Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: Mar G » 09 lut 2020, 20:05

Ad meritum. Jakie kameralne cuda zatopione w zieleni powstają ...

img.investmap.pl/gallery/104/104/464744_ori.jpeg

WPaszkow

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: WPaszkow » 09 lut 2020, 21:36

Aga R pisze:A co w tym dziwnego? Byłeś kiedyś na Manhattanie? Ja byłam wiele razy w Nowym Jorku i beton oraz szkło mi nie przeszkadza wcale. Jak chciała bym zamieszkać na pastwisku lub w lesie, to bym kupiła dom w górach, a nie na siłę szukała pseudo zieleni w mieście. Helloł

Powoływanie się na urbanistykę USA to chyba słaby przykład – w końcu to kraj, w którym cała masa obywateli uciekła z zabetonowanych miast na przedmieścia, przyczyniając się do pełzającego urban sprawl i problemów z komunikacją. Jakoś natura ludzka pchała jednak mieszkańców na przedmieścia, gdzie można sobie wypielęgnować trawnik i zasadzić drzewko – w przeciwieństwie do tej okropnej okolicy ze zdjęcia, gdzie zadbać sobie można co najwyżej o regularne dostawy Xanaxu.

pozdro

Postautor: pozdro » 09 lut 2020, 21:45

Nowy York jest inny niz reszte USA. To wyjatek, mozna lubic lub nienawidzic. Napewno wiecej osob ucieka do kalifornii bo jednak klimat no I wieksze mieszkania/domy niz w NY.
Co do polski to najlepszy jest rozwoj zrownowazony, Krakow wcale nie na tak malo zieleni, co najwyzej jest totalnie zaniedbana i niezagospodarowana. Jest tez strasznie duzo rupieciarni ciagle do zabudowy. Ja tu sie zgadzam z Aga nie ma co patrzec czy na sie widow na park, moze to i fajne moze nie. Ja wole miec biedronka czy inny sklep kilkaset metrow, blisko do dentysty, przedszkola. Do parku moge sobie bojechac bo nie chodze tam codziennie. Zwlaszcza ze Polska to nie kalifornia i co wieczor nie pobiega bo zimno i ciemno. Jak sie idzie na 3 h w sobote do parku to czy tam jest 5 min czy 15 min to dla mnie bez roznicy o tak trzeba sobie rekreacje urozmaicac I chodzic do roznycn parkow raz las wolski, raz park lotnikow, innym razed kopiec krakusa jeszcze innym zakrzowek.

pozdro

Postautor: pozdro » 09 lut 2020, 21:47

Szuszarki sa nieekologiczne zuzywaja duzo pradu. Tak z praktycznego punktu widzenia to zajmuja niepotrzebnie 1 m2 mieszkania.

Mar G

Postautor: Mar G » 09 lut 2020, 21:52

pozdro pisze:Szuszarki sa nieekologiczne zuzywaja duzo pradu. Tak z praktycznego punktu widzenia to zajmuja niepotrzebnie 1 m2 mieszkania.

Tu się nie zgodzę. Zużywają zaskakująco mało energii, stawia się na pralce, a przyjemnośc ubrania odzieży/ otulenia ręcznikiem etc wysuszonego w suszarce czy na powietrzu jest nieporównywalna. Też bylem sceptykiem do miesiąca temu, gdy żona mnie namówiła na zakup. to była swietna decyzja. Polecam ( zwłaszcza przy rodzinie dzieciatej).

Bajeczna

Postautor: Bajeczna » 10 lut 2020, 13:05

Aga R pisze:Teraz to się używa suszarek elektrycznych, a nie zaniża prestiż inwestycji majtkami na balkonie.

:lol: :lol: :lol: Płaczę! Czekam na opracowania: ilość par gaci na balkonach a prestiż inwestycji 8-)

Witt

Postautor: Witt » 10 lut 2020, 14:39

Bajeczna pisze:
Aga R pisze:Teraz to się używa suszarek elektrycznych, a nie zaniża prestiż inwestycji majtkami na balkonie.

:lol: :lol: :lol: Płaczę! Czekam na opracowania: ilość par gaci na balkonach a prestiż inwestycji 8-)

Spoko, to tu znany troll. Na jej szczescie administrator zamiast ja zbanowac to usuwa tylko te debilne wpisy. Gdyby glupota miala skrzydla latalaby jak golebica.

kmkiq

Postautor: kmkiq » 10 lut 2020, 16:31

Chyba nie było, więc dla zaintersowanych: pojawił się raport nbp o rynku nieruchomości za 3 kwartał 2019.

https://www.nbp.pl/home.aspx?f=/publika ... ndex2.html

StormSunny

Postautor: StormSunny » 10 lut 2020, 19:08

Po co mi balkon? Po wyjściu na niego huk mnie ogłuszy a płuca napełnią się rakotwórczym pyłem.

Krakus44

Postautor: Krakus44 » 10 lut 2020, 22:21

Aga R pisze:
StormSunny pisze:Po co mi balkon? Po wyjściu na niego huk mnie ogłuszy a płuca napełnią się rakotwórczym pyłem.

Jak mieszkasz w cementowni, to na pewno.

Cieszymy się, że ciągle tu z nami jesteś...pomimo szusowania na ''alpejskich'' stokach...To forum od razu zyskuje rumieńców ..dzięki Tobie... :lol:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”