Krakow / 60-70m / 2 pok + salon - gdzie kupić mieszkanie z dwiema sypialniami w Krakowie? - opinie na forum

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
acidfuji

Krakow / 60-70m / 2 pok + salon - gdzie kupić mieszkanie z dwiema sypialniami w Krakowie? - opinie na forum

Postautor: acidfuji » 03 cze 2026, 14:42

Cześć,

Trochę się nie mieścimy w naszym obecnym mieszkaniu więc chcemy się rozglądnąć za nowym nieco większym . Parametry które nas interesują:

1. Min 2 sypialnie + salon kuchnia
2. Cicha okolica i dobrze skomunikowana z miastem (głównie komunikacja miejska)
3. Garaż podziemny
4. Powierzchnia to do jakieś 60-70m

Co polecacie obecnie w Krakowie z dostępnych już na rynku mieszkan? A moze jest cos na co czekania bo budowa dopiero rusza? Z gory dzieki za informacje.

luc

Re: Krakow / 60-70m / 2 pok + salon - gdzie kupić mieszkanie z dwiema sypialniami w Krakowie? - opinie na forum

Postautor: luc » 03 cze 2026, 18:35

acidfuji pisze:Trochę się nie mieścimy w naszym obecnym mieszkaniu więc chcemy się rozglądnąć za nowym nieco większym

A w której części Krakowa szukacie mieszkania? Gotowe do wejścia czy dziura w ziemi / na etapie budowy? Jakieś priorytety, jeśli chodzi o kryteria wyboru mieszkania?

acidfuji

Re: Krakow / 60-70m / 2 pok + salon - gdzie kupić mieszkanie z dwiema sypialniami w Krakowie? - opinie na forum

Postautor: acidfuji » 04 cze 2026, 10:22

luc pisze:
acidfuji pisze:Trochę się nie mieścimy w naszym obecnym mieszkaniu więc chcemy się rozglądnąć za nowym nieco większym

A w której części Krakowa szukacie mieszkania? Gotowe do wejścia czy dziura w ziemi / na etapie budowy? Jakieś priorytety, jeśli chodzi o kryteria wyboru mieszkania?

Myślę że Bronowice, Grzegorzki (choć tutaj ceny odjechały już trochę), Dabie i te okolice na wschód też spoko. Nie wiem jak zablocie ale jakoś mnie nigdy nie przekonywało. Ale jesteśmy dosyć otwarci na ciekawe opcje. Jedynie północ nam za bardzo nie leży.

Przykładowo oglądaliśmy fajne mieszkanie na Lindego na Bronowicach ale trochę za mało czasu chyba mamy aby to spiac. Nie mam pojęcia kompletnie jak wyglada i trwa sprzedaż mieszkania.

Co do gotowości to również nie ma presji. Musimy sprzedać nasze mieszkanie aby sfinansować nowe więc to trochę może potrwac.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”