Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
katarzyna1990

Re: Inwestycja ul. bpa A. Małysiaka Kraków - Grupa Proins - opinie, forum

Postautor: katarzyna1990 » 29 maja 2019, 8:22

Czyli tylko z uslug tej firmy możemy korzystac z internetu i telewizji?Wiecie może czy deweloper przewiduje w dalszych etapach jakis plac zabaw?

agga

Postautor: agga » 29 maja 2019, 10:39

No wreszcie mam termin na piątek...ostatni dzień ale co tam oby wszystko dobrze się ułożyło. Liczę na to.
Co do placu zabaw to widziałem obok na osiedlu całkiem fajny.

lukasz300_1994

Postautor: lukasz300_1994 » 29 maja 2019, 11:13

Ostatnio byłem na osiedlu około 22, okazuje się, że na zewnątrz nie ma gdzie zaparkować, gdyż mieszkańcy z bloków obok parkują na naszym osiedlowym parkingu.

Kojarzę jeszcze z etapu podpisywania umowy, że osiedle ma być nie ogrodzone ale miał być postawiony szlaban przed wjazdem. Czy komuś z was też mówili coś takiego ?

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 29 maja 2019, 11:20

Też uważam to za wielki problem i pisałam o tym kilka wątków wcześniej, kojarzy mi się,że przy pokazywaniu mieszkania mówili mi to samo. Sprzydaloby się ogrodzenie, o ile można może warto poruszyć ten temat bo to będzie masakra. W ogóle niewiem czy ktoś zauważył , albo ja źle doglądnełam ale na klatce schodowej jest tylko jeden grzejnik, już teraz jest tam strasznie zimno i ja niewiem jak oni sobie to dalej wyobrażają. Na zewnątrz było 20 parę A w środku klatka i komórki może z 10 stopni...

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 29 maja 2019, 15:43

Ja slyszalam tylko o 9 zewnętrznych ogólnodostępnych miejscach parkingowych. Mysle ze dopoki nie wybuduja i oddadza 2 etap to tak będzie bo parkują tam nie tylko mieszkańcy innych bloków ale i pracownicy budowy. Ten maly blok obok 3b to jakieś nieporozumienie, bedzie tak ciasno. Jezeli ktos zamieszka tam w najbliższych czasie, a bedzie np w domu na macierzynskim z dzieckiem to masakra , slychac jeden wielki huk, ten wszystkie kopary i inne sprzęty.

agga

Postautor: agga » 30 maja 2019, 8:45

noo a pamiętacie jak pisałem wcześniej o tym "bloczku"- bez niego nasze osiedle byłoby piękne;) można by tam super lasek zrobić, było by zielono i trochę przestrzeni by było...

Zagi

Postautor: Zagi » 30 maja 2019, 9:28

Ten bloczek obok to kolejny etap Proins. Jego odległość od bloku 3B ma byc taka sama jak pomiędzy 3A i 3B. Taką uzyskaliśmy informacje, gdy początkowo bylismy zainteresowani mieszkaniem z widokiem na ten budujacy sie bloczek. W końcu zdecydowaliśmy się na takie z widokiem na kościół :D

Jak przebiegały odbiory w tym tygodniu? Czy dalej wychodzi wilgoc? Jakies nowe spostrzezenia? My odbieramy mieszkanie jutro :)

agga

Postautor: agga » 30 maja 2019, 11:03

Taak, wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja będę miał widok na feralny "bloczek". No cóż najwyżej będę pożyczał cukier przez balkon...
Ja też mam jutro odbiór więc jeszcze nie wiem...

Klauudekk

Postautor: Klauudekk » 30 maja 2019, 12:13

Dawajcie znać jak te odbiory, ciekawa jestem jakie usterki wyłapiecie :) A zna ktoś z Was może koszt notariusza przy przeniesieniu własności?mam 13 czerwca już termin i się zastanawiam ile mnie to będzie kosztowało :)

katarzyna1990

Postautor: katarzyna1990 » 30 maja 2019, 15:02

Mnie w lipcu 2017 roku Pan ze sprzedaży mówił ze " ze 2000 tys" ale ze ja mam malo m2 to jakieś 1600.Nie wiem na ile to jest aktualne teraz w 2019 roku, ja mam 6 czerwca, remont juz zaczelam. Od strony naprawy cisza,

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”