Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Vultur

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Vultur » 23 sty 2021, 17:00

Witam, czy ktoś z Państwa ma informację o możliwym terminie realizacji Etapu 2? Wiem że jest to IV kwartał 2021 ale zastanawiam się czy są szanse może na III kwartał? Wg strony developera inwestycja ukończona jest w 86%. Głównym problemem wydaje się infrastruktura na zewnątrz w związku z budową etapu III i IV. Miał ktoś w Was doświadczenie z inwestycją zakończoną zauważalnie przed czasem?

JamaicaSun

Postautor: JamaicaSun » 23 sty 2021, 17:56

Cel od Atala dla kierownika budowy to zamknąć całość do 31.12.2021, całość tzn także etap IV. I wyjść z wszystkimi ekipami z budowy w tym roku (oczywiście poza wykończeniówką mieszkań jak ktoś wykupił)
Obecnie zamawiają już wyposażenie placów zabaw, śmietniki, itd
Nie ma priorytetu ten czy inny etap jak najszybciej, w sumie dla mieszkańców rozwiązanie wydaje się najlepsze.

Mar G

Postautor: Mar G » 23 sty 2021, 19:22

JamaicaSun pisze:Cel od Atala dla kierownika budowy to zamknąć całość do 31.12.2021, całość tzn także etap IV. I wyjść z wszystkimi ekipami z budowy w tym roku (oczywiście poza wykończeniówką mieszkań jak ktoś wykupił)
Obecnie zamawiają już wyposażenie placów zabaw, śmietniki, itd
Nie ma priorytetu ten czy inny etap jak najszybciej, w sumie dla mieszkańców rozwiązanie wydaje się najlepsze.

Tak, ale to nie jest tożsame z możliwością odbioru lokali przez nas. Największe przesunięcie czasowe wynika właśnie z wykończeniówki. Jako, że wykończeniówka przez developera jest w umowie developerskiej - odbiór i przekazanie danego budynku może nastąpić dopiero po wykonaniu całości umowy developerskiej - czyli też wykończeniówki. Zatem dużo zależy od ilości mieszkań,które kupiono z pakietem wykończeniowym.
To też może tłumaczyć szybkie tempo prac w et. III - którego nie jestem zwolennikiem ( hurmem stolarka, instalacje, tynki wewn, elewacje bez względu na temp) - w etap 2 robili to spokojniej bo mieli zapas czasu. W IV może to też w tempie expressowym przebiegać jak wszystkie ekipy zejdą z etapów 2 i 3 i wejdą na mały 4.
Ps. śmietniki są wbudowane, więc nie wiem co mieliby zamawiać, może tzw. wyposażenie higieniczne i kubły w MPO.

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 23 sty 2021, 19:30

Co znaczy przesunięcie czasowe? Mam w umówię odbiór do danego dnia i koniec.

Ktoś zna orientacyjne daty oddania?

- przebudowanej Buszka
- hali sportowej po sąsiedzku
- miejsca na Błoniach dla grajków

Mar G

Postautor: Mar G » 23 sty 2021, 21:18

Klitsch.K.O pisze:Co znaczy przesunięcie czasowe? Mam w umówię odbiór do danego dnia i koniec.

- przebudowanej Buszka

Mam na myśli, że nie ma szans na wcześniejsze oddanie etapu 2 chociaż ma 86 % bo musi dogonić go 3 etap. 2 etap w umowie ma 31.12.2021.
Twój nie wiem.

- 150 mb Buszka wzdłuż inwestycji jest warunkiem odebrania osiedla - więc data tożsama z 4.etapem
- hala AP nawet projektu nie ma - więc pewnie 2025. AGH 2022 3Q
- CM - 4Q 2023 na koniec kadencji Jego Eminencji

Klitsch.K.O

Postautor: Klitsch.K.O » 23 sty 2021, 21:21

Mar G pisze:
Klitsch.K.O pisze:Co znaczy przesunięcie czasowe? Mam w umówię odbiór do danego dnia i koniec.

