Skośna 2a Kraków - deweloper M2 - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Dociekliwy

Re: Skośna 2a - Deweloper M2 - opinie na forum

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 15:54

realista pisze:ten deweloper to typowy janusz biznesu, osobiście trzymam się od niego z daleka, sprzedaż to typowa amatorka, najpierw znajomi, potem reszta

A czy mógłbyś powiedzieć dlaczego? Interesuje mnie ta inwestycja i nie bardzo rozumiem co to znaczy, że sprzedaż to typowa amatorka. Czy coś kupowałeś u tego dewelopera? Nie bardzo też rozumiem stwierdzenie najpierw znajomi potem reszta. Moja żona dzwoniła tam wstępnie zapytać i bez problemu zaproponowali jej spotkanie.

Dociekliwy

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 16:00

baczek pisze:
realista pisze:ten deweloper to typowy janusz biznesu, osobiście trzymam się od niego z daleka, sprzedaż to typowa amatorka, najpierw znajomi, potem reszta

Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego "Januszerstwa"? Jak z jakością wykonania jego inwestycji? Patrząc na stronę internetową to pachnie mocną amatorką, ale czy coś więcej tutaj nie odbywa się tak jak powinno? To że znajomi najpierw dostają cynk i możliwość kupna mieszkań (często po lepszych cenach) od zwykłych Kowalskich to chyba standard na krakowskim rynku nieruchomości... :cry:

No też właśnie chciałem zapytać o co chodzi z tym "Januszerstwem". Mają ofertę. Wszytko jest na stronie. Czy na coś konkretnego mam jeszcze zwrócić uwagę. Rzuty są. Ceny są. Opis jest. Prospekt informacyjny jest. Wzór umowy deweloperskiej jest. Porównywałem ich z ofertę na Przemiarki 16 Bryksy i jak dla mnie oferta M2 jest chyba ok. Czy możesz coś więcej powiedzieć. To, że sprzedają znajomym to chyba nic strasznego. Nie bardzo też rozumiem "potem reszta".

Dociekliwy

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 16:05

krtk pisze:Radzę się dobrze zastanowić czy chcecie być klientami drugiej kategorii, tym bardziej przy takiej inwestycji

Czy możesz coś więcej napisać? Czy masz jakieś konkretne uwagi? Co znaczy klient drugiej kategorii? Znaczy, że co? Co to znaczy "przy takiej inwestycji"? Czyli jakiej? Mnie ona interesuje i nie zauważyłem nic niepokojącego. Sprawdzam z różnych stron, bo podoba mi się u nich jedno mieszkanie, a lokalizacja jest super, ale to poważna decyzja i chcę być pewien. Na tym forum na razie nikt nie podał żadnych negatywnych konkretów.

mareczek222

Postautor: mareczek222 » 03 lis 2025, 16:19

Najwidoczniej moderator stosuje tutaj cenzurę. Widziałem dzisiaj wpisy, gdzie ktoś podawał konkrety na kumoterstwo tego dewelopera, wrzucane były też screeny, gdzie deweloper ukrywa nr księgi wieczystej nieruchomości, które sprzedaje. Ogólnie wygląda to bardzo amatorsko i bałbym się cokolwiek kupować tutaj, bo co pomyśleć, gdy pojawią się problemy z mieszkaniem i ktoś będzie oczekiwał rękojmi.

Dociekliwy

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 16:30

mareczek222 pisze:Najwidoczniej moderator stosuje tutaj cenzurę. Widziałem dzisiaj wpisy, gdzie ktoś podawał konkrety na kumoterstwo tego dewelopera, wrzucane były też screeny, gdzie deweloper ukrywa nr księgi wieczystej nieruchomości, które sprzedaje. Ogólnie wygląda to bardzo amatorsko i bałbym się cokolwiek kupować tutaj, bo co pomyśleć, gdy pojawią się problemy z mieszkaniem i ktoś będzie oczekiwał rękojmi.

Cenzurę?! Nie bardzo rozumiem. Kumoterstwo? Z kim? Z moderatorem forum? W księdze wieczystej są chyba dane osobowe - czy nie chodzi tu o RODO?

Próbuje dopytać co wygląda tu amatorsko? Oferta jak każda inna - no może bez wspaniałych sztucznych wizualizacji wnętrz ze służącymi, bentleyami pod blokiem, itp.

Dlaczego bałbyś się kupować? Z katalogu inwestycji wynika, że działają na rucaju ponad 20 lat. A skoro działają to może nie ma z nimi problemu. Nie znikają. Nie ukrywają się. Nie zmieniają nazwy. Itd.

Oglądam tam jedno mieszkania i podoba mi się ta inwestycja, - ale wiadomo jestem ostrożny. nie mogę trafić na żadne konkrety, że kto

Dociekliwy

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 16:31

mareczek222 pisze:Najwidoczniej moderator stosuje tutaj cenzurę. Widziałem dzisiaj wpisy, gdzie ktoś podawał konkrety na kumoterstwo tego dewelopera, wrzucane były też screeny, gdzie deweloper ukrywa nr księgi wieczystej nieruchomości, które sprzedaje. Ogólnie wygląda to bardzo amatorsko i bałbym się cokolwiek kupować tutaj, bo co pomyśleć, gdy pojawią się problemy z mieszkaniem i ktoś będzie oczekiwał rękojmi.

