Prestige Wiślicka / inwestor Prestige Property - informacje i opinie na forum
-
hiperleksja
Re: Prestige Wiślicka / inwestor Prestige Property - informacje i opinie na forum
Kupujta ludziska jeszcze więcej samochodów do jeżdżenia po mieście, na pewno korki będą jeszcze mniejsze
Ci którzy za łapówki od lobbystów przepchnęli ustawę o minimalnej liczbie miejsc postojowych na mieszkanie w nowej mieszkaniówce powinni skończyć przed trybunałem stanu.
Re: Prestige Wiślicka / inwestor Prestige Property - informacje i opinie na forum
Problem wygląda tak samo w porannym szczycie. Ulica Wiślicka stoi w ogromnym korku. Ciężko jest wyjechać z tego rejonu w kierunku centrum. Próbując korzystać z komunikacji miejskiej też nie jest kolorowo, bo przez korki, autobusy jeżdżą tutaj zupełnie poza rozkładem a część z nich ma wyłączone transpondery i nie wiadomo czy już pojechał czy jest opóźniony.
Z kimkolwiek się nie porozmawia z okolicznych mieszkańców o tej budowie, to wszyscy są sfrustrowani, że coś takiego ma być wciśnięte w tym miejscu. Z tego co czytałem na innym forum to część mieszkańców się zorganizowała i mają sprawdzać czy przy wydawaniu pozwolenia na budowę nie doszło do naruszenia przepisów techniczno budowlanych i czy zachowano minimalną odległość 60 metrów od dystrybutorów gazu na stacji benzynowej i w razie czego zgłosić sprawę do jednostek WINB
Z kimkolwiek się nie porozmawia z okolicznych mieszkańców o tej budowie, to wszyscy są sfrustrowani, że coś takiego ma być wciśnięte w tym miejscu. Z tego co czytałem na innym forum to część mieszkańców się zorganizowała i mają sprawdzać czy przy wydawaniu pozwolenia na budowę nie doszło do naruszenia przepisów techniczno budowlanych i czy zachowano minimalną odległość 60 metrów od dystrybutorów gazu na stacji benzynowej i w razie czego zgłosić sprawę do jednostek WINB
-
kokosowy35
a.madeusz pisze:Problem wygląda tak samo w porannym szczycie. Ulica Wiślicka stoi w ogromnym korku. Ciężko jest wyjechać z tego rejonu w kierunku centrum. Próbując korzystać z komunikacji miejskiej też nie jest kolorowo, bo przez korki, autobusy jeżdżą tutaj zupełnie poza rozkładem a część z nich ma wyłączone transpondery i nie wiadomo czy już pojechał czy jest opóźniony.
Przecież tam - na stacji benzynowej obok - dokładnie na przeciwko okien tych budynków co mają powstać, jest myjnia dla dużych pojazdów działająca 24H, oraz punkt spustowy paliw, do zbiorników podziemnych z cystern które podjeżdżają tam rano i po południu.
Czy naprawdę obecnie jest tak duże zapotrzebowanie na tego typu mikro lokale, że inwestorzy liczą, że znajdzie się aż tyle chętnej gawiedzi na zakup tego?
Pewnie nikt by nie wspomniał o tej budowie gdyby nie absurdalny pomysł budowy prawie 300 lokali miedzy skrzyżowaniami i to w miejscu gdzie codziennie w godzinach szczytu wjazd do osiedli wokół i dalszej części miasta jest tragicznie zakorkowany
kokosowy35 pisze:Czy naprawdę obecnie jest tak duże zapotrzebowanie na tego typu mikro lokale, że inwestorzy liczą, że znajdzie się aż tyle chętnej gawiedzi na zakup tego?
inwestycja bez jakiegokolwiek sensu, typowy przykład schyłkowej fazy bańki
w 100 razy lepszych lokalizacjach na Lea (prawie gotowa inwestycja) czy Cystersów (gotowa inwestycja) cały czas schodzą z ceną w dół i nadal prawie wszystko na sprzedaż
jedyna szansa że to nie pozarasta trawą, to wejście w życie zakazu najmu krótkoterminowego (oddanie decyzji wspólnotom) w zwykłych blokach mieszkalnych
-
hiperleksja
rooney pisze:w 100 razy lepszych lokalizacjach na Lea (prawie gotowa inwestycja) czy Cystersów (gotowa inwestycja) cały czas schodzą z ceną w dół i nadal prawie wszystko na sprzedaż
Masz na mysli Cystersów 19 od Imperial? Jeśli tak, to właśnie wszedłem tam z ciekawości i sobie ogladam przykładowe karty mieszkań:
Kod: Zaznacz cały
POWIERZCHNIA DO OBLICZENIA CENY 42,02 m2
Powierzchnia użytkowa wg PN-ISO 9836:2022-07 40,96 m2Myślałem że pęknę ze śmiechu. Innymi słowy: "cenę Wam policzymy wg powierzchni bez ścianek działowych, wiekszej niż rzeczywista na której będziecie mieszkać". Takie numery tylko w Bolzdze.
hiperleksja pisze:rooney pisze:w 100 razy lepszych lokalizacjach na Lea (prawie gotowa inwestycja) czy Cystersów (gotowa inwestycja) cały czas schodzą z ceną w dół i nadal prawie wszystko na sprzedaż
Masz na mysli Cystersów 19 od Imperial? Jeśli tak, to właśnie wszedłem tam z ciekawości i sobie ogladam przykładowe karty mieszkań:Kod: Zaznacz cały
POWIERZCHNIA DO OBLICZENIA CENY 42,02 m2
Powierzchnia użytkowa wg PN-ISO 9836:2022-07 40,96 m2
Myślałem że pęknę ze śmiechu. Innymi słowy: "cenę Wam policzymy wg powierzchni bez ścianek działowych, wiekszej niż rzeczywista na której będziecie mieszkać". Takie numery tylko w Bolzdze.
tak, kto przyjrzał się polskiemu rynkowi nieruchomości ten w cyrku się nie śmieje
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”