Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Bloki jak bloki, jak na atala to jeden ze slabszych projektow kopia osiedla czyzyny towers. Tak damo beton i zero zieleni i czesci wspolnych, ogrodzone tania siatka z marketu. Okolica nieco na uboczu ale ma zalety, ze dobre do wypadu do lasu wolskiego, da sie wynjaac studentowi z agh. Da sie dojechac do rynku. Ceny jak na obecne czasu nie najgorsze kolo 9 tys zl. Wiec raczej tanio. Jakbym byl na etapie kupowania to pewnie bym sie zdecydowal bo cenowo teraz jest to dosc atrakcyjne. W innych lokalizacjach blizej centrum ceny juz dawno przebily 10-12 tys zl. Tu jeszcze mozna kupic po 9 tys zl. Aczkolwiek do 2023 kiedy planuje zakup mieszkania to pewnie nic sie nie ostanie. Choc osobiscie to dla mnie bedzie trudny wybor przy zakupie mieszkania. Bo mieszkam w miejscu dla mnie idealnym
a drugiego takiego tanio dlugo nie znajde. Zeby bylo i ska i jakies tereny zielone w poblizu i na piechote dojscie do rynku i cena rozsadna. Pod tym wzgledem cena jakosc przybyszewskiego nie jest zle. Mieszkaj w Miescie tez nie jest glupie, choc tam jednak zabardzo pod miastem. Na ruczaju nie ma nic sensownego obecnie. Na lema czy Krowodrzy czy starym podgorzu ceny po 12-15 tys zl. Ciekawa okolica to rejony wilgi i wadowickiej. Bo tak dosc centralnie polozone. Choc znowu daleko do terenow zielonych. Chyba jedyna zielen w okolicy to Liban. Dla osob pracujacych to przybyszewskiego jest mega slabe bo zero biur w okolicy, a najblizsze to chyba w okolicach dworca, na wadowicka zablocie czy na grzegorzki to bardzo slaby dojazd, a ruczaj tez daleko. Z armii krajowej juz wiekszosc firm uciekla zreszta to tylko ze 3 budynki. A dojazd jest tam masakratyczny, bo tylko autobus. Aczkolwiek ja i tak zdalnie pracuje to jakos by mozna to przebolec w zamian za opcje dojazdu rowerkiem w 10 min do lasu wolskiego.

Witt pisze:Rak pisze:Jakbyś tam mieszkał to i może by Ci się spodobało.
Moglbys uscislic?
Pewne zalety czy wady wychodzą po zamieszkaniu. Kwestia oswojenia sie. To taki cichszy akademicko-nieco-emerycki rejon.
a dobre kino z dobrymi fotelami to chyba tylko w bonarce.
z tych okolic można natomiast do mikro sie tez spacernac z buta. tragedii nie ma

Rak pisze:Witt pisze:Rak pisze:Jakbyś tam mieszkał to i może by Ci się spodobało.
Moglbys uscislic?
Pewne zalety czy wady wychodzą po zamieszkaniu. Kwestia oswojenia sie. To taki cichszy akademicko-nieco-emerycki rejon.
a dobre kino z dobrymi fotelami to chyba tylko w bonarce.
z tych okolic można natomiast do mikro sie tez spacernac z buta. tragedii nie ma
Nie twierdze ze to tragedia. Spokojna okolica. Ale ciagla aktywnosc MarG w kwestii "reklamy" tej inwestycji jest nieproporcjonlna do tego co tam zobaczylem.
pozdro pisze:Ciekawa okolica to rejony wilgi i wadowickiej. Bo tak dosc centralnie polozone. Choc znowu daleko do terenow zielonych. Chyba jedyna zielen w okolicy to Liban.
Tam juz miejsca aby budować w sumie nie ma. To co zostalo wolne jest zbyt blisko wadowickiej i korka wyjeżdżających na poludnie.
i ogólnie głośno jest na podgorzu szukajac minusow bo zawsze wszędzie są (wyjatkow juz tanio nikt niestety nie odda).
Cicha okolica to to na pewno nie jest. Armii Krajowej to jedna z najgłośniejszych ulic w Krakowie (polecam mapy z urzędu miasta), na której mniejszy lub większy ruch jest całą dobę. Chociaż w głębi osiedla słychać pewnie mniej.Pierwszy rząd budynków vis a vis parking hotelowy, gdzie nocują np. wycieczki z Izraela. W każdym razie - "cichą i spokojną okolicą" bym tego nie nazwał.
Dobrych mieszkań jest, jak zwykle, niewiele. W zasadzie są już wykupione / zarezerwowane. Zostały głównie mieszkania z widokiem na balkon sąsiada. Kiedyś w takim mieszkałem i było to dosyć depresyjne (konieczność zasłaniania rolet na wieczór, brak zieleni), ale rozumiem, że niektórym to nie przeszkadza.
Największym minusem jest jednak komunikacja, a w zasadzie jej brak. Kiedyś krótko pracowałem w jednej z firm w tej okolicy i bez samochodu to był dramat. Dwa przystanki autobusowe na krzyż, dosyć daleko od siebie. Zero jakiegoś jedzenia, sklepów, usług itd.
Cena 9k za m2 nie wzięła się z powietrza - uwzględnia te mankamenty. Chociaż moim zdaniem mieszkania w tym miejscu powinny się rozpoczynać od ok. 7500, aby można było zaakceptować minusy.
