Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ibum1

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Ibum1 » 17 wrz 2020, 14:23

fakir151 pisze:
klops pisze:
Mar G pisze:
Tak, temat tych doklejanych mieszkań na bokach 9p też poruszaliśmy. Tylko one zostały - ale nawet na promocji bym nie kupił takiego raczej.
Gdyby nie one sprzedaż byłaby już zakończona.
A wjazd do garażu - to spowodowało, że budynki 4.x sprzedały się dużo szybciej od 5.x - garaż za plecami, niezasłonięty widok - niby to samo osiedle a jakże duże różnice.

Te mieszkania to dramat. Jak tam cokolwiek sensownie ustawić? Dopiero zaczynamy szukać - jakie inwestycje w tej okolicy polecacie?

Aczkolwiek pod wynajem na pokoje chyba całkiem spoko, można by wydzielić 3ci pokój z salonu i wtedy aneks kuchenny będzie dla wszystkich mieszkańców i każdy będzie miał niezależny pokoik.

Widze, że konkurencja rośnie

fakir151

Postautor: fakir151 » 17 wrz 2020, 14:27

Ibum1 pisze:Widze, że konkurencja rośnie

hmm... Ibum1 a Ty jaki rozkład kupiłaś? :)

Mar G

Postautor: Mar G » 17 wrz 2020, 14:43

fakir151 pisze:
klops pisze:
Mar G pisze:
Tak, temat tych doklejanych mieszkań na bokach 9p też poruszaliśmy. Tylko one zostały - ale nawet na promocji bym nie kupił takiego raczej.
Gdyby nie one sprzedaż byłaby już zakończona.
A wjazd do garażu - to spowodowało, że budynki 4.x sprzedały się dużo szybciej od 5.x - garaż za plecami, niezasłonięty widok - niby to samo osiedle a jakże duże różnice.

Te mieszkania to dramat. Jak tam cokolwiek sensownie ustawić? Dopiero zaczynamy szukać - jakie inwestycje w tej okolicy polecacie?

Aczkolwiek pod wynajem na pokoje chyba całkiem spoko, można by wydzielić 3ci pokój z salonu i wtedy aneks kuchenny będzie dla wszystkich mieszkańców i każdy będzie miał niezależny pokoik.

Studenci już nie tak chętnie wynajmują w 3-4 osoby mieszkania. są bardziej wybredni.
a imigrantom po atrakcyjnej dla Ciebie cenie nie wynajmiesz.

fakir151

Postautor: fakir151 » 17 wrz 2020, 14:50

Mar G pisze:
fakir151 pisze:
klops pisze:

Studenci już nie tak chętnie wynajmują w 3-4 osoby mieszkania. są bardziej wybredni.
a imigrantom po atrakcyjnej dla Ciebie cenie nie wynajmiesz.

Może ci bogatsi, ja na studiach około 10 lat temu mieszkałem na 42 mkw w 4 osoby na 2 pokoje xD Zresztą można wynająć 3 pokojowe mieszkanie jednemu studentowi za 2500zł jak sobie tak życzy xD

fakir151

Postautor: fakir151 » 17 wrz 2020, 15:00

Tak przykładowo :) ta czarna działowa ścianka dorysowana przeze mnie.

Obrazek

Mar G

Postautor: Mar G » 17 wrz 2020, 15:07

Na upartego można.
nie porównuj jednak sytuacji sprzed 10 lat, tak jak jak nie porównuję swoich doświadczeń sprzed 20. to inny świat.
liczy się teraz i przyszłość.
nasze osiedle może stanowić przystań dla AGHowców głównie. a tam, uwierz, poza 1. rokiem prawie nie ma ubogich studentów (niemal każdy czesze kasę już). a Ci ubodzy mają jednak sporo pokoików na miasteczku do wynajęcia.
ale może się uda faktycznie kogoś złapać - nie wykluczam.
Kup i spróbuj. tylko wtedy i 3 miejsca parkingowe przygotuj dla nich :)

fakir151

Postautor: fakir151 » 17 wrz 2020, 15:18

Mar G pisze:Na upartego można.
nie porównuj jednak sytuacji sprzed 10 lat, tak jak jak nie porównuję swoich doświadczeń sprzed 20. to inny świat.
liczy się teraz i przyszłość.
nasze osiedle może stanowić przystań dla AGHowców głównie. a tam, uwierz, poza 1. rokiem prawie nie ma ubogich studentów (niemal każdy czesze kasę już). a Ci ubodzy mają jednak sporo pokoików na miasteczku do wynajęcia.
ale może się uda faktycznie kogoś złapać - nie wykluczam.
Kup i spróbuj. tylko wtedy i 3 miejsca parkingowe przygotuj dla nich :)

Moi koledzy z AGH niektórzy do dziś ubodzy xD Spróbuję. Dzięki za rady :lol:

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 17 wrz 2020, 16:13

Ja kończyłam studia 4 lata temu ( na AGHu właśnie) i dla większości studentów własny pokój to marzenie. Całe mieszkania wynajmowalo nie więcej niż 5% studentów (mysle, że nawet mniej).Głównie pokoje dla siebie lub w 2 osoby jeden pokój. Na miasteczku w akademikach pokoje są wielkości 10m2 na 3 osoby, jedna łazienkę na 2 pokoje, jedna kuchnia na piętro. Świat się tak bardzo nie zmienił. Osoby z bogatych rodzin nie wynajmowaly mieszkania całego dla siebie, tylko ich rodzice kupowali im niewielkie mieszkanie już na początek studiów.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2020, 16:20 przez Ibum1, łącznie zmieniany 1 raz.

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 17 wrz 2020, 16:15

Ibum1 pisze:Ja kończyłam studia 4 lata temu ( na AGHu właśnie) i dla większości studentów własny pokój to marzenie. Całe mieszkania wynajmować nie więcej niż 5% studentów. Głównie pokoje dla siebie lub w 2 osoby jeden pokój. Na miasteczku w akademikach pokoje są wielkości 10m2 na 3 osoby, jedna łazienkę na 2 pokoje, jedna kuchnia na piętro. Świat się tak bardzo nie zmienił

Co więcej teraz mam dobrze płatna pracę w zagranicznej firmie, która ściąga obcokrajowców do pracy, a i tak większość z kolegów z pracy wynajmuje pokoje, nie mieszkania bo wola mieć kasę na podróże po Australii czy USA.

fakir151

Postautor: fakir151 » 17 wrz 2020, 16:51

Czy ja dobrze słyszałem przez telefon, że odbiór 2 etapu w marcu 2022? Na stronie informacja jest: "Pozwolenie na użytkowanie:IV kwartał 2021"

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”