W garazach pewnie modułowe. W bud 5 na pietrach nie wiem. Tam juz powinni murowac ale kto wie.
Nie wahaj sie pytac o wszystko co Cię trapi kierownika budowy mailami. Ja tak wysysałem 90 proc wiadomosci.
Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Mar G pisze:W garazach pewnie modułowe. W bud 5 na pietrach nie wiem. Tam juz powinni murowac ale kto wie.
Nie wahaj sie pytac o wszystko co Cię trapi kierownika budowy mailami. Ja tak wysysałem 90 proc wiadomosci.
Dzięki za rade. Tak zrobie. Trochę denerwuje mniej ten prospekt. Tam wszystkie materiały są "lub" i tak naprawdę człowiek nie wie co będzie użyte. Denerwujaca praktyka deweloperów.
Co do platform, faktycznie jest to trochę słabe rozwiązanie jeśli porównamy do miejsc postojowych, lecz wszystko zależy od punktu widzenia.
1. Dużym minusem jest to że pewnie trzeba wysiadać aby zmienić ustawienie platformy.
2. Jeśli ktoś źle zaparkuje to może platforma być zblokowana.
3. Platformy bliźniacze - Jak sąsiad zaparkuje za daleko od krawędzi zewnętrznej to będzie ciasno. Najlepiej jak jedno auto parkowane jest przodem a drugi tyłem. Proponuje się od razu dogadać z platformowym sąsiadem.
4. Może być tak że zostawimy auto na 5 minut a platforma będzie już w złym ustawieniu. czyli jeśli ktoś ma platformę na której są 4 miejsca to może jest pozycja może być zmieniana z 20-30 razy dziennie. Zwiększa awaryjność.
5. W przypadku awarii to bolt.
Biorące te wszystkie argumenty rozsądnym wydaje mi się kupienie pojedynczej platformy czyli górę i dół. Wtedy platforma zostaje w pozycji która Ci odpowiada i sam decydujesz w jakiej pozycji zostawisz. Można trzymać w pozycji +1 i masz wtedy coś miejsce postojowe. W pozycji 0 można zastosować jako komórka w do przechowywania.
Pojedyncza platforma kosztuje 28k za miejsce czyli 56. Zwykłe miejsce 35K. 56-35=21 Wymiary to 2,5x5 = 12,5m2 następnie 21/12,5=1,68k/m2 przy założenia przelicznika z racji wysokości 1,8m na poziomie 0,75 wychodzi 2,24k/m2.
Ja osobiście nie chciałbym szukać miejsca do parkowania i chodzi dookoła. Ale może ktoś chętnie przejdzie się z zakupami z innego bloku o ile nie zdecyduje się przejść przez wjazd może to też jest jakieś rozwiązanie.
Miejsce pod chmurką spoko ale jeśli dbasz o samochód to znacznie częściej trzeba myć i w obecnym czasie drapać powłokę lakierniczą aby pozbyć się śniegu. Miejsce pod dachem to komfort.
Reasumując jeśli miejsce pod chmurką za 15k, a na platformie za 28k to jednak wolałbym platformę. Pod warunkiem że samochód się zmieści. A opisane pojedyncze platformy były tylko dwie.
1. Dużym minusem jest to że pewnie trzeba wysiadać aby zmienić ustawienie platformy.
2. Jeśli ktoś źle zaparkuje to może platforma być zblokowana.
3. Platformy bliźniacze - Jak sąsiad zaparkuje za daleko od krawędzi zewnętrznej to będzie ciasno. Najlepiej jak jedno auto parkowane jest przodem a drugi tyłem. Proponuje się od razu dogadać z platformowym sąsiadem.
4. Może być tak że zostawimy auto na 5 minut a platforma będzie już w złym ustawieniu. czyli jeśli ktoś ma platformę na której są 4 miejsca to może jest pozycja może być zmieniana z 20-30 razy dziennie. Zwiększa awaryjność.
5. W przypadku awarii to bolt.
Biorące te wszystkie argumenty rozsądnym wydaje mi się kupienie pojedynczej platformy czyli górę i dół. Wtedy platforma zostaje w pozycji która Ci odpowiada i sam decydujesz w jakiej pozycji zostawisz. Można trzymać w pozycji +1 i masz wtedy coś miejsce postojowe. W pozycji 0 można zastosować jako komórka w do przechowywania.
