Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Mar G

Re: Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64

Postautor: Mar G » 29 kwie 2021, 9:25

Nowy pisze:Co to za blaszaki? Normalna ścianka zbyt gruba i nie da się skasować za powierzchnię pod nią? Czasem nie rozumiem, jak duże firmy deweloperskie budujące bloki w niezłym standardzie chcą trochę przyoszczędzić i robią coś takiego...

Zgadzam się, zwłaszcza że te komórki nie są w garażach tylko na każdym piętrze na korytarzach. Ani to ładne, ani ciche w użytkowaniu obawiam się. Dobrze, ze w segmentach 4.x nie ma ich jednak.

jacke

Re: Zakup komórki lokatorskiej do mieszkania czy jest obowiązkowy - os. Przybyszewskiego 64

Postautor: jacke » 29 kwie 2021, 9:34

Mar G pisze:ktoś kiedyś pytał o konstrukcję komórek w 5.x
to już wiadomo ...

już mi nie szkoda, że się nie załapliśmy..

Jaką powierzchnie mają te komórki? Za 2.5k za m2 można by się spodziewać więcej.

Pozostaje kupić smarta i przerobić pół miejsca garażowego na składzik ;)

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 29 kwie 2021, 21:18

jacke pisze:
Mar G pisze:ktoś kiedyś pytał o konstrukcję komórek w 5.x
to już wiadomo ...

już mi nie szkoda, że się nie załapliśmy..

Jaką powierzchnie mają te komórki? Za 2.5k za m2 można by się spodziewać więcej.

Pozostaje kupić smarta i przerobić pół miejsca garażowego na składzik ;)

Zawsze coś tam można schować. Miały powierzchnię ok 2-2, 5m2. Tak czy siak te komórki, które nie są w garażu powinny być murowane. Nie sadze, żeby koszt dla dewelopera był znacząco wyższy. Poza tym to produkt dolozony do mieszkania, a nie sprzedawany samodzielnie. Kicha troche, ale i tak się bardziej opłaca niż przerabiane miejsca garażowego. Miejsce to koszt ok 3 tys/m2, a jeszcze musisz dokupić zabudowę i latac na sam dół. Mając to obok drzwi, możesz ram np trzymać odkurzacz czy traktować jako spiżarnie na wodę, soki itd

jacke

Postautor: jacke » 29 kwie 2021, 21:38

Nie no jasne, lepiej miec komorke niz nie miec. Szkoda tylko, ze taka maniane odwalili

Adam01

Postautor: Adam01 » 30 kwie 2021, 11:27

Nie wolno zmieniać przeznaczenia miejsca postojowego w żadnej formie :!: Jak by mi ktoś postawił jakieś graty obok mojego miejsca, od razu zgłaszam do dewelopera, straż pożarna i na policję :!:

Ibum1

Postautor: Ibum1 » 30 kwie 2021, 11:29

Adam01 pisze:Nie wolno zmieniać przeznaczenia miejsca postojowego w żadnej formie :!: Jak by mi ktoś postawił jakieś graty obok mojego miejsca, od razu zgłaszam do dewelopera, straż pożarna i na policję :!:

I od razu mi się przypomina dlaczego wyprowadziłam się z bloku. Co Ci przeszkadza czyiś schowek na jego własnym miejscu?

Adam01

Postautor: Adam01 » 30 kwie 2021, 11:34

Ibum1 pisze:
Adam01 pisze:Nie wolno zmieniać przeznaczenia miejsca postojowego w żadnej formie :!: Jak by mi ktoś postawił jakieś graty obok mojego miejsca, od razu zgłaszam do dewelopera, straż pożarna i na policję :!:

I od razu mi się przypomina dlaczego wyprowadziłam się z bloku. Co Ci przeszkadza czyiś schowek na jego własnym miejscu?

Już spieszę wyjaśnić. Takie śmieci i graty zmniejszają pierwotnie przewidzianą odległość pomiędzy samochodami, bo wiadomo delikwent zaczyna się rozpychać i stawiać osadę zaraz na lini swojej strony. Inaczej jest z samochodem, który pakuje się na środku miejsca postojowego w odległości od lini, pozwalając wysiąść sobie i drugiemu..., lub go po prostu nie ma, gdy właściciel nim wyjechał. Po drugie stwarza to ryzyko pożarowe, dlatego zwyczajnie zabrania się tego robić, koniec i kropka.

jacke

Postautor: jacke » 30 kwie 2021, 12:01

Adam01 pisze:
Ibum1 pisze:

Już spieszę wyjaśnić. Takie śmieci i graty zmniejszają pierwotnie założoną odległość między samochodami, bo wiadomo ze delikwent zacznie się rozpychać i stawiać osadę zaraz na lini od swojej strony. Inaczej jest z samochodem, który pakuje się na środku miejsca postojowego lub go zwyczajnie nie ma, gdy właściciel nim wyjechał. Po drugie stwarza ryzyko pożaru, dlatego zwyczajnie zabrania się tego robić.