- przebudowanej Buszka

Mam na myśli, że nie ma szans na wcześniejsze oddanie etapu 2 chociaż ma 86 % bo musi dogonić go 3 etap. 2 etap w umowie ma 31.12.2021.
Twój nie wiem.

- 150 mb Buszka wzdłuż inwestycji jest warunkiem odebrania osiedla - więc data tożsama z 4.etapem
- hala AP nawet projektu nie ma - więc pewnie 2025. AGH 2022 3Q
- CM - 4Q 2023 na koniec kadencji Jego Eminencji

OK, dzięki!

Mar G

Postautor: Mar G » 23 sty 2021, 21:24

aktualny stan hali AGH - dziura
Załączniki
agh (4).jpg
agh (4).jpg (238.96 KiB) Przejrzano 4605 razy

apl

Postautor: apl » 23 sty 2021, 22:36

Adam01 pisze:Te mieszkania będą chodzić po min. 15k, bo okolica wyrombista i miejski plan zagospodarowania, który nie pozwala już budować. Ewidentne ludzie zieloni z zazdrości miotają się okrutnie, jakże typowe i polskie.

Zastanawia mnie, jak niewiele potrzeba, żeby ludzie uważali takie osiedle za atrakcyjne, dla przypomnienia pierwsze lepsze zdjęcie:

Obrazek

Niestety poziom architektury i oferty w KRK jest dramatyczny, znalezienie czegoś ciekawego (poziom park avenue przy parku dębnickim, czy nawet osiedle eldorado przy muzeum lotnictwa) jest praktycznie niemożliwe. Tutaj jak widać ludzie podniecają się jednym wielkim blokowiskiem. Odnosząc się do komentarza powyżej, można zapytać, czego dokładnie można tu zazdrościć?

Co ciekawe, mam kilku znajomych, którzy kupili tu mieszkanie i po kolei pytałem ich, co Was skłoniło, że się zdecydowali? Odpowiedzi kolejno: airbnb, wynajem - studenci, wynajem - studenci. Spotkałem ostatnio innego znajomego, który wynajmuje mieszkanie w airbnb i w tym roku wynajął mieszkanie tylko w sierpniu, niestety Anglicy tak dobrze się bawili, że zalali nie tylko jego mieszkanie, ale i to pod nim, nie obyło się bez kucia.

Podsumowując, przyszłym mieszkańcom gratuluje wyboru! Będę zazdrościł ;)

Nowy

Postautor: Nowy » 23 sty 2021, 22:56

Moim zdaniem dosyć słabe jest ocenianie wyglądu inwestycji na etapie jej budowy, zazwyczaj beton, zbrojenia i błoto, to nie jest coś, co wygląda atrakcyjnie i zachęca do zamieszkania. Jednak z ocenami zaczekałbym na koniec budowy. Tak samo robiono na Avii, wrzucał jakiś dziennikarz zdjęcia kilka bloków w budowie i zaczynał się lament...

kunegunda szybka

Postautor: kunegunda szybka » 23 sty 2021, 23:07

Nowy pisze:Moim zdaniem dosyć słabe jest ocenianie wyglądu inwestycji na etapie jej budowy, zazwyczaj beton, zbrojenia i błoto, to nie jest coś, co wygląda atrakcyjnie i zachęca do zamieszkania. Jednak z ocenami zaczekałbym na koniec budowy. Tak samo robiono na Avii, wrzucał jakiś dziennikarz zdjęcia kilka bloków w budowie i zaczynał się lament...

Dokładnie. Ja myślę, że najlepszym przykładem na ludzką zazdrość jest właśnie wpis pana ze zdjęciem z budowy. Oczywiście wszyscy uwierzą, że kilku jego znajomych akurat tutaj kupiło mieszkanie i też zupełnie przypadkiem pytał ich po kolei, co skłoniło ich do tego zakupu... Litości :lol:
Ja kupiłam drożej po sąsiedzku, ale uważam, że również te bloczki są bardzo ładne.

Obrazek

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”