Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Hakelbery

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Hakelbery » 18 mar 2021, 14:17

Podobno nie ma takiej możliwości aby kupić mieszkanie w IV etapie a komórkę w III. Pytałem o to w biurze Wynika to z kwestii hipotek. Gdyby ktoś z was usłyszał inną wersję to napiszcie

GosGuster

Postautor: GosGuster » 18 mar 2021, 14:19

Hakelbery pisze:Podobno nie ma takiej możliwości aby kupić mieszkanie w IV etapie a komórkę w III. Pytałem o to w biurze Wynika to z kwestii hipotek. Gdyby ktoś z was usłyszał inną wersję to napiszcie

Potwierdzam - nie ma takiej możliwośći.

zizu02

Postautor: zizu02 » 18 mar 2021, 19:27

Bardzo interesowały mnie ostatnie 2 strony tego wątku dotyczące niewyjaśnionej sytuacji prawnej w etapie 3 i potencjalnego odbioru mieszkań mimo zezwolenia na użytkowanie.

Zastanawia mnie, co się z nimi stało? Dlaczego zniknęły?

JamaicaSun

Postautor: JamaicaSun » 18 mar 2021, 19:42

zizu02 pisze:Bardzo interesowały mnie ostatnie 2 strony tego wątku dotyczące niewyjaśnionej sytuacji prawnej w etapie 3 i potencjalnego odbioru mieszkań mimo zezwolenia na użytkowanie.

Zastanawia mnie, co się z nimi stało? Dlaczego zniknęły?

Admin ocenzurował tzn przeniósł do forum mieszkańców Przybyszewskiego tutaj
Choć nie rozumiem tego, bo to nie była rozmowa mieszkańców tylko rozważanie nt niewyjaśnionej kwestii prawnej części inwestycji tak wiec Adminie nie rozumiem tej dziwnej poprawności politycznej.

zizu02

Postautor: zizu02 » 18 mar 2021, 19:44

Ah, faktycznie, znalazłem. Zostawiam, żeby zainteresowani inwestycją nie przegapili: viewtopic.php?t=11824&start=30

JamaicaSun

Postautor: JamaicaSun » 18 mar 2021, 19:44

GosGuster pisze:
Hakelbery pisze:Podobno nie ma takiej możliwości aby kupić mieszkanie w IV etapie a komórkę w III. Pytałem o to w biurze Wynika to z kwestii hipotek. Gdyby ktoś z was usłyszał inną wersję to napiszcie

Potwierdzam - nie ma takiej możliwośći.

Etap III czyli ten 1 budynek to będzie odrębna Wspólnota mieszkaniowa

Hakelbery

Postautor: Hakelbery » 21 mar 2021, 21:04

Czy ktoś z Państwa się orientował jak ma wyglądać plac zabaw między budynkami 4. Czy tam ma być piasek tak jak to jest obecnie na tym mini placu przy wjedzie czy moze jakiś inny materiał zostanie użyty na podłoże ?

Hakelbery

Postautor: Hakelbery » 21 mar 2021, 22:57

Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki. chodzi mi o ogródki działkowe od Buszka w stronę Błoń. Z tego co widzę to tej części póki co nie pokrywa żaden plan zagospodarowania terenu. Zarówno Małe Błonia jak i Piastowska Armii Krajowej ten fragment omijają. Czy myślicie ze jest szansa ze na tych ogródkach powstaną bloki za jakiś czas ?

Mar G

Postautor: Mar G » 21 mar 2021, 23:04

Hakelbery pisze:Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki. chodzi mi o ogródki działkowe od Buszka w stronę Błoń. Z tego co widzę to tej części póki co nie pokrywa żaden plan zagospodarowania terenu. Zarówno Małe Błonia jak i Piastowska Armii Krajowej ten fragment omijają. Czy myślicie ze jest szansa ze na tych ogródkach powstaną bloki za jakiś czas ?

śpij spokojnie

bip.krakow.pl/?dok_id=57313

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 21 mar 2021, 23:12

Hakelbery pisze:Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki. chodzi mi o ogródki działkowe od Buszka w stronę Błoń. Z tego co widzę to tej części póki co nie pokrywa żaden plan zagospodarowania terenu. Zarówno Małe Błonia jak i Piastowska Armii Krajowej ten fragment omijają. Czy myślicie ze jest szansa ze na tych ogródkach powstaną bloki za jakiś czas ?

Niekoniecznie bloki. W przeszłości ogródki działkowe były często lokowane na rezerwie terenowej. Taki obszar łatwo wywłaszczyć, bo nie ma tutaj prawa własności - tj. całość należy do ROD, a działkowicze tylko dzierżawią.

Wcześniej myślałem, że tam po prostu będzie biegła 3 obwodnica, ale w planach jest tunel bardziej na północ, przynajmniej na razie.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”