Mar G pisze:fakir151 pisze:Czy ktoś z Was negocjował i uzyskał jakiś procent rabatu? Ja próbowałem trzykrotnie negocjować i mimo wielu moich argumentów za każdym razem odpowiedź była, że nie opuszczą, kompletnie nic. Może dlatego że pytałem o jedno z najtańszych mieszkań jeśli chodzi o cenę za mkw, jednak jeśli pytałem czy mają jakieś inne z których są w stanie opuścić to nic nie zaproponowali
R
Temat wielokrotnie poruszany na tym forum. Próbowali pewnie wszyscy. Rabatu w cenie raczej nikt nie uzyskał od lat od nich.
Nawet płatność z góry nie dawała rabatu.
Za to chętnie stosunkowo zmieniali harmo płatności na 20/80 nawet rok temu , dodawali bezpłatne zmiany lokatorskie etc. To generowało większe oszczedności niż otrzymanie 2-3 procent rabatu, na który nie było szans.
Taką mają politykę. Ustępstwa nie w cenie lokalu tylko w dodatkach.
Obecnie na tyle te lokale im szybko schodzą, że nie są na musiku do rabatów.
Dziękuje za odpowiedź. Mogliby chociaż zrobić wykończenie balkonów za darmo a nie kosić jak za zboże po 500zł/mkw a robią po kosztach. Albo na miejscu parkingowym jakiś rabat. Na harmonogram płatności 20/80 się również nie zgodzili, chcą 20/20/20/40... Jednym słowem kiepsko.