Dobrych mieszkań jest, jak zwykle, niewiele. W zasadzie są już wykupione / zarezerwowane. Zostały głównie mieszkania z widokiem na balkon sąsiada. Kiedyś w takim mieszkałem i było to dosyć depresyjne (konieczność zasłaniania rolet na wieczór, brak zieleni), ale rozumiem, że niektórym to nie przeszkadza.
Największym minusem jest jednak komunikacja, a w zasadzie jej brak. Kiedyś krótko pracowałem w jednej z firm w tej okolicy i bez samochodu to był dramat. Dwa przystanki autobusowe na krzyż, dosyć daleko od siebie. Zero jakiegoś jedzenia, sklepów, usług itd.
Cena 9k za m2 nie wzięła się z powietrza - uwzględnia te mankamenty. Chociaż moim zdaniem mieszkania w tym miejscu powinny się rozpoczynać od ok. 7500, aby można było zaakceptować minusy.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
dzejkopf pisze:Mar G pisze:Otwarcie CM CC 2023
W jakim celu te zdjęcia sali koncertowej z Cichego Kącika?
Jeżeli powstanie to prawdopodobnie nie w takiej formie i w odległości prawie kilometr od Przybyszewskiego.
Brak związku z inwestycją.
Budowa placówki edukacyjnej - przedszkola - nie ma związku z inwestycją ? Dla rodziców ma - i to bardzo duże.
Dla kebabożerców owszem nie ma.
Witt pisze:Zachecony marketingowymi komentarzami MarG zrobilem wczoraj spacer na teren budowy P64. Spacer prowadzil z mojego mieszkania na Starym Podgorzu przez Planty, Krolewska i ul. Lea. Jak dotarlem na miejsce mialem wrazenie, ze to na koncu swiata. Okolica poki co uboga w cokolowiek sensowenego (sklepy, kina itd). Zeby dojsc do Blon, czy na Kopiec to juz kolejne kilosy. Bloki rozczarowuja. Zwykle popielate kloce z karykaturalnie wymalowanymi balkonami na bialo (krata design). Czy to ma sie tak podobac? Widocznie kwestia gustu.
Od kiedy z Podgórza idzie się na P64 przez Królewską i Lea .... czy na Wawel szedłbyś przez Bonarkę ? ...
Plan miasta Krakowa proponuję kupić.
prystelka pisze:Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post na tym forum.
Dokonałem rezerwacji mieszkania na 8p budynku 5.3 z oknami na południe i m.in. wprost na budynek 4.2 (7-piętrowy).
Czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa urządzeń wentylacyjnych umieszczonych na dachu budynku 4.2?
Interesuje mnie czy:
- urządzenia będą na tyle duże, że mogą przysłonić widok na tereny zielone (działki, kopiec itd.)?
- mogą być na tyle głośne, że mogą wyraźnie zakłócać ciszę mieszkańcom wyższych pięter w sąsiadujących budynkach przy otwartych balkonach?
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje i uwagi.
Niestety nie wolno wchodzić na teren budowy, a szkoda byłoby przekonać się za 1,5 roku, że mieszkanie nie spełnia naszych oczekiwań.
Wywiewy garaży są na 4.1 i 4.3 - na 4.2 nie ma.
Mar G pisze:dzejkopf pisze:Mar G pisze:Otwarcie CM CC 2023
W jakim celu te zdjęcia sali koncertowej z Cichego Kącika?
Jeżeli powstanie to prawdopodobnie nie w takiej formie i w odległości prawie kilometr od Przybyszewskiego.
Budowa placówki edukacyjnej - przedszkola - nie ma związku z inwestycją ? Dla rodziców ma - i to bardzo duże.
O ile sala koncertowa też ma działaś jako przedszkole (czemu nie zaprzeczam, bo nie wiem) to conajmniej kilka przedszkoli już istniejacych jest bliżej XD
Więc jak już wysyłąsz takie coś to fajnie jabyś podesłał jakieś materiały, które mówią że to ma być też przedszkole bo ciężko znaleźć potwierdzenie jakichkolwiek twoich słów. sorry
dzejkopf pisze:Mar G pisze:dzejkopf pisze:W jakim celu te zdjęcia sali koncertowej z Cichego Kącika?
O ile sala koncertowa też ma działaś jako przedszkole (czemu nie zaprzeczam, bo nie wiem) to conajmniej kilka przedszkoli już istniejacych jest bliżej XD
Więc jak już wysyłąsz takie coś to fajnie jabyś podesłał jakieś materiały, które mówią że to ma być też przedszkole bo ciężko znaleźć potwierdzenie jakichkolwiek twoich słów. sorry
Jeżeli masz problem ze znalezieniem tak jawnych informacji o przedszkolu - pozostaje współczuć :
krakow.pl/aktualnosci/241885,26,komunikat,konkurs_na_krakowskie_centrum_muzyki_ogloszony.html
Jeśli zaś w promieniu poniżej 1 km jest 8 przedszkoli - to dla rodziców lepszej rekomendacji inwestycji wystawić nie mogłeś.
Nie miałem tego świaadomości przyznaję.
Ps. W tekście nie ma tego - w filmie prezydent dodaje utworzenie przy CM nowego parku o powierzchni 5 ha
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”