że ktoś miał z nimi jakieś realne problemy.

Zygmunt_P

Postautor: Zygmunt_P » 03 lis 2025, 17:06

Dociekliwy pisze:

Cenzurę?! Nie bardzo rozumiem. Kumoterstwo? Z kim? Z moderatorem forum? W księdze wieczystej są chyba dane osobowe - czy nie chodzi tu o RODO?

Próbuje dopytać co wygląda tu amatorsko? Oferta jak każda inna - no może bez wspaniałych sztucznych wizualizacji wnętrz ze służącymi, bentleyami pod blokiem, itp.

Dlaczego bałbyś się kupować? Z katalogu inwestycji wynika, że działają na rucaju ponad 20 lat. A skoro działają to może nie ma z nimi problemu. Nie znikają. Nie ukrywają się. Nie zmieniają nazwy. Itd.

Oglądam tam jedno mieszkania i podoba mi się ta inwestycja, - ale wiadomo jestem ostrożny. nie mogę trafić na żadne konkrety, że kto

Przepraszam, ale właśnie śmierdzisz mi kimś pracującym u takiego januszowego patodewelopera.
Jesteś zachwycony i nie widzisz żadnych konkretów na nie, to po co piszesz w tym temacie 20 post? Kupuj śmiało. To, że w prospekcie informacyjnym deweloper ukrywa numer KW to się nadaje dla UOKiKu, bo to żenujące. Ja trzymam się ogólnokrajowych dużych deweloperów. Rezerwując mieszkanie nie usłyszę, że jednak ktoś "przeoczył" i jednak było już zarezerwowane dla znajomego królika, a wymieniając listę usterek przy odbiorze, wiem, że w terminie wykona to sprawdzony generalny wykonawca, a nie ekipa podwykonawców z Berdyczów.

W każdym razie jeżeli według Ciebie deweloper ukrywa nr KW ze względu na RODO, to jesteś wymarzonym klientem tego typu dewelopera.

krtk

Postautor: krtk » 03 lis 2025, 17:31

Dociekliwy pisze:
krtk pisze:Radzę się dobrze zastanowić czy chcecie być klientami drugiej kategorii, tym bardziej przy takiej inwestycji

Czy możesz coś więcej napisać? Czy masz jakieś konkretne uwagi? Co znaczy klient drugiej kategorii? Znaczy, że co? Co to znaczy "przy takiej inwestycji"? Czyli jakiej? Mnie ona interesuje i nie zauważyłem nic niepokojącego. Sprawdzam z różnych stron, bo podoba mi się u nich jedno mieszkanie, a lokalizacja jest super, ale to poważna decyzja i chcę być pewien. Na tym forum na razie nikt nie podał żadnych negatywnych konkretów.

Obrazek

będę chciał porozmawiać z działem marketingu tej inwestycji to skontaktuje się z działem marketingu, uprzedzam - nie skontaktuje się

stały schemat, pojawia się nowy wątek o inwestycji, pojawia się jakiś krytyczny wpis, kilka godzin później rejestruje się "tajemniczy klient", zainteresowany tylko tą inwestycją, i pisze jak popyrtany, co najmniej jakby ktoś mu obrażał matkę

Kusper

Postautor: Kusper » 03 lis 2025, 17:37

Jest to standardowa praktyka w dobie dbania o dobry wizerunek firmy. Deweloperzy chętnie z takich rozwiązań korzystają, także ci najmniejsi.

Dociekliwy

Re: Skośna 2a Kraków - deweloper M2 - opinie na forum

Postautor: Dociekliwy » 03 lis 2025, 17:51

Zygmunt_P pisze:
Dociekliwy pisze:

Przepraszam, ale właśnie śmierdzisz mi kimś pracującym u takiego januszowego patodewelopera.
Jesteś zachwycony i nie widzisz żadnych konkretów na nie, to po co piszesz w tym temacie 20 post? Kupuj śmiało. To, że w prospekcie informacyjnym deweloper ukrywa numer KW to się nadaje dla UOKiKu, bo to żenujące. Ja trzymam się ogólnokrajowych dużych deweloperów. Rezerwując mieszkanie nie usłyszę, że jednak ktoś "przeoczył" i jednak było już zarezerwowane dla znajomego królika, a wymieniając listę usterek przy odbiorze, wiem, że w terminie wykona to sprawdzony generalny wykonawca, a nie ekipa podwykonawców z Berdyczów.

W każdym razie jeżeli według Ciebie deweloper ukrywa nr KW ze względu na RODO, to jesteś wymarzonym klientem tego typu dewelopera.

Zadaję pytania. To chyba normalne. Pytam uczetników forum o konkrtene doświadcznia. Spradzałem też ofertę kobi130 i bryksy. U nich nie ma ani prospektu, ani umowy, nie mówią o numerze ksiegi wieczystej. Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Nie wiem o co chodzi z tą rezerwacją i królikiem. Czy miałeś taką sytuację u tego dewelopera. Coś zarezerwowałeś i wpłąciłeś jakąś opłate a on to anulował?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”