Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
na marginesie - przepraszam że inny wątek - ale podczas dzisiejszej wycieczki rowerowej napotkałem nowatorską architekturę ... spójrzcie jak się buduje w Krk...

A to apartamenty przy Turonia, tuż przy trasie łagiewnickiej, chyba nawet ktorys jest jeszcze dostepny 
@Mar G mój poprzedni post utknął gdzieś w potyczce slownej..
Jak z widokami z 2/3 pietra 4 etapu balkonów skierowanych na pld/wsch ?
No i jak wyglada temat buszkostrady ?

SirCinek pisze:A to apartamenty przy Turonia, tuż przy trasie łagiewnickiej, chyba nawet ktorys jest jeszcze dostepny
Ah.tak.przepraszam. mamy taki duet zakłócaczy naszej dyskusji, potrzebują ujścia swych frustracji. wtedy wyłączam się póki admin nie oczyści plew.
1. Balkony pd/wsch.
Jak wiesz balkony w et.4 są mniejsze o połowę vs et.1 - więc i perspektywa zupełnie inna.
- budynek 3.1 to porażka w tym aspekcie - bo przyćmiony jest 5 piętrowym czarnym kolosem po drugiej stronie ulicy.
- 3.2 patrząc z balkonów na pd/zach też będą zamknięte widokowo - ale Kopiec i ogrody działkowe ukoją to.
- 3.3 i 3.4 są w najlepszej sytuacji - mając Kopiec u stóp ale czy zobaczą Stare Miasto lub Las Wolski wątpię. te widoki dostępne będą od ca p.5 - zatem budynków 4 etap 2.
2. Kluczowy jest też los dużego drzewa stojącego na krawędzi przyszłej Buszka. Obecnie absolutnie zasłoni widok = w 3.4 nawet Kopca.
Atal ma zgodnie z umową z Miastem wybudować Buszka jak na wizualizacji do końca terenu inwestycji. a wtedy jeżeli ten kawałek Buszka miałby mieć szerokość odpowiednią to drzewo wytną - odsłaniając perspektywę szerzej i w sposób niezakłócony.
A czy kiedykolwiek Buszka cała powstanie ? pewnie kiedyś,kiedyś tak - jak miasto wstanie z finansowych kolan. póki co nawet nie uchwalono planu co do jej kształtu.
.............
Zaznaczam, że moje wypociny powyżej wynikają jedynie z wnikliwej obserwacji dokumentacji i częstych wizyt na miejscu. Na początku chłodno traktowałem tę inwestycję - ale z każdą wizytą tam coraz bardziej polubiłem okolicę i to miejsce.
A rozmowy i sugestie wobec inwestora jakiś efekt dały - będziemy mieć bramkę na Buszka ( wtedy nawet sceptykom Google podpowie że do tramwaju jest 7 minut) , więcej miejsc dostępnych dla każdego kosztem ogródków, może nawet miejsce do ładowania elektryków. Pożyjemy zobaczymy.
Sądzę, że tym którzy mieli okazję kupić tam ciekawe układowo i widokowo mieszkanie będzie się fajnie mieszkać.
Czy ktoś był na spotkaniu odnośnie rozbudowy Kampusu UP? Może jest tu ktoś kto posiada jakieś dodatkowe, nowe informację o których jeszcze tutaj nie pisano i nie ma ich w prezentacji i mpzp ?
Ibum pisze:17 mieszkan wstępnie zarezerwowanych w 4 etapie, w 1 dzien
poranek kolejnego dnia i 23 zajęte. wstrzelili się chyba idealnie czasowo ceną w zerowe stopy depozytowe.
Mar G pisze:Ibum pisze:17 mieszkan wstępnie zarezerwowanych w 4 etapie, w 1 dzien
poranek kolejnego dnia i 23 zajęte. wstrzelili się chyba idealnie czasowo ceną w zerowe stopy depozytowe.
Poszlo szybko

Cena pod 10k za 60m i sie rozchodzi, takze ja juz tak sobie patrze na te spadki

Dobra decyzja podjales kupujac po 9k

Nie będzie już więcej etapów ?
Rak pisze:Nie będzie już więcej etapów ?
Nie, etap 4 jest ostatni. Jeżeli ktoś szukał dla rodziny, to 65m2 ma bardzo fajny układ i pewnie dlatego się szybko rozchodzi. Dodatkowo niewiele jest inwestycji blisko centrum w takich kameralnych budynkach. Cena trzeba przyznać, że jest atrakcyjna patrząc na całokształt. Teraz nawet na Biezanowie są ceny ok. 8k/m2. Mi się podobają te 65m2 mieszkania na parterze, z dużymi ogródkami, ale jednak myślę, że Buszka w końcu powstanie i wtedy mieszkanie na parterze przy ulicy to będzie dramat, zarówno w komforcie, jak i wartości mieszkania. Już teraz mam wątpliwości czy taki ogródek przy chodniku ( byłam na miejscu kilkakrotnie o różnych porach dnia w różne dni tygodnia i zawsze się kręci tamtędy sporo osób) będzie komfortowe.
Właśnie szukałem ale większego ciutke a tutaj jak jest porządne..to aż zbyt duże i to po 13 za metr. Natomiast 4 pokojowe są albo zbyt maławe w "salonie" albo północne, te od zachodu mają sens bardziej na wynajem niż aby w nich przebywać - mikro salonik plus owszem bardzo dobre rozmiarowo 3 pokoje. Zatem po odjęciu owszem fajnych 3 pokojowych 60 tek, już tutaj nic interesującego nie ma i nie będzie - prznajmniej dla mnie a szkoda, bo liczyłem że jednak coś jeszcze wykroją
Szkoda, że spraprali nieco te 4 pokojowe, bo 23 m2 na salon/kuchnia to porażka w sumie, trochę m2 więcej i bym wziął i dlatego śledziłem. no nic taki lajf. A miejsce i okolicę lubię !

Ostatnio zmieniony 16 lip 2020, 10:20 przez Rak, łącznie zmieniany 2 razy.
Rak pisze:Nie będzie już więcej etapów ?
Nie
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”