Czy są forum osoby, które zdecydowały się na zakup mieszkania w tej inwestycji? Czy orientuje się ktoś jakie są plany związane z sąsiadującą pętlą?
Ja długo zastanawiałem się nad zakupem, natomiast po kilku wizytach na miejscu zdecydowanie zrezygnowałem.
1. Hałas od ulicy Lema jest niesamowity, na prawdę polecam przejechać się w to miejsce i sprawdzić jak to wygląda w rzeczywistości 6 pasów Lema, która będzie z miesiąca na miesiąc bardziej ruchliwa, dodatkowo z zegarkiem w ręku co 2-3minuty przejeżdżają obok tramwaje, które generują taki huk, że nie słychać własnych myśli. W takim miejscu, za tą cenę (ponad 10k za metr) nie da się mieszkać.
2. Mieszkania na parterze wg. mnie są niesprzedawalne, ponieważ sąsiadująca pętla znajduje się ponad poziomem tej kondygnacji budynku, także potencjalni mieszkańcy widok będą mieli na skarpę pętli. (wizualizacja tego nie uwzględnia, polecam zobaczyć na żywo) Nawet 1 piętro w zasadzie wychodzi na równi z pętlą co również jest mega słabe.
3. Wspomniana pętla, na razie działa tam 1 linia tramwajowa, istnieje ryzyko i nikt nie jest w stanie zagwarantować, tego, że nie zostanie ona zmodernizowana i ponownie używana na większą skalę, wtedy to miejsce staje się już zupełną klapą, z tramwajami jeżdżącymi dosłownie pod oknami.
4. Na sąsiadujących działkach, aż do Kraków Areny powstaną kolejne inwestycje/osiedla, w tym jedno duże na ponad 550 mieszkań. Najprawdopodobniej będzie jedna droga dojazdowa do wszystkich 3 osiedli i będzie ona prowadziła obok Kraków Areny (obok wjazdu na parking Areny). Życzę powodzenia mieszkańcom wszystkich wspomnianych inwestycji przy odbywających się tam raz na kilka dni eventach w zasadzie przez cały rok. Ludzie będą stać w korku zanim jeszcze wyjadą z garażu

Nie daj Bóg ochrona/organizatorzy postawią szlabany i weź za każdym razem tłumacz, że Ty tu mieszkasz.
5. W budynku, bliżej ulicy przez środek niektórych mieszkań idzie szyb w zasadzie od garażu, więc możliwe, że wszystkie spaliny z garażu będą wylatywały mieszkańcom na tarasy/balkony. Do końca nie orientuje się jaki to ma wpływ na sam komfort mieszkania, ale w innych inwestycjach nie widziałem takiego czegoś po środku mieszkania, poprowadzonego od garażu aż do ostatniego piętra, lub jest to lepiej rozwiązane architektonicznie.
6. Większość mieszkań to nieduże mieszkania do 50m2, widać, że deweloper nastawił się na potencjalnych inwestorów, którzy w związku z lokalizacją obok samej Areny, mogliby kupić te mieszkania (bo przecież im to wszystko jedno i tak tam mieszkać nie będą). Tutaj kolejna słaba opcja, co tydzień prawdziwi mieszkańcy będą mieli "nowych" sąsiadów, którzy przyjadą na 2-3 dni na jakiś koncert poimprezować w Krakowie, czyli darcie, śpiewy, ogólnie patologia.
7. Plusy: wydaje się, że osiedlę będzie estetycznie wykonane w miarę dobrym standardzie, bliskość parku. Natomiast ww minusy, jak dla mnie przekreślają tą inwestycję i myślę, że ludzie, którzy kupili tam mieszkanie nie zrobili za dobrego "researchu" i za jakiś czas mogą mocno żałować, lub tak jak mówiłem są to mieszkania kupione strcite pod wynajem krótkoterminowy.
Pozdrawiam i zapraszam do konstruktywnej dyskusji.