Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)
Dzisiaj zauważyłem ze przynajmniej jedno mieszkanie o którym myślałem na początku grudnia 2020 podrożało obecnie o blisko 10 tys pln (niecałe 200 pln na metrze) Zakładam ze wszystkie podnieśli (nie wiem czy ktoś moze potwierdzić moja obserwacje) Widać Atal sprawnie reagują na popyt
Hakelbery pisze:Dzisiaj zauważyłem ze przynajmniej jedno mieszkanie o którym myślałem na początku grudnia 2020 podrożało obecnie o blisko 10 tys pln (niecałe 200 pln na metrze) Zakładam ze wszystkie podnieśli (nie wiem czy ktoś moze potwierdzić moja obserwacje) Widać Atal sprawnie reagują na popyt
na tyle mają duże widełki w każdym etapie teraz że trudno wyłapać jak się nie obserwuje danego lokalu. ale widząc że zostało po kilka mieszkań ze wstępnymi to możliwe. sezon zimowy mocny - mają koszty ogrzewanie nieplanowane - chcą odbić - i wykonawstwo zdrożało.
a pomyśleć, że w grudniu pewien zabawny jegomość A. martwił się ile to miejsc parkingowych będą musieli rozdać gratis żeby cokolwiek sprzedać jeszcze na tym koszmarnym w jego wizji osiedlu
Hakelbery pisze:Dzisiaj zauważyłem ze przynajmniej jedno mieszkanie o którym myślałem na początku grudnia 2020 podrożało obecnie o blisko 10 tys pln (niecałe 200 pln na metrze) Zakładam ze wszystkie podnieśli (nie wiem czy ktoś moze potwierdzić moja obserwacje) Widać Atal sprawnie reagują na popyt
Któreś na parterze? Ja nie zauważyłem żadnych podwyżek.
Sorki ale chyba się jednak pomyliłem Jeśli ceny mieszkań na stronie zawierają koszt wykończenia balkonów to podwyżki nie było
Hakelbery pisze:Sorki ale chyba się jednak pomyliłem Jeśli ceny mieszkań na stronie zawierają koszt wykończenia balkonów to podwyżki nie było
Zawierają. Ogólnie atal prowadzi dość rozsądną politykę cenową, więc nerwowych ruchów bym się po nich nie spodziewał.
-
Czy wie ktoś coś na temat już zamieszkanych bloków? Czy ściany i podłogi są z papieru? Wie ktoś może czego można się spodziewać po jakości wykończenia przez Atal?
Skad wiesz ze z papieru? Podlega to chyba dosc istotne zeby byla pływająca. A nie wiem czy to Atal robi czy w gestii wykonczajacego mieszkanie. Sciany to chyba maja żelbetowe, bo chyba ze bloczkami silikatowej wypełniają. Pewnie standardowa izolacyjności. teoretycznie żelbet na najlepsza, ale wszystko zalezy od gęstości materiału.
-
Mar G pisze:Hakelbery pisze:Co to znaczy niepełna własność w ksiedze wieczystej?
użytkowanie wieczyste - standard w Krakowie - płacisz w 1. roku po ustawie przekształceniowej i masz 100% własności - i temat z głowy
To napisz jeszcze ile płacisz tej jednorazowej opłaty bo niektórzy myślą, że to groszowe stawki a tu niestety liczone są w tysiącach.
-
pozdro pisze:Skad wiesz ze z papieru? Podlega to chyba dosc istotne zeby byla pływająca. A nie wiem czy to Atal robi czy w gestii wykonczajacego mieszkanie. Sciany to chyba maja żelbetowe, bo chyba ze bloczkami silikatowej wypełniają. Pewnie standardowa izolacyjności. teoretycznie żelbet na najlepsza, ale wszystko zalezy od gęstości materiału.
Nie wiem czy z papieru dlatego pytam : )
Ogólnie mam wrażenie, że dużo nowego budownictwa jest tak określone i zastanawiałem się czy ktoś wie jaka jest jakoś wykończenia w przypadku atal.
kodiakbolo pisze:Mar G pisze:Hakelbery pisze:Co to znaczy niepełna własność w ksiedze wieczystej?
użytkowanie wieczyste - standard w Krakowie - płacisz w 1. roku po ustawie przekształceniowej i masz 100% własności - i temat z głowy
To napisz jeszcze ile płacisz tej jednorazowej opłaty bo niektórzy myślą, że to groszowe stawki a tu niestety liczone są w tysiącach.
kilkadziesiąt pln - wystarczy miec KDR.
jak się nie ma - to owszem 5-10 tys- i pisaliśmy o tym na tym forum - a bez rabatu nawet 20 t.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”