat na Bieżanowie Nowym i o ile pierwszy rok był ok, to potem z roku na rok bylo coraz gorzej. Smród pojawiał sie coraz częściej i byl coraz bardziej intensywny. Po 5 latach wyprowadziłem się. Szczerze, mimo że Biezanow mi sie podobał to nie kupiłbym mieszkania już w tych rejonach. Przynajmniej póki nie zaczną eliminować tego problemu. Z tego co tu czytam, problem nie znika i jest tylko gorzej. Współczuję ludziom, którzy to muszą wdychać a tym którzy nie czują? Cóż, też współczuję ; )

Mar G

Postautor: Mar G » 03 lis 2025, 9:45

Aktualizacja

smród jest często tak mocny, że z wielką siłą wdziera się do pojazdów (mimo zamkniętych okien

gazetakrakowska.pl/smierdzacy-problem-krakowa-fetor-wdziera-sie-nawet-do-autobusow-ma-wreszcie-ruszyc-kluczowa-inwestycja/ar/c1p2-28133509

KlientS

Postautor: KlientS » 03 lis 2025, 22:45

Szukają wykonawcy hermetyzacji oczyszczalni ścieków. Ciekawe, czy jak to zrobią, to będzie jakiś pozytywny efekt i problem zniknie. Ale artykuły o tym, że ludzie się skarżą na ten smród, to wpadają tak mniej więcej co 2 tygodnie, problem chyba jest faktycznie spory i ludzie, którzy dłużej mieszkają twierdzą, że się nasila.

gazetakrakowska.pl/smierdzacy-problem-krakowa-fetor-wdziera-sie-nawet-do-autobusow-ma-wreszcie-ruszyc-kluczowa-inwestycja/ar/c1p2-28133509

Widziałem jakąś wypowiedź, że część ludzi wiąże to z powstającą w tym rejonie miasta zabudową, a buduje się tam dużo.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”