ITGeek pisze:Jeśli czytałeś moje posty to znasz moje zdanie. Według mnie ceny mieszkań w topowych lokalizacjach, w najlepszych układach z tarasami i powierzchnia +70m2 nie spadną, a będą tylko rosły. Przedstawiłem również tutaj na to kilka dowodow (w przeciwieństwie do trolli mówiących o 30 procentowych spadkach).Wszystkie inne spadki mnie nie zdziwią. Zwłaszcza kurniki (20m2) nadające się do hodu klatkowego, a nie do mieszkania. Okno w okno z sasiadem- ciekawa teza jak na naganiacza? Jeśli chodzi o "mój biznes" to mam głęboką gdzieś czy ceny mieszkań wzrosną czy spadną. Wyrażam tylko swoje opinie.
I wyrażając opinie określasz inne osoby jako trolle?
Mieszkania 70m2 nie były celem Inwestorów, tylko rodzin z dziećmi stąd tam wahania cen będą mniejsze o ile będą. I u większości deweloperów takie mieszkania mają niższą cenę za m2.
Większość osób na start jako pierwsze mieszkanie nie kupuje 70m2 tylko około 45-55m2. I takie mieszkania są droższe od tych wymienionych przez Ciebie. Mieszkania z metrażem 45-55m2 są wykupywane pod najem. Z salonu robi się dodatkowy pokój i zostawia ciemną kuchnie np.
A najbardziej wzrost cen widać na kawalerkach gdzie cena na osiedlu Piastów potrafi wynieść 10tys./m2 - i ta cena w tej lokalizacji moim zdaniem jest oderwana od rzeczywistości, ale skoro aktualnie ludzie chcą kupić mieszkanie za takie pieniądze w tej lokalizacji to taka cena jest.
Ja natomiast odniosłem się do ceny wykonania, a nie do ceny sprzedaży.
W którym miejscu napisałem, że będą 30% spadki?