Natomiast interesujące jest w jakiej formie zrobią ten parking, czy podziemny czy inny ?
Mar G pisze:Witt pisze:Zachecony marketingowymi komentarzami MarG zrobilem wczoraj spacer na teren budowy P64. Spacer prowadzil z mojego mieszkania na Starym Podgorzu przez Planty, Krolewska i ul. Lea. Jak dotarlem na miejsce mialem wrazenie, ze to na koncu swiata. Okolica poki co uboga w cokolowiek sensowenego (sklepy, kina itd). Zeby dojsc do Blon, czy na Kopiec to juz kolejne kilosy. Bloki rozczarowuja. Zwykle popielate kloce z karykaturalnie wymalowanymi balkonami na bialo (krata design). Czy to ma sie tak podobac? Widocznie kwestia gustu.
Od kiedy z Podgórza idzie się na P64 przez Królewską i Lea .... czy na Wawel szedłbyś przez Bonarkę ? ...
Plan miasta Krakowa proponuję kupić.
Mar G pisze:dzejkopf pisze:Mar G pisze:Budowa placówki edukacyjnej - przedszkola - nie ma związku z inwestycją ? Dla rodziców ma - i to bardzo duże.
Dla kebabożerców owszem nie ma.
O ile sala koncertowa też ma działaś jako przedszkole (czemu nie zaprzeczam, bo nie wiem) to conajmniej kilka przedszkoli już istniejacych jest bliżej XD
Więc jak już wysyłąsz takie coś to fajnie jabyś podesłał jakieś materiały, które mówią że to ma być też przedszkole bo ciężko znaleźć potwierdzenie jakichkolwiek twoich słów. sorry
Jeżeli masz problem ze znalezieniem tak jawnych informacji o przedszkolu - pozostaje współczuć :
krakow.pl/aktualnosci/241885,26,komunikat,konkurs_na_krakowskie_centrum_muzyki_ogloszony.html
Jeśli zaś w promieniu poniżej 1 km jest 8 przedszkoli - to dla rodziców lepszej rekomendacji inwestycji wystawić nie mogłeś.
Nie miałem tego świaadomości przyznaję.
Ps. W tekście nie ma tego - w filmie prezydent dodaje utworzenie przy CM nowego parku o powierzchni 5 ha
dzejkopf pisze:nie czułbym się komfortowo w mieszkaniu gdzie okna muszą być zawsze zasłonięte
Przypomnieć należy, że Kraków wycofał się z realizacji Centrum Muzyki, które razem z Urzędem Marszałkowskim miał budować na Grzegórzkach. Władze miasta uznały, że nie mogą partycypować w finansowaniu tej inwestycji ze względu na nieprawidłowości związane z konkursem na zaprojektowanie i nadzór autorski. Niezależnie od tej decyzji, zgodnie z wcześniejszymi planami, Kraków zrealizuje zapowiadany tam park Skrzatów.
efem pisze:Orientujecie się może jak mają być wykończone balkony w etapie II/III ? Kosztowało to dodatkowo nie mało i miałem nadzieję na drewno jak w etapie I a mam wrażenie po ostatnim spacerze, że w blokach 4 składowane są już na balkonach - więc pewnie i kładzione - jakiegoś rodzaju kwadratowe płytki. Obawiam się, że to może być tylko jedna z oszczędności ... Na parterze zamiast rockpaneli robią elewację na mokro. Dla mnie wygląda to słabo :/ Miał może ktoś z Was okazję wejść na budowę i może powiedzieć więcej ??
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 33 gości