Pojedyncza platforma kosztuje 28k za miejsce czyli 56. Zwykłe miejsce 35K. 56-35=21 Wymiary to 2,5x5 = 12,5m2 następnie 21/12,5=1,68k/m2 przy założenia przelicznika z racji wysokości 1,8m na poziomie 0,75 wychodzi 2,24k/m2.
Ja osobiście nie chciałbym szukać miejsca do parkowania i chodzi dookoła. Ale może ktoś chętnie przejdzie się z zakupami z innego bloku o ile nie zdecyduje się przejść przez wjazd może to też jest jakieś rozwiązanie.
Miejsce pod chmurką spoko ale jeśli dbasz o samochód to znacznie częściej trzeba myć i w obecnym czasie drapać powłokę lakierniczą aby pozbyć się śniegu. Miejsce pod dachem to komfort.
Reasumując jeśli miejsce pod chmurką za 15k, a na platformie za 28k to jednak wolałbym platformę. Pod warunkiem że samochód się zmieści. A opisane pojedyncze platformy były tylko dwie.
Trafne spostrzeżenia. Tak czy inaczej obstawiam, że będą się bujać ze sprzedażą tych miejsc a co za tym idzie mieszkań w budynku b5, gdzie zostały tylko platformy.
fakir151 pisze:Trafne spostrzeżenia. Tak czy inaczej obstawiam, że będą się bujać ze sprzedażą tych miejsc a co za tym idzie mieszkań w budynku b5, gdzie zostały tylko platformy.
Ja w czerwcu zajmowalam ostatnie miejsce parkingowe i to dlatego, ze się zwolniło. Czyli od czerwca sprzedają już tylko mieszkania z platformami (fakt, ze wtedy były też dolne dostepne, ale widzę, ze górnych też już trochę zeszło)
buda pisze:A wy te mieszkania z miejscami parkingowymi na plfatormie kupujecie dla siebie czy dla wroga?
Przecież tam będą nieustające awantury, ze ktoś wjechal zaśnieżonytm autem i mu spadł brudny śnieg i się roztopił, ze komus cieknie olej i komuś spada na auto i na jego miejsce. Przeciez to deweloper nabudował takie wielkie budynki nad małym parkingiem a wy bedziecie cierpieć za wlasne pieniadze. Puk puk.
Nie wiem jakie platformy są na P64, ale użytkowałem platformy i o ile ma to duzo wad i nie jest warte funta kłaków, o tyle nic nigdy nie ciekło z górnej platformy. Wlasciwie to sąsiad mógłby umyć auto i nie byłoby problemu.
buda pisze:A wy te mieszkania z miejscami parkingowymi na plfatormie kupujecie dla siebie czy dla wroga?
Przecież tam będą nieustające awantury, ze ktoś wjechal zaśnieżonytm autem i mu spadł brudny śnieg i się roztopił, ze komus cieknie olej i komuś spada na auto i na jego miejsce. Przeciez to deweloper nabudował takie wielkie budynki nad małym parkingiem a wy bedziecie cierpieć za wlasne pieniadze. Puk puk.
Również nie rozumiem ludzi, którzy decydują się na zakup miejsca w formie platformy. Z tego względu odrzuciłam jedną z inwestycji. Już tam kij z tym ściekaniem (choć też upierdliwe, jesli występuje), ale komfort, wygoda, awaryjność, konieczność serwisowania itd. No nie, nigdy w zyciu, nie za własne pieniądze.
Ktoś się orientuje do kogo należy działka obok etapu III od strony Armii krajowej? Zastanawiam się co może tam stanąć, czy kolejny blok?
-
Chyba sam sobie mozesz odpowiedziec, albo blok albo biurowiec, raczej parku i stawu tam nikt nie zrobi!!!
Zajrzyj tutaj!
bip.krakow.pl/?dok_id=108650
Zajrzyj tutaj!
miastonoca pisze:Chyba sam sobie mozesz odpowiedziec, albo blok albo biurowiec, raczej parku i stawu tam nikt nie zrobi!!!
Zajrzyj tutaj!
Dziękuje, Czyli bezpośrednio przed droga wewnętrzna a dalej zabudowa usługowa...
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”