[Bud. C] Oględziny nowych mieszkań w budynku C - Dąbska Street Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
rafiozo

Re: [Bud. C] Oględziny nowych mieszkań w budynku C - Dąbska Street Kraków

Postautor: rafiozo » 05 gru 2018, 8:49

Byłem wczoraj oglądać mieszkanie pod względem technicznym i u nas całkiem dobrze to wygląda. Zgłosiliśmy pękniętą wylewkę w jednym miejscu oraz uszczelki w oknach - nędznie wsadzone, za długie itp.

Co do ptaszka "Mietka" (chyba post z tą propozycją imienia zniknął z forum :)) to on jest w dwóch klatkach inny. W jednej jest ciemny na jasnym tle, a w drugiej odwrotnie :)

Powiedziano nam, że odbiory kluczy we styczniu najwcześniej. Ciągle powtarzają, że został im jeszcze strażak i nadzór budowlany.

Byłem w podziemnym parkingu, widziałem parklifty i zrobiłem zdjęcie dostępnych wysokości samochodów na platformie. Detale można znaleźć tutaj: viewtopic.php?t=1821

discosucks

Postautor: discosucks » 19 gru 2018, 17:42

Byliśmy dzisiaj na odbiorze technicznym. Dla zainteresowanych postępami wjechały już skrzynki na listy :)

Obrazek

bartekz

Postautor: bartekz » 07 sty 2019, 16:14

karoloko pisze:Czy kontaktował się ktoś i zna konkretny odnoście przekazywania kluczy? chodzi mi o orientacyjne terminy

Przed świętami dostałem informację, że dokładny termin może będzie znany po 6. stycznia i Dasta będzie wysyłała odpowiednie informacje - czy ktoś wie cokolwiek więcej?

Nie ma chyba sensu, żeby każdy wydzwaniał do nich co parę dni :)

sami_10

Postautor: sami_10 » 30 sty 2019, 20:06

Jakiej wysokości są mieszkania?

karoloko

Postautor: karoloko » 31 sty 2019, 10:44

U mnie jest to 264 cm w stanie surowym.

rafiozo

Postautor: rafiozo » 01 lut 2019, 10:08

Potwierdzam powyższe słowa, ja gdybym na techniczny przegląd poszedł sam to bym nie znalazł nic :)

Niestety nawet techniczny Pan się może pomylić/przeoczyć bo i tak wyszła wada na chwilę przed odbiorem końcowym - brakowało odpływu do wanny (znalazłem to na zdjęciach). Na szczęście Pan Krzysztof z Nalbud stanął na wysokości zadania i ogarnął temat w 2 dni.

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”