Kameralne Osiedle Kraków od Start deweloper - forum i opinie o inwestycji
Re: Kameralne Osiedle Kraków od Start deweloper - forum i opinie o inwestycji
No jak jeszcze nie zostały wybudowane, to jak chcesz je zobaczyć? Zostaną oddane, to wtedy będzie można oglądać. Żaden kierownik budowy nie chce, żeby po placu budowy plątały mi się niepowołane osoby. Zwłaszcza, ze terminy napięte.
Witam szanownych sąsiadów. Inwestycja niestety będzie mieć opóźnienia. Zakończenie budowy 30.04.2019 czyli dwa miesiące w plecy. 

Wiem na 100%, że inne firmy pozwalają
simona pisze:Wiem na 100%, że inne firmy pozwalają
U mniejszych i rodzinnych deweloperów może i tak. Sam jak szukałem mieszkania, to różne firmy rodzinne, czy mające w historii po 2-3 inwestycje bez problemu pozwalały ( nawet łazić między robotnikami

U największych, notowanych na giełdzie to nie do pomyślenia.Bardzo często chwalą się chociażby ilością dni bez wypadków i nie pozwalają na jakiekolwiek odwiedzanie budowy, ze względów bezpieczeństwa i BHP.
Np. w Echo masz tylko jedną oficjalna wizytę 30 minutową na pomiarki, miesiąc-dwa, przed odbiorem.
Czyżby pierwsza budowa Startu z obsuwą? A chwalili się tak, że jeszcze nigdy nie mieli opóźnienia 

zagrożona była już ich poprzednia inwestycja - Enklawa Rodzinna, ale ostatecznie wyrobili się na czas.
Moze u Was też wrzucą wyższy bieg... pierwotnie termin oddania był koniec lutego czy koniec marca ?
Moze u Was też wrzucą wyższy bieg... pierwotnie termin oddania był koniec lutego czy koniec marca ?
Koniec lutego zakończenie prac budowlanych, koniec marca odbiory, przeniesienie własności do 15 maja. Teraz odbiory od 1 maja, a przeniesienie własności podtrzymują 15 maja.
Swoją drogą, do 28 lutego należało zapłacić ostatnią transzę przy zaawansowaniu budowy 100%. Czy w takim wypadku trzeba ją płacić teraz? Czy można potem wystąpić do Startu o odszkodowanie za poniesione dodatkowe koszty (dodatkowy koszt za wynajem, odsetki kredytu)?
A najlepsze jest tłumaczenie opóźnienia, nie przewidzieli, że w zimie może być zimno
Zwłaszcza, że zima w tym roku była wyjątkowo łagodna.
Swoją drogą, do 28 lutego należało zapłacić ostatnią transzę przy zaawansowaniu budowy 100%. Czy w takim wypadku trzeba ją płacić teraz? Czy można potem wystąpić do Startu o odszkodowanie za poniesione dodatkowe koszty (dodatkowy koszt za wynajem, odsetki kredytu)?
A najlepsze jest tłumaczenie opóźnienia, nie przewidzieli, że w zimie może być zimno

Dodałem tutaj sporo dzisiaj zdjęć inwestycji znalezionych na forum przyszłych mieszkańców. Dlaczego zostały usunięte?
Ostatnio zmieniony 17 lut 2019, 16:24 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Lepiej dodawać takie, których jest się autorem / właścicielem. Te były oznaczone "znakiem wodnym"
Powód: Lepiej dodawać takie, których jest się autorem / właścicielem. Te były oznaczone "znakiem wodnym"
Miałem zgodę autora na umieszczenie ich tutaj.
tomekodek pisze:Witam szanownych sąsiadów. Inwestycja niestety będzie mieć opóźnienia. Zakończenie budowy 30.04.2019 czyli dwa miesiące w plecy.
Witam, skąd ma Pan takie informacje? Mi nic na ten temat nie wiadomo, nie otrzymałam żadnej informacji od dewelopera o tym.
Mam pytanie czy zwróciliście uwagę na wykonanie elewacji ? Widać to szczególnie od strony wjazdu na osiedle jak również na boku drugiego bloku. W słońcu widać nierówności, pionowe linie na balkonach, na drugim bloku na bocznej ścianie wyraźna KRATKA (siatka zbrojeniowa?)przeswituje. Z kolei blacha na dachu od strony wjazdu na osiedle pofalowana. Nawet przechodzący ludzie komentują jak to jest słabo wykonane. Co możemy z tym zrobić?
Czy jest jakaś odpowiedź w sprawie tej służebności przejazdowej?
Pozdrawiam
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”