Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Awatar użytkownika
anubis

Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Postautor: anubis » 07 maja 2021, 12:32

Panowie, nie dobijajcie mnie. Słyszeliście może, że Polska jest w UE, co to są np. kryteria konwergencji, jakie ma zobowiązania względem MFW, czym zajmują się agencje ratingowe no i co generalnie oznacza wysoka inflacja dla kursu złotówki względem innych walut za które importujemy surowce, aby nasza narodowa montownia zwana Polską hulała?

dalsze wzrosty inflacji = podniesienie stóp procentowych

rp.pl/Opinie/305069886-Jaroslaw-Janecki-NBP-powinien-wreszcie-zaczac-walczyc-z-inflacja.html
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Martab

Postautor: Martab » 07 maja 2021, 12:39

anubis pisze:Panowie, nie dobijajcie mnie. Słyszeliście może, że Polska jest w UE, co to są np. kryteria konwergencji, jakie ma zobowiązania względem MFW, czym zajmują się agencje ratingowe no i co generalnie oznacza wysoka inflacja dla kursu złotówki względem innych walut za które importujemy surowce, aby nasza narodowa montownia zwana Polską hulała?

rp.pl/Opinie/305069886-Jaroslaw-Janecki-NBP-powinien-wreszcie-zaczac-walczyc-z-inflacja.html

To może oświeć nas bo ja dla mnie Glapińskiego wybrał 10 czerwca 2016 Sejm VIII kadencji (czyli PiS) a wcześniej by Belka którego wybrała PO.
Prowadzą taką politykę żeby prezio był zadowolony a mają w dupie inflacje.

Mar G

Postautor: Mar G » 07 maja 2021, 12:53

Martab pisze:
anubis pisze:Panowie, nie dobijajcie mnie. Słyszeliście może, że Polska jest w UE, co to są np. kryteria konwergencji, jakie ma zobowiązania względem MFW, czym zajmują się agencje ratingowe no i co generalnie oznacza wysoka inflacja dla kursu złotówki względem innych walut za które importujemy surowce, aby nasza narodowa montownia zwana Polską hulała?

To może oświeć nas bo ja dla mnie Glapińskiego wybrał 10 czerwca 2016 Sejm VIII kadencji (czyli PiS) a wcześniej by Belka którego wybrała PO.

chłopiec pewnie zapomniał, że w 2022 Glapa znów kandyduje - i to czy podwyższy czy nie to jego być albo nie być Prezesem

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 07 maja 2021, 12:55

Mar G pisze:
Martab pisze:

chłopiec pewnie zapomniał, że w 2022 Glapa znów kandyduje - i to czy podwyższy czy nie to jego być albo nie być Prezesem

A PiS znów będzie wybierał...

Mar G

Postautor: Mar G » 07 maja 2021, 12:58

JanuszBiznesu pisze:
Mar G pisze:
Martab pisze:

A PiS znów będzie wybierał...

na życie trzeba mieć nieco szersze spojrzenie niż wikipedia, wykresiki i teoria ekonomii.
ale to przychodzi z czasem

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 07 maja 2021, 13:00

Jeżeli serio wierzycie, że stopy procentowe to jest kwestia wyłącznie polityczna, w sensie kto zostanie prezesem to sorry, ale nie macie elementarnej wiedzy ekonomicznej. Prezesem może zostać i Eryk Łon. Jak inflacja zaraz nie zacznie spadać to stopy pójdą do góry. Im dłużej NBP tu zwleka tym wyżej skoczą i na dłużej. Ten kanał regulowania inflacji to do paru kwartałów, a innego obecnie nie ma.
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Martab

Postautor: Martab » 07 maja 2021, 13:06

anubis pisze:Jeżeli serio wierzycie, że stopy procentowe to jest kwestia wyłącznie polityczna, w sensie kto zostanie prezesem to sorry, ale nie macie elementarnej wiedzy ekonomicznej. Prezesem może zostać i Eryk Łon. Jak inflacja zaraz nie zacznie spadać to stopy pójdą do góry. Im dłużej NBP tu zwleka tym wyżej skoczą i na dłużej. Ten kanał regulowania inflacji to do paru kwartałów, a innego obecnie nie ma.

Narazie prezio dostaje nagrody youtube.com/watch?v=0YZxmNQC5I4 i ma się dobrze.
Jakby nie robił tego co PiS mu każe to niemiałby szans na reelekcje.

tomm

Postautor: tomm » 07 maja 2021, 14:38

to sa kumple z kaczynskim, takze zawsze sie dogadaja

NeVeS

Postautor: NeVeS » 07 maja 2021, 15:58

Zabawna sytuacja, Glapiński zmienia retorykę i nawet wspomina o podwyżce stóp za czasów obecnej kadencji rady, czyli przed połową 2022. A w tym samym czasie pojawiły się beznadziejne dane o zatrudnieniu z USA i rynek przesunął swoje oczekiwania podniesienia stóp procentowych z 2022 na 2023 w stanach :lol:

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 07 maja 2021, 20:42

Powiedział to samo co jego kumpel z FED, zapędzili się w ślepy zauek i teraz nie bardzo mają pole do manewru by nie wzburzyć narodu, jedni pod korek, drudzy od 1 do 1 go. Ciekawe czym dalej oczarują elektorat jak ten już zauważy droższy browarek i kiełbaskę :) Ciekawe czy media podchwycą te cytaty jak to polacy nie wiedzą i nie potrzebują wiedzieