Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
platinium

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: platinium » 09 lis 2020, 13:36

To może pochwal się, jakie to firmy, chętnie skorzystamy z pomocy tak dobrych pośredników. I skoro są tacy dobrzy, to nie wiem, dlaczego wciąż nie masz meiszkania xD.

Prawdopodobnie to ten sam pośrednik który dał anubisowi zestaw wielkich promocji pół roku temu do.. zakończonych i wyprzedanych inwestycji :lol:

Awatar użytkownika
anubis

Re: Rynek mieszkaniowy w Krakowie / zakup mieszkania: wyhamowanie podaży mieszkań - opinie / forum

Postautor: anubis » 09 lis 2020, 13:54

NeVeS pisze:Pfizer dzisiaj ogłosił, że ma szczepionkę skuteczną w 90%, pod koniec listopada istnieje szansa że będzie zatwierdzona przez FDA. Do końca roku chcą zaszczepić 25mln ludzi. Także jak pisałem wcześniej, szczepionka jest bliżej niż dalej. Na giełdach euforia, spółki przecenione przez pandemię wystrzeliły w kosmos.

To jest ta szczepionka, którą mają dostać Europejczycy.

urpl.gov.pl/pl/informacja-prezesa-urzędu-z-dnia-06102020-r-w-sprawie-komunikatu-europejskiej-agencji-leków-dot

Wg. FDA, jeżeli testy III fazy dobrze pójdą, będzie dostępna najwcześniej w połowie przyszłego roku, a potrzebne dawki wyprodukowane do końca przyszłego roku. To teoretycznie dla Amerykanów, ale Europejczycy powinni dostać w tym samym czasie.

platinium pisze:
To może pochwal się, jakie to firmy, chętnie skorzystamy z pomocy tak dobrych pośredników. I skoro są tacy dobrzy, to nie wiem, dlaczego wciąż nie masz meiszkania xD.

Prawdopodobnie to ten sam pośrednik który dał anubisowi zestaw wielkich promocji pół roku temu do.. zakończonych i wyprzedanych inwestycji :lol:

Wy lepiej kibicujcie żeby anubis kupił po taniości. Bo jak anubis kupi to nie będzie mu się chciało udzielać na forum, nie będzie Wam psuł krwi i będzie można spokojnie przekonywać się wzajemnie, że po szczepionce to kurs już tylko do księżyca.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Pola

Postautor: Pola » 09 lis 2020, 14:14

anubis pisze:
NeVeS pisze:Pfizer dzisiaj ogłosił, że ma szczepionkę skuteczną w 90%, pod koniec listopada istnieje szansa że będzie zatwierdzona przez FDA. Do końca roku chcą zaszczepić 25mln ludzi. Także jak pisałem wcześniej, szczepionka jest bliżej niż dalej. Na giełdach euforia, spółki przecenione przez pandemię wystrzeliły w kosmos.

To jest ta szczepionka, którą mają dostać Europejczycy.

urpl.gov.pl/pl/informacja-prezesa-urzędu-z-dnia-06102020-r-w-sprawie-komunikatu-europejskiej-agencji-leków-dot

Wg. FDA, jeżeli testy III fazy dobrze pójdą, będzie dostępna najwcześniej w połowie przyszłego roku, a potrzebne dawki wyprodukowane do końca przyszłego roku. To teoretycznie dla Amerykanów, ale Europejczycy powinni dostać w tym samym czasie.

platinium pisze:

Wy lepiej kibicujcie żeby anubis kupił po taniości. Bo jak anubis kupi to nie będzie mu się chciało udzielać na forum, nie będzie Wam psuł krwi i będzie można spokojnie przekonywać się wzajemnie, że po szczepionce to kurs już tylko do księżyca.

Czyli nie dasz zarobić swoim kolegom pośrednikom, polecając ich?

Pepeg

Postautor: Pepeg » 09 lis 2020, 16:01

Zapomnieli tylko wspomnieć że to szczepionka na szczep z Wuhan, każda wiadomość jest dobra żeby ubrać kolejnych frajerów w akcje. To samo było w lecie, gdy Morawiecki ogłosił koniec pandemii. Ja się już dawno wyleczyłem z giełdy, zwykła szulernia gdzie kilka grubasów pociąga za sznurki.

Mar G

Postautor: Mar G » 09 lis 2020, 16:15

to chyba jednak bardziej znaczący krok niż poprzednie. to za porządna firma na fakenewsy

gazetakrakowska.pl/wielki-przelom-jest-szczepionka-na-koronawirusa-kiedy-poczatek-szczepien/ar/c1-15282770

Rak

Postautor: Rak » 09 lis 2020, 16:46

Heh akurat chwilę po pewnych wyborach...anyway oby pomagała:)

Mar G

Postautor: Mar G » 09 lis 2020, 16:52

Rak pisze:Heh akurat chwilę po pewnych wyborach...anyway oby pomagała:)

też te fakty skojarzyłem - tydzień temu zarzekano się, że szczepionki nie będzie szybko.
po wyborach można mówić już prawdę , nawet to że ze 2 lata prezydentem będzie Pani z Jamajki

Rak

Postautor: Rak » 09 lis 2020, 17:51

Zatem za tydzień konkretne daty i przecena :)

Mar G

Postautor: Mar G » 09 lis 2020, 18:05

tacy dziennikarze poligloci ...
w oryginale napisano , że szczepionka chroniła po 28 dniach od podania 1. dawki i od 7. dnia po drugiej dawce, którą podaje się 21 dni po 1.dawce - a nie przez 28 dni ...
to byłby absurd co napisano w cytowanej gazetce

Mar G

Postautor: Mar G » 09 lis 2020, 18:12

Pola pisze:
anubis pisze:
rydler32 pisze:Kataster to też jeden z myków, pytanie czy wrzód na dupie państwa typu kościół się na to zgodzi ;)

To już inna bajka. Jestem przekonany, że kościół byłby wyłączony. W sumie nie wiem nawet czy dałoby się nałożyć na kościół taki podatek bez wypowiedzenia konkordatu. Obecnie kościół płaci podatki wyłącznie jak prowadzi działalność gospodarczą niezwiązaną z działalnością religijną.

Z innej beczki, dzisiaj rano dzwonił do mnie pośrednik, że ma kolejne dwie nieruchomości, gdzie właściciel zszedł konkretnie z ceny (prosiłem o kontakt wyłącznie z takimi ofertami). Jedna na Kazimierzu, druga po drugiej stronie Wisły ale z dużym balkonem i widokiem na Wisłę. No zobaczymy. Szybko zapytałem jak nastroje i mówił, że przytłaczające. Część jego klientów zaczęła już dojrzewać, nie wszyscy mogą czekać do wiosny. Kilku się wycofało zupełnie ze sprzedaży i planują przeczekać kryzys co by się nie działo. Proporcje obu grup podobne, najwięcej jednak wciąż tych, którzy chcą sprzedać po starych cenach z negocjacjami 5-10%.

Tak było.

Co to znaczy zszedł konkretnie z ceny? Na pewno pośrednicy jawnie mówiliby, że nastroje są przytłaczające, przecież to w ogóle nie były dla nich antyautomarketing.

może chodzi o tę promocję na Kazimierzu - z 5,0 mln na 4,8 mln

gazetakrakowska.pl/robert-gryn-sprzedaje-swoj-luksusowy-apartament-w-krakowie-zobacz-jak-wyglada-w-srodku-wideo-zdjecia/ar/c9-15282792

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”