Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fakir151

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: fakir151 » 10 wrz 2020, 12:26

Mar G pisze:
fakir151 pisze:Czy ktoś z Was negocjował i uzyskał jakiś procent rabatu? Ja próbowałem trzykrotnie negocjować i mimo wielu moich argumentów za każdym razem odpowiedź była, że nie opuszczą, kompletnie nic. Może dlatego że pytałem o jedno z najtańszych mieszkań jeśli chodzi o cenę za mkw, jednak jeśli pytałem czy mają jakieś inne z których są w stanie opuścić to nic nie zaproponowali :x

R
Temat wielokrotnie poruszany na tym forum. Próbowali pewnie wszyscy. Rabatu w cenie raczej nikt nie uzyskał od lat od nich.
Nawet płatność z góry nie dawała rabatu.
Za to chętnie stosunkowo zmieniali harmo płatności na 20/80 nawet rok temu , dodawali bezpłatne zmiany lokatorskie etc. To generowało większe oszczedności niż otrzymanie 2-3 procent rabatu, na który nie było szans.
Taką mają politykę. Ustępstwa nie w cenie lokalu tylko w dodatkach.
Obecnie na tyle te lokale im szybko schodzą, że nie są na musiku do rabatów.

Dziękuje za odpowiedź. Mogliby chociaż zrobić wykończenie balkonów za darmo a nie kosić jak za zboże po 500zł/mkw a robią po kosztach. Albo na miejscu parkingowym jakiś rabat. Na harmonogram płatności 20/80 się również nie zgodzili, chcą 20/20/20/40... Jednym słowem kiepsko.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 10 wrz 2020, 12:51

fakir151 pisze:
Mar G pisze:
fakir151 pisze:Czy ktoś z Was negocjował i uzyskał jakiś procent rabatu? Ja próbowałem trzykrotnie negocjować i mimo wielu moich argumentów za każdym razem odpowiedź była, że nie opuszczą, kompletnie nic. Może dlatego że pytałem o jedno z najtańszych mieszkań jeśli chodzi o cenę za mkw, jednak jeśli pytałem czy mają jakieś inne z których są w stanie opuścić to nic nie zaproponowali :x

R
Temat wielokrotnie poruszany na tym forum. Próbowali pewnie wszyscy. Rabatu w cenie raczej nikt nie uzyskał od lat od nich.
Nawet płatność z góry nie dawała rabatu.
Za to chętnie stosunkowo zmieniali harmo płatności na 20/80 nawet rok temu , dodawali bezpłatne zmiany lokatorskie etc. To generowało większe oszczedności niż otrzymanie 2-3 procent rabatu, na który nie było szans.
Taką mają politykę. Ustępstwa nie w cenie lokalu tylko w dodatkach.
Obecnie na tyle te lokale im szybko schodzą, że nie są na musiku do rabatów.

Dziękuje za odpowiedź. Mogliby chociaż zrobić wykończenie balkonów za darmo a nie kosić jak za zboże po 500zł/mkw a robią po kosztach. Albo na miejscu parkingowym jakiś rabat. Na harmonogram płatności 20/80 się również nie zgodzili, chcą 20/20/20/40... Jednym słowem kiepsko.

Wez pod uwagę jeszcze obowiązkowa komórkę lokatorska (nie wiem czy Cię o tym poinformowali)

fakir151

Postautor: fakir151 » 10 wrz 2020, 12:54

Wez pod uwagę jeszcze obowiązkowa komórkę lokatorska (nie wiem czy Cię o tym poinformowali)

Kurczę - nie poinformowali mnie, umknęło mi to... Po ile metrów mają te komórki? 2500zł/mkw sobie liczą. Chyba że to zmienili bo na stronie jest tylko informacja:
"Uwagi
Obowiązek zakupu miejsca postojowego"

Mar G

Postautor: Mar G » 10 wrz 2020, 12:56

Nie licz na rabat na miejsce parkingowe skoro jest po 35 t. W Krakowie teraz 40-70 to norma. Zwłaszcza, że będzie tam SPP.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 10 wrz 2020, 12:59

fakir151 pisze:

Kurczę - nie poinformowali mnie, umknęło mi to... Po ile metrów mają te komórki? 2500zł/mkw sobie liczą. Chyba że to zmienili bo na stronie jest tylko informacja:
"Uwagi

Tak po 2,5k/m2. Najmniejsze mają 1,6m2 największe ok. 3m2 (one wchodziły pierwsze). Miejsce na Platformie 28k. Zwróć uwagę, żeby Platforma była pojedyncza (jak kupujesz na Platformie), bo są jeszcze takie, że 2 samochody na gorze, 2 na dole, wtedy jak sąsiad zajmie za dużo przestrzeni, może być problem

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 10 wrz 2020, 13:01

Mar G pisze:Nie licz na rabat na miejsce parkingowe skoro jest po 35 t. W Krakowie teraz 40-70 to norma. Zwłaszcza, że będzie tam SPP.

Jeżeli kupujesz mieszkanie w 9 pietrowcach, to ostatnie miejsce, nie Platforma, kupiłam ja 3miesiace temu. Teraz są już tylko Platformy po 28k pln

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 10 wrz 2020, 13:09

fakir151 pisze:

"Uwagi

Jak ja kupowalam, to na stronie też nie było nic o obowiązku zakupu komórki. Zdaje się, że były obowiązkowe do mieszkań 3pokojowych, ale przy tej cenie, warto moim zdaniem ja kupić i to nie najmniejsza. Dobrze zorganizowana komórka, potrafi nieźle odciążyć mieszkanie, zwłaszcza, że w 9 pietrowcach one są przy mieszkaniach na każdym piętrze, więc komfort korzystania podobny do schowka wewnątrz mieszkania, a m2 ponad 3 razy tanszy

fakir151

Postautor: fakir151 » 10 wrz 2020, 13:10

Ibum1 pisze:
Mar G pisze:Nie licz na rabat na miejsce parkingowe skoro jest po 35 t. W Krakowie teraz 40-70 to norma. Zwłaszcza, że będzie tam SPP.

Jeżeli kupujesz mieszkanie w 9 pietrowcach, to ostatnie miejsce, nie Platforma, kupiłam ja 3miesiace temu. Teraz są już tylko Platformy po 28k pln

Tak, to już dawno zauważyłem że nie ma tradycyjnych miejsc, są jeszcze za to na platformach na dole. Kupił tam ktoś stąd pod wynajem mieszkanie?

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 10 wrz 2020, 13:18

fakir151 pisze:
Ibum1 pisze:

Tak, to już dawno zauważyłem że nie ma tradycyjnych miejsc, są jeszcze za to na platformach na dole. Kupił tam ktoś stąd pod wynajem mieszkanie?

Tak ja, ale docelowo w prezencie dla córki, dlatego zainwestowałam w lepsze miejsce postojowe. Platformy, to porażka w użytkowaniu, a i tak mechanizm trzeba utrzymać i kiedyś wymienić

Mar G

Postautor: Mar G » 10 wrz 2020, 14:00

a tu znalazłem jak te balkony wyglądają po wykonaniu
Załączniki
APOKOJUU.jpg
APOKOJUU.jpg (37.12 KiB) Przejrzano 4987 razy

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”