aha. na Zabłociu 3 obecnym nie zostawili złudzeń co będzie ułożone (13 tys/m2).
nie wiem dlaczego poszli w to rozwiązanie, bo raczej nie z przyczyn ekonomicznych, skoro te sękate deseczki kosztują 30-50 pln/m2.
Zresztą po co wałkować to, na co nie mamy żadnego wpływu. Gdyby kleili gresiki po 18 pln/m2 jak inni, pewnie bym pomstował.
A to rozwiązanie jest faktycznie promowane ostatnio - pokazy w centrach budowlanych nawet latem były.
Zdrowia.
Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
- Załączniki
-
- zab3.jpg (21.94 KiB) Przejrzano 4344 razy
A czy oni tak mogą zmieniać? Jak kupowałam II etap to bylo mowione że deski, w aktualnościach postępu prac do 30.06 też pojawiało się info o deskach a teraz zmienione na podłoże balkonowe.. Nie powinni chociaż informować właścicieli o takich zmianach?
MikaMon pisze:A czy oni tak mogą zmieniać? Jak kupowałam II etap to bylo mowione że deski, w aktualnościach postępu prac do 30.06 też pojawiało się info o deskach a teraz zmienione na podłoże balkonowe.. Nie powinni chociaż informować właścicieli o takich zmianach?
polecam lekturę prospektu. na pewno parafowany podczas podpisywania umowy. cóż, mieli prawo.
-
Mar G pisze:rado pisze:Co tam cena plytek jak efekt jest nie do porownania do tego co chocby zrobili na zablociu...
i.ebayimg.com/images/g/~-UAAOSw0c9fHwk1/s-l800.jpg
Faktycznie, zabudowali tam zupełnie jakikolwiek widok.

Dobra, trzeba lepszej jakości foty tych płytek zobaczyć i wtedy porównać do deseczek.
Klitsch.K.O pisze:Mar G pisze:rado pisze:Co tam cena plytek jak efekt jest nie do porownania do tego co chocby zrobili na zablociu...
i.ebayimg.com/images/g/~-UAAOSw0c9fHwk1/s-l800.jpg
Faktycznie, zabudowali tam zupełnie jakikolwiek widok.
![]()
Dobra, trzeba lepszej jakości foty tych płytek zobaczyć i wtedy porównać do deseczek.
lepsze fotki są na Al. Pokoju czy Bagrach. wszędzie te same dają.
w innych miastach też.
lub na stronie producenta.
Faktycznie nie zwróciłem uwagi na zmianę w opisie postępu prac. do czerwca były podłoże z deski, później to słowo zniknęło.
nie zrobili tego błędu już w etapie 4.
Kwotowal ktoś ogrzewanie podłogowe ? Odpowiedzieli mi, że dla etapu 4 nie wybrali jeszcze podwykonawcy, a chciałbym oszacować koszt, chyba że bezpiecznie można przyjąć (jak dla.klimatyzacji), że cena rynkowa +50%... ?
PS. Trochę to naiwne, ale spróbować warto, może ktoś kupił w 4 etapie pod inwestycje z komórką lokatorska i mógłby ja odstąpić? 16 komórek na 66 mieszkań to jakiś żart kiepski chyba..
PS. Trochę to naiwne, ale spróbować warto, może ktoś kupił w 4 etapie pod inwestycje z komórką lokatorska i mógłby ja odstąpić? 16 komórek na 66 mieszkań to jakiś żart kiepski chyba..
SirCinek pisze:Kwotowal ktoś ogrzewanie podłogowe ? Odpowiedzieli mi, że dla etapu 4 nie wybrali jeszcze podwykonawcy, a chciałbym oszacować koszt, chyba że bezpiecznie można przyjąć (jak dla.klimatyzacji), że cena rynkowa +50%... ?
Mysle ze cena rynkowa + 100%

Może wyszli z założenia , że skoro część mieszkań ma własne dodatkowe garderoby, a część po 2 pełnowymiarowe łazienki z możliwością wykrojenia czegoś w zamian to nie będzie popytu na komórki zbyt dużego.
Dzisiaj zauważyłem, że w każdym budynku IV jest po 1 mieszkaniu z łazienkami dla niepełnosprawnych. Podobnie jak ilość miejsc parkingowych dla N.
Czy wprowadzono przepisy, że w każdym nowym budynku mają być takie mieszkania ?
Dzisiaj zauważyłem, że w każdym budynku IV jest po 1 mieszkaniu z łazienkami dla niepełnosprawnych. Podobnie jak ilość miejsc parkingowych dla N.
Czy wprowadzono przepisy, że w każdym nowym budynku mają być takie mieszkania ?
SirCinek pisze:Kwotowal ktoś ogrzewanie podłogowe ? Odpowiedzieli mi, że dla etapu 4 nie wybrali jeszcze podwykonawcy, a chciałbym oszacować koszt, chyba że bezpiecznie można przyjąć (jak dla.klimatyzacji), że cena rynkowa +50%... ?
W 2 etapie za ogrzewanie podłogowe z przewodowymi sterownikami w całym mieszkaniu 65metrow (minus 11 metrow powierzchni pod meblami kuchennymi czy wyspa itp) wyszło 13500 netto.
W drugim mieszkaniu w 2 etapie 42 metry (minus ok 10 metrów na meble) wyszło jakoś z tysiąc mniej. Najdroższy jest sterownik, powierzchnia mieszkania prawie bez znaczenia.
Wycena samej łazienki - 3m2 podłogi do grzania :
dostawa materiałów wraz z montażem w łazience w zaznaczonym polu 3m2 (materiał to zawór oraz głowica z kapilarą montowana na ścianie) - sterowanie elektroniczne (sterownik oraz szafka z z zaworem) - Koszt 2100zł (netto) + 250zł (netto) instalacja elektryczna - RAZEM 2350zł (netto)
dostawa materiałów wraz z montażem w łazience w zaznaczonym polu 3m2 (materiał to zawór oraz głowica z kapilarą montowana na ścianie) - sterowanie elektroniczne (sterownik oraz szafka z z zaworem) - Koszt 2100zł (netto) + 250zł (netto) instalacja elektryczna - RAZEM 2350zł (netto)
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”