Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
fakir151

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: fakir151 » 10 wrz 2020, 14:32

Podawanie metrażu mieszkań bez uwzględnienia ścianek działowych to też standard? Traci się na nich około 1mkw. Zaskoczyło mnie to.... Balkon całkiem spoko ale gdyby nie był po 500zł/mkw. Mój znajomy ma takie coś i chwali.

Mar G

Postautor: Mar G » 10 wrz 2020, 14:52

Standard. Nie dało się tego ugryźć. Teraz nawet Zasada obok dolicza sobie z tego tytułu nawet po kilka m2 - po kilkanaście tys/m ...

amuam

Postautor: amuam » 10 wrz 2020, 16:04

Jak wyglądają te platformy parkingowe? Jak tego się używa?

fakir151

Postautor: fakir151 » 10 wrz 2020, 16:09

amuam pisze:Jak wyglądają te platformy parkingowe? Jak tego się używa?

Coś takiego, masz kluczyk którym podnosisz/opuszczasz platformę żeby wjechać/wyjechać autem.
Co ciekawe nośność takiej platformy to 2 tony, są przecież suvy, duże limuzyny, które ważą nawet po 2,5 tony.

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 10 wrz 2020, 16:12

Takie półeczki na auta ...

Obrazek

amuam

Postautor: amuam » 10 wrz 2020, 16:22

Całkiem nie głupie, z zewnątrz zupełnie nie widać że dolna część chowa się poniżej posadzki.

pawelk

Postautor: pawelk » 10 wrz 2020, 16:40

amuam pisze:Całkiem nie głupie, z zewnątrz zupełnie nie widać że dolna część chowa się poniżej posadzki.

dla mnie głupie, raz że masz ryzyko awarii, a dwa zagospodarować jakoś to miejsce nie będzie możliwe - np. nie zamontujesz kotwicy na motor (tak btw - można na takiej platformie trzymać motor czy jest to jakoś w regulaminach zakazane?), czy też nie zamontujesz czegoś takiego -> boxparking.pl
całkiem nie głupie to jest tylko dla dewelopera...

amuam

Postautor: amuam » 10 wrz 2020, 16:54

pawelk pisze:
amuam pisze:Całkiem nie głupie, z zewnątrz zupełnie nie widać że dolna część chowa się poniżej posadzki.

dla mnie głupie, raz że masz ryzyko awarii, a dwa zagospodarować jakoś to miejsce nie będzie możliwe - np. nie zamontujesz kotwicy na motor (tak btw - można na takiej platformie trzymać motor czy jest to jakoś w regulaminach zakazane?), czy też nie zamontujesz czegoś takiego -> boxparking.pl

Zawsze to 2x więcej miejsc parkingowych na danej przestrzeni. Lepiej mieć możliwość zakupu takiego niż żadnego.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 10 wrz 2020, 17:27

amuam pisze:
pawelk pisze:

Zawsze to 2x więcej miejsc parkingowych na danej przestrzeni. Lepiej mieć możliwość zakupu takiego niż żadnego.

Lepsze takie niż żadne, ale ciężko się to użytkuje,, zdarzają się awarie, wysoka osoba się nie wyprostuje wy siadając z auta (parkujac na dolnej Platformie), trzeba płacić za konserwację tych podnosnikow i pewnie po jakimś czasie zakupić nowe. W umowach jest, że koszty będą dzielone tylko między właścicieli platform

bono19

Postautor: bono19 » 10 wrz 2020, 20:24

Ciekawe czy ktoś to rozpatrywał w perspektywie lat. A co z sytuacja jak za x lat nagle takie platformy masowo popadają. Przecież te koszta mogą iść w tysiące. Może jestem zbyt konserwatywny ale mam obawę przed takimi wynalazkami. Pomijając już że jak ktoś wspominał nie postawisz za samochodem raczej swojego motoru czy jakiegoś pudełka żeby to gdzieś przypadkiem nie pospadało, dramat.

Podobnie poleciał wisdomic na kuźnicy montując windę dla samochodów. : ciekaw jestem jak to będzie funkcjonować w budynku wielorodzinnym

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”