Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
-
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
I gitara. W mojej ocenie będzie to miało wpływ na P64 absolutnie żaden, ale jak komuś ma przeszkadzać, to co poradzisz.
Klitsch.K.O pisze:I gitara. W mojej ocenie będzie to miało wpływ na P64 absolutnie żaden, ale jak komuś ma przeszkadzać, to co poradzisz.
A kupiles tam mieszkanie?

400 - 500 metrów, to jednak jest spora odległość, jak na miasto, zwłaszcza jeżeli pomiędzy miałaby być jeszcze jakaś zabudowa. Jeżeli coś będzie słychać, to może jakiś szum nocą, przy otwartym oknie, ale raczej nic uciążliwego, tym bardziej, że nocami jednak ruch jest znacznie mniejszy na trzeciej obwodnicy.
-
Witt pisze:Klitsch.K.O pisze:I gitara. W mojej ocenie będzie to miało wpływ na P64 absolutnie żaden, ale jak komuś ma przeszkadzać, to co poradzisz.
A kupiles tam mieszkanie?![]()
Da. Będzie mieszkać tam głównie moja konkubina, bo pochodzi od centusiów. Myślałem jeszcze nad Zabłociem, ale mi odradzali.
Klitsch.K.O pisze:Witt pisze:Klitsch.K.O pisze:I gitara. W mojej ocenie będzie to miało wpływ na P64 absolutnie żaden, ale jak komuś ma przeszkadzać, to co poradzisz.
A kupiles tam mieszkanie?![]()
Da. Będzie mieszkać tam głównie moja konkubina, bo pochodzi od centusiów. Myślałem jeszcze nad Zabłociem, ale mi odradzali.
Wolalbym na Zablociu ale Twojej dziewczynie P64 nie zaszkodzi. Ta droga nie powstanie w najblizszej dekadzie.. a potem to zobaczymy co bedzie...
-
Witt pisze:Klitsch.K.O pisze:Witt pisze:A kupiles tam mieszkanie?![]()
Wolalbym na Zablociu ale Twojej dziewczynie P64 nie zaszkodzi. Ta droga nie powstanie w najblizszej dekadzie.. a potem to zobaczymy co bedzie...
Oby tylko lepiej. Pzdr!
Klitsch.K.O pisze:Witt pisze:Klitsch.K.O pisze:Da. Będzie mieszkać tam głównie moja konkubina, bo pochodzi od centusiów. Myślałem jeszcze nad Zabłociem, ale mi odradzali.
Oby tylko lepiej. Pzdr!
Powinni zrobic ekrany akustyczne. Wiec jako seniorka bedzie mogla sluchac wieczornego jazzu bez zaklocen...
tu macie wycinek Trasy Z.
Zaznaczyłem P64 i początek TZ na powierzchni ekranowanej. Reszta schodzi pod ziemię i zaczyna po 200 m pod dachem do Wisły.
Dla mieszkań północno-zachodnich może być słyszalna , dla południowych nie (mapka z fotki nie jest wg kierunków świata).

Zaznaczyłem P64 i początek TZ na powierzchni ekranowanej. Reszta schodzi pod ziemię i zaczyna po 200 m pod dachem do Wisły.
Dla mieszkań północno-zachodnich może być słyszalna , dla południowych nie (mapka z fotki nie jest wg kierunków świata).

Mar G pisze:tu macie wycinek Trasy Z.
Nie wiem. Moj znajomy ma droge szybkiego ruchu za wzgorzem i okolo 800m i slyszy ruch mniej lub bardziej zaleznie od pogody (wilgoci).
W przypadku P64 to aktualna kwestia za ok 10-20 lat. Niech sie tym martwia kojejne pokolenia. Oby mialy tylko takie problemy....
Armii Krajowej nadaje jak w załączniku, generalnie to bardzo głośna ulica, powyżej 75 dB. Jak na początku się zastanawiałem nad P64 to mnie też ten hałas odstraszył, a nie chciałem mieszkania w głębi osiedla czy niedoświetlonego. Poza tym kiedyś mieszkałem w okolicy i Armii Krajowej było słychać przecznicę dalej, a co dopiero tuż obok.
Jak na północy wybudują wyjazd do obwodnicy (swoją drogą - to raczej ok. 300 metrów, nie 500) to będzie nadawało z dwóch stron. Chociaż z jeszcze innej strony 3-szybowe okna powinny rozwiązać temat, a jak się wybiera mieszkanie przy 4-pasmowej arterii to raczej przecież nie przesiaduje się na balkonie.

Jak na północy wybudują wyjazd do obwodnicy (swoją drogą - to raczej ok. 300 metrów, nie 500) to będzie nadawało z dwóch stron. Chociaż z jeszcze innej strony 3-szybowe okna powinny rozwiązać temat, a jak się wybiera mieszkanie przy 4-pasmowej arterii to raczej przecież nie przesiaduje się na balkonie.

Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
https://cutt.ly/pEi3HOF
Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”