Kameralny Prokocim Kraków / deweloper Matexi - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Kameralny Prokocim Kraków / deweloper Matexi - opinie na forum

Postautor: Nowy » 26 mar 2021, 0:11

Same budynki osiedla Kameralny Prokocim prezentują się całkiem nieźle, choć przyznam, że te wielkie bloki w sąsiedztwie robią wrażenie. Ciekawe dlaczego tylko na dachu jednego bloku jest trawa, pewnie tyle powierzchni biologicznie czynnej wystarczyło.

Obrazek
Wizualizacje: deweloper Matexi

Jednak te ceny nowych mieszkań w tej inwestycji... wydaje mi się, że jednak nieco zbyt wysokie, jak na tą okolicę Krakowa. A jakie macie opinie o tej okolicy, dobre miejsce na zakup mieszkania pod kątem życia w nim z rodziną i z dzieciakami? Jest tam chyba sporo usług, które powstały wraz ze starymi osiedlami.

mac_kow

Postautor: mac_kow » 28 mar 2021, 11:59

Nowy pisze:A jakie macie opinie o tej okolicy, dobre miejsce na zakup mieszkania pod kątem życia w nim z rodziną i z dzieciakami? Jest tam chyba sporo usług, które powstały wraz ze starymi osiedlami.

Jedno z najlepszych w Krakowie myśląc stricte tym tokiem. Jeśli oczywiście rodzicom pasuje południowo-wschodnia lokalizacja w kontekście "interesów" [tzn. miejsce pracy, to gdzie mieszka rodzina i znajomi, miejsca, które często odwiedzamy].

Ogólnie mam słabość do tej części Krakowa. Pomimo oczywistych wad [blokowiska raczej stare i po tej bardziej zaniedbanej stronie, przynajmniej wizualnie, chociaż np. na Prokocimiu są powymieniane windy, a u teściów w ścisłym centrum modnej Krowodrzy- nie], dwójka znajomych mieszka i są zachwyceni. Świetna oferta edukacyjna, wszystkie sklepy pod nosem, bardzo dużo zieleni, 3 fajne parki, 20min tramwajem na Rynek, 15min na Kazimierz o każdej porze dnia i nocy.

otodom.pl/wiadomosci/ranking-dzielnic/miejsca-dla-dzieci-w-krakowie--ktora-dzielnica-najlepsza

Za podium, lecz również z wysoką notą uplasował się Bieżanów-Prokocim (3,95). Analizując poszczególne podkategorie, to właśnie ta dzielnica jest numerem jeden pod względem edukacji dla dzieci. Rodzice dzieci południowej części Krakowa nie mają powodów do zmartwień, jeśli chodzi o dostęp do szkół i przedszkoli.

Warto otworzyć link i zobaczyć, jak niewielkie różnice w punktacji były na podium.

adam123

Postautor: adam123 » 29 mar 2021, 11:50

mac_kow pisze:
Nowy pisze:
Ogólnie mam słabość do tej części Krakowa. Pomimo oczywistych wad [blokowiska raczej stare i po tej bardziej zaniedbanej stronie, przynajmniej wizualnie, chociaż np. na Prokocimiu są powymieniane windy, a u teściów w ścisłym centrum modnej Krowodrzy- nie], dwójka znajomych mieszka i są zachwyceni. Świetna oferta edukacyjna, wszystkie sklepy pod nosem, bardzo dużo zieleni, 3 fajne parki, 20min tramwajem na Rynek, 15min na Kazimierz o każdej porze dnia i nocy.
.

:lol: :lol: :lol:
na prokomie wymienione są windy na na kazimierza wielkiego nie, koronny argument za mieszkaniem na prokomie.

Szanuje taką logikę. 8-) 8-) 8-)

mac_kow

Postautor: mac_kow » 29 mar 2021, 16:47

adam123 pisze:na prokomie wymienione są windy na na kazimierza wielkiego nie, koronny argument za mieszkaniem na prokomie.
Szanuje taką logikę. 8-) 8-) 8-)

To miło. A teraz coś bardziej rzeczowo może, zamiast wyszydzać wtrąconą anegdotkę?

Ja podałem link do rankingu dzielnic najbardziej przyjaznym rodzinom. A tutaj okolica ma niezaprzeczalne zalety w postaci realnych, fajnych terenów rekreacyjnych, przestrzeni, zieleni i nie przepełnionych szkół, które nie muszą pracować na 2-3 zmiany, jak gdzie-niegdzie.

Padło pytanie, postarałem się w miarę rzeczowo odpowiedzieć. Nikt nie twierdzi, że to najlepsza dzielnica Krakowa, zresztą mało kto ma pełny komfort wyboru wyłącznie na podstawie charakterystyki dzielnicy, z pominięciem kwestii takich jak lokalizacja miejsca pracy czy mieszkania rodziny/przyjaciół.

pozdro

Postautor: pozdro » 29 mar 2021, 19:21

Kogo obchodza szkoly jak Polacy nie maja dzieci ahaha
:lol:

megi

Postautor: megi » 29 mar 2021, 21:08

To prawda, że stare dzielnice mają taki plus, że jest na nich mnóstwo infrastruktury okołoosiedlowej, która ostatnio jest mniej intensywnie obłożona, ze względu na demografię (szkoły, przedszkola) i to na pewno plusy. No i to, że jednak bloki wtedy były bardziej rozrzucone, bo inaczej gospodarowało się gruntami kiedyś.

Buba

Postautor: Buba » 27 kwie 2021, 22:41

Czy jest tu ktoś kto.kupil tam mieszkanie? Ja się zastanawiam i nie.mogę się zdecydować. Co sądzicie o.matexi ?

Lola01_PO

Postautor: Lola01_PO » 27 kwie 2021, 23:24

Buba pisze:Czy jest tu ktoś kto.kupil tam mieszkanie? Ja się zastanawiam i nie.mogę się zdecydować. Co sądzicie o.matexi ?

Tak. Proszę o kontakt w prywatnej wiadomości

Buba

Postautor: Buba » 28 kwie 2021, 7:06

Lola01_PO pisze:
Buba pisze:Czy jest tu ktoś kto.kupil tam mieszkanie? Ja się zastanawiam i nie.mogę się zdecydować. Co sądzicie o.matexi ?

Możesz napisać o swoim doświadczeniu z nimi i ta inwestycja?

Lola01_PO

Postautor: Lola01_PO » 29 kwie 2021, 22:28

Buba pisze:
Lola01_PO pisze:

Możesz napisać o swoim doświadczeniu z nimi i ta inwestycja?

To moje pierwsze mieszkanie od tego dewelopera więc nie mam dużego doświadczenia.
Bardzo szybko odpowiadają na telefony i maile więc cała transakcja przebiega sprawnie. Jest dość duże zainteresowanie tą inwestycją.
Na zakup zdecydowałam się po kilku dniach od rozpoczęcia sprzedaży, ale mieszkanie, które chciałam było już sprzedane. Dość dużo mieszkań było zarezerwowanych już po kilku dniach i nie wróciły do ponownej sprzedaży. Generalny wykonawca ma na rynku dobre opinie więc miejmy nadzieję, że i ta inwestycja zostanie zrealizowana terminowo i solidnie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”