Następny szeryf, załóżcie klub razem z tym typem kliczko co w temacie z klimą szeryfował :lol: będziecie mieć team strażników przybyszewskiego

Większość szaf garażowych spełnia wymogi przeciwpożarowe, więc możesz dzwonić dowoli do strażaków. Tylko nie wiem po co chcesz policje w to angażować :?: W sumie dewelopera również nie wiem w jakim celu... chciałbym zobaczyć reakcję Atalu jak 5 lat po oddaniu budowy odbiera telefon od delikwenta, który zgłasza, że sąsiad postawił na miejscu garażowym coś innego niż samochód :lol:

Nikt rozsądny raczej nie postawi blaszaka na pełnym obrysie miejsca parkingowego, możesz spać spokojnie ;)

EDIT: Tak sobie jeszcze pomyślałem... a co jak zaparkuję na swoim miejscu parkingowym autem, które na szerokość będzie zajmowało całą powierzchnię? Będziesz wtedy dzwonić na policje, że pierwotnie założona odległość między samochodami nie jest zachowywana? :P Nie mam zapsiu w umowie mówiącego, że aby móc parkować na swoim miejscu garażowym, auto musi mieć szerokość mniejszą niż X. Jak będę chciał to i czołg zaparkuję.

Skąd się tacy ludzie urywają... nigdy nie mieszkali między ludźmi, czy co...?

Adam01

Postautor: Adam01 » 30 kwie 2021, 12:33

jacke pisze:
Adam01 pisze:
Ibum1 pisze:I od razu mi się przypomina dlaczego wyprowadziłam się z bloku. Co Ci przeszkadza czyiś schowek na jego własnym miejscu?

Już spieszę wyjaśnić. Takie śmieci i graty zmniejszają pierwotnie założoną odległość między samochodami, bo wiadomo ze delikwent zacznie się rozpychać i stawiać osadę zaraz na lini od swojej strony. Inaczej jest z samochodem, który pakuje się na środku miejsca postojowego lub go zwyczajnie nie ma, gdy właściciel nim wyjechał. Po drugie stwarza ryzyko pożaru, dlatego zwyczajnie zabrania się tego robić.

Następny szeryf, załóżcie klub razem z tym typem kliczko co w temacie z klimą szeryfował :lol: będziecie mieć team strażników przybyszewskiego

Większość szaf garażowych spełnia wymogi przeciwpożarowe, więc możesz dzwonić dowoli do strażaków. Tylko nie wiem po co chcesz policje w to angażować :?: W sumie dewelopera również nie wiem w jakim celu... chciałbym zobaczyć reakcję Atalu jak 5 lat po oddaniu budowy odbiera telefon od delikwenta, który zgłasza, że sąsiad postawił na miejscu garażowym coś innego niż samochód :lol:

Nikt rozsądny raczej nie postawi blaszaka na pełnym obrysie miejsca parkingowego, możesz spać spokojnie ;)

EDIT: Tak sobie jeszcze pomyślałem... a co jak zaparkuję na swoim miejscu parkingowym autem, które na szerokość będzie zajmowało całą powierzchnię? Będziesz wtedy dzwonić na policje, że pierwotnie założona odległość między samochodami nie jest zachowywana? :P Nie mam zapsiu w umowie mówiącego, że aby móc parkować na swoim miejscu garażowym, auto musi mieć szerokość mniejszą niż X. Jak będę chciał to i czołg zaparkuję.

Skąd się tacy ludzie urywają... nigdy nie mieszkali między ludźmi, czy co...?

Ojejku, nawet nie doczytałem pierwszego paragrafu, bo taki bieda lament :lol:
Natomiast jeśli myślałeś, że ktoś pozwoli ci robić z osiedla slumsy, to nie dziwota, że ludzie cię prostują :D

Ps - będę obserwował te twoja klimę, a jak coś będzie nie tak, to poleci zgłoszenie 8-)

jacke

Postautor: jacke » 30 kwie 2021, 12:35

Adam01 pisze:Ps - będę obserwował te twoja klimę, a jak coś będzie nie tak, to poleci zgłoszenie 8-)

Poduszke na parapecie też już masz przygotowaną, żeby prowadzić monitoring osiedla?

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”