pawel111 pisze:Największy atut C i D jest taki, że w części mieszkań widok jest na park
Myślę, że jedynie w bud. C można śmiało zdecydować się na okna w kierunku parku, ale bud. C to znowu bezpośrednie sąsiedztwo TA... Budynek D od strony parku jest bardzo blisko ogródków działkowych. Kilka nocy zajęła mi ta decyzja i pokusiłem się jednak na stronę od osiedlowego patio i Lema. Ryzykowne jest słuchać, wąchać i patrzeć na bałagan działkowców. Poza tym krążą plotki o zabudowie biurowej niskiej w tymże właśnie miejscu, choć część planów zagospodarowania tego nie przewiduje, śmiem twierdzić, że to kwestia kilku lat.
Odziom pisze:Jak bym chciał ciszę to bym na pewno nie rozważał kupna mieszkania blisko centrum Krakowa

Otóż właśnie. A i tak to osiedle i jego bezpośrednie sąsiedztwo to najmocniej przestrzenny teren w promieniu 4km od Rynku.
pawel111 pisze:Ja obszedłem to osiedle kilkanaście razy o różnych porach i w czasie koncertów, i w normalne dni - żeby zobaczyć czy i gdzie ew. kupić.
Pewnie się mijaliśmy:)
Odziom pisze:Liczę że my, mieszkańcy, ustalimy sensowny regulamin i takie praktyki będą zabronione
Na spokojnie, we trzech, możemy mianować się pierwszą trójką.
Ostatnio myślałem nad opcją założenia rolet zewnętrznych. Orientowaliście się może w tym temacie?