Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
Daniel11

Re: Przekazanie nowego mieszkania przez dewelopera Atal - Apartamenty Bajeczna

Postautor: Daniel11 » 10 lut 2018, 12:15

Przykładowo opłaty za luty to 600 pln. Z tego 350 pln koszty utrzymania, 200 pln woda, ogrzewania i 53 pln zarządzanie.
Mieszakanie około 65 m, z komórką i miejscem postojowym w hali garażowej.
Wydaje mi się to dużo.

prawego

Postautor: prawego » 10 lut 2018, 12:52

Daniel11 pisze:Przykładowo opłaty za luty to 600 pln. Z tego 350 pln koszty utrzymania, 200 pln woda, ogrzewania i 53 pln zarządzanie.
Mieszakanie około 65 m, z komórką i miejscem postojowym w hali garażowej.
Wydaje mi się to dużo.

Na fakturze nie ma sformułowania "zaliczka"?
Co oznacza, że to szacunki, które potem będą korygowane, oby w dół.

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 10 lut 2018, 13:02

Tak, to są zaliczki. Oby były one korygowane w dół. Bo to jest 100 pln więcej niż znajoma płaci za bardzo podobne mieszkanie, też nowe.

izaadamska

Postautor: izaadamska » 12 lut 2018, 16:28

januszek pisze:
prawego pisze:
Sat pisze:To znaczy że jeszcze i na odbiór poprawek warto zapraszać ekipę z termowizorem?

Jak już stwierdzą, że wszystko poprawili, to warto jeszcze raz sobie to zweryfikować we własnym zakresie.
Ogólnie panuje chaos. Nie wiem czy to wynika z braku kompetencji, komunikacji czy organizacji.

a jak już jestem po odbiorze i po podpisaniu protokołu odbioru to jeszcze mogę sprawdzić termowizją okna i w razie nieszczelności to zgłosić??

u mnie znalazło się pełno usterek (porysowane praktycznie wszystko... podłogi, okna, lustro, obite drzwi, źle pomalowane i popękane ściany, listwy źle przymocowane, itd.), a każda poprawka, sprawiała, że pojawiała się nowa usterka... ale niestety termowizją nie sprawdzałem okien :(

Witam, ja dzi

izaadamska

Postautor: izaadamska » 12 lut 2018, 16:50

izaadamska pisze:
januszek pisze:
prawego pisze:
Jak już stwierdzą, że wszystko poprawili, to warto jeszcze raz sobie to zweryfikować we własnym zakresie.
Ogólnie panuje chaos. Nie wiem czy to wynika z braku kompetencji, komunikacji czy organizacji.

a jak już jestem po odbiorze i po podpisaniu protokołu odbioru to jeszcze mogę sprawdzić termowizją okna i w razie nieszczelności to zgłosić??

u mnie znalazło się pełno usterek (porysowane praktycznie wszystko... podłogi, okna, lustro, obite drzwi, źle pomalowane i popękane ściany, listwy źle przymocowane, itd.), a każda poprawka, sprawiała, że pojawiała się nowa usterka... ale niestety termowizją nie sprawdzałem okien :(

Witam, dzis odbieralam z nazeczonym(byla takze odpowiednia firma do spradzenia stanu technicznego mieszkania) mieszkanie istna masakra jak wyzej porysowane podłogi - to strasznie, okna, obite drzwi, źle pomalowane i popękane ściany, listwy źle przymocowane, itd

izaadamska

Postautor: izaadamska » 12 lut 2018, 16:50

izaadamska pisze:
izaadamska pisze:
januszek pisze:

Witam, dzis odbieralam z nazeczonym(byla takze odpowiednia firma do spradzenia stanu technicznego mieszkania) mieszkanie istna masakra jak wyzej porysowane podłogi - i to strasznie, okna, obite drzwi, źle pomalowane i popękane ściany, listwy źle przymocowane, itd

onaja

Postautor: onaja » 12 lut 2018, 17:40

odbieramy w środę... nie chce myśleć... w którym budynku jeśli można wiedzieć? :roll:

Sat

Postautor: Sat » 12 lut 2018, 18:17

izaadamska pisze:Witam, dzis odbieralam z nazeczonym(byla takze odpowiednia firma do spradzenia stanu technicznego mieszkania) mieszkanie istna masakra jak wyzej porysowane podłogi - to strasznie, okna, obite drzwi, źle pomalowane i popękane ściany, listwy źle przymocowane, itd

:(
Ja odbieram za tydzień w B, już w nocy mi się śnią ten odbiór i usterki :? To jakiś wstyd, czy sam ATAL nie mógł sprawdzić jakości wykończeń i coś z tym zrobić zanim oddawać?

izaadamska

Postautor: izaadamska » 13 lut 2018, 7:27

Sat pisze:
izaadamska pisze:Witam, dzis odbieralam z nazeczonym(byla takze odpowiednia firma do spradzenia stanu technicznego mieszkania) mieszkanie istna masakra jak wyzej porysowane podłogi - to strasznie, okna, obite drzwi, źle pomalowane i popękane ściany, listwy źle przymocowane, itd

:(
Ja odbieram za tydzień w B, już w nocy mi się śnią ten odbiór i usterki :? To jakiś wstyd, czy sam ATAL nie mógł sprawdzić jakości wykończeń i coś z tym zrobić zanim oddawać?

My mamy w budunku C, aktualnie bedziemy rozmawiac z prawnikiem, poniewaz latanie pouszkadzanych desek nie wchodzi w gre. I co najlepsze wzielismy najwyższy standard wykonczenia, tu takie partactwo.

izaadamska

Postautor: izaadamska » 13 lut 2018, 8:11

januszek oraz wszyscy co mieli wykonczeniem i maja poniszczone mieszkanie(porysowane okna, podoge, ubite drzwi, i sciany(i nie domalowane)) prosze o kontakt na mila moze cos razem podzialamy, bo trzeba pamietac ze o ile sciany mozna w nieskoczonosc malowac, to polatana deska to juz nie to sama jakosc co deska bez zadnych zniszen w koncu zaplacilismy za nowe deski/panele a nie uszodzone. Kontak do mnie izaadamska104@gmail.com

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”