Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)

Postautor: pozdro » 30 cze 2020, 8:46

Dodam że znam takie inwestycje co deweloper wybudował lokale użytkowe bez klimatyzajcji i bez kominów wentylacyjnych pod klimatyzacje hehe Lokali nie da się wynając bo nie ma klimatyzacji. Mieszkańcy się nigdy nie zgodzą na przebicia i wieszanie klimatyzacji po elewacjach. ahahaha Tak się buduje w PL co ja poradzę.

StormSunny

Postautor: StormSunny » 30 cze 2020, 10:54

Pokojowy klimatyzator jest głośny jak fix. Poza tym gdzie rułę wypuścisz?

grzechwa

Postautor: grzechwa » 18 wrz 2020, 17:30

Czesc, jestem po spotkaniu w biurze sprzedazy i Pani, z ktora rozmawialem twierdzila, ze parkingi platformowe na poziomie -2 sa za niske aby zmiescil sie samochod typu SUV. Powiedziala, ze jedynie miejsca na gorze moga byc troche wyzsze. Nie wiem teraz, czy Pani nie wie, co to jest SUV, czy rzeczywiscie te miejsca sa tak niskie. Byloby to mega nielogiczne. Kupil ktos takie i wie cos wiecej na ten temat?

bono19

Postautor: bono19 » 18 wrz 2020, 23:26

Nie no dramat. Ja nie wiem czy jestem jakiś stary, chociaż nawet 3 nie ma z przodu, ale w ogóle nie czuję idei tych platform. Wiem że kopanie kolejnego poziomu wgłąb ziemi to duży wydatek dla dewelopera, ale ze tez znajdują się na te platformy chętni. Przecież serwis tego czy ew. naprawy to są poważne koszty odłożone w czasie (i miejcie na uwadze że nieraz obciążony jest użytkownik platformy, nie cała wspólnota - zależy jak ujęte w umowie).

Nie mówiąc już o tym, że płaci się grube pieniądze za kawałek blachy, na której raz ze musisz pilnować się żeby idealnie zaparkować, zostawić na biegu, żeby pamiętac o ew nachyleniu anteny etc. Nie podejdziesz i nie pogrzebiesz w zimie, nie wymienisz świec, cewek, filtrów czy po prostu coś sobie nie podłubiesz, nie wypakujesz gabarytu czasowo za samochod, nie postawisz roweru za auto, oleju (ja wiem ppoż, ale jednak wciąż niektórzy tak robią jak nie ma komórki) . Nie wiem.. ja mam tylko takie spostrzeżenia?

pozdro

Postautor: pozdro » 19 wrz 2020, 7:26

Przesadzone platformy sa bardzo dobre. Akurat miejsc postojowych w tym bloku nest bardzo duzo sa 2 poziomy garazy podziemnych i wiekszosc miejsc z platformami. Wiec tam jest pelno miejsc. Ciezko zeby wspolnota placila za czyjes miejsce postojowe na platformia. Aczkolwiek utrzymanie drozej nie powinno wyjsc bo jest znowu wieksze zageszczenie. Wiec czynsz za koszty parkingu rozklada sie na wiecej samochodow czyli pewnie tez wiecej mieszkancow. Co do anteny to zakladam ze teraz sie juz nie uzywa anten bo raczej slucha sie jakiegos spotify czy inne ktore dIalaja normalnie przez internet w applikacji apple car lub google auto. Jawsze mozna kupic miejsce bez platformy lub zaplacic za 2 miejsca. Przeciez miejsce na platformie kosztyje sporo taniej niz takie bez platformy. Czyli dajmy na to bez platformy 35-40 tys zl. Na platformie 20-25 tys zl.
Zreszta jak sie duzo z auta korzysta to najlepszy jest dom pod miastem gdzie mozna bez problemu zainstalowac panele fotowoltaiczne na domu na garazu do tego slupek do ladowania EV. Jezdzimy wtedy na wlasnym pradzie z paneli fotowoltaicznych. Ostatnio widzialem ze wkoncu sprzedawane sa te dachowki z wbudowanymi panelami w srodku. Choc nie wiem czy to akurat najtansze i najlepsze rozwiazanie. Moim zdaniem a autem nie ma sie co pchac do bloku bo i tak beda problemy z jego ladowaniem pozniej. A myslenie w perspektywie 3 lat trz bez sensu, a w dluzszej ten kto ma wlasne panelr i wlasny slupek do ladowania auta bedzie zyl bardziej komfortowo. W bloku pewnie beda problemy z naladowaniem samochodu.

grzechwa

Postautor: grzechwa » 21 wrz 2020, 11:50

Doceniam te dlugie wywody, natomiast nie jest to odpowiedz na moje pytanie. Szukalem bardziej kogos, kto juz kupil miejsce w tym garażu i orientował się, co do wjazdu nieco wyższymi samochodami.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 wrz 2020, 7:05

No furgonetka nie wjedziesz to oczywiste. Masz miejsca na platformach i miejsca bez platformy. Kup sobie wieksze miejsce. Skoro pani w biurze obslugi klienta mowi ze musisz kupic wieksze to nie wiem co tu kombinowac. Trzeba w takim razie kupowac wieksze, albo kupic nizsze auto. Nie wiem zanim to wybuduja pewnie auto zmienisz na nowsze jakies bardziej nowoczesne typu Tesla i sie zmiescisz na platformie.

bono19

Postautor: bono19 » 23 wrz 2020, 10:49

pozdro pisze:Trzeba w takim razie kupowac wieksze, albo kupic nizsze auto. Nie wiem zanim to wybuduja pewnie auto zmienisz na nowsze jakies bardziej nowoczesne typu Tesla i sie zmiescisz na platformie.

albo nowocześniejsze typu suv, podążąjąc za obecnymi trendami. Elektryki to jednak wciąż nisza, a samochody w większości rosną systematycznie od dobrych kilku lat i to każdy segment. Nie zamykałbym się platformą na konieczność późniejszego kupowania niskich samochodów. Bierz normalne jak jeszcze jest.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 wrz 2020, 22:19

A to w usa rosna bo sie amerykanie w drzwiach z roku na rok nie mieszcza od tych hamburgerow

pozdro

Postautor: pozdro » 26 wrz 2020, 10:00

Suvy sa malo bezpieczne bo sa latwowywrotne

youtu.be/UJTY7ilwSq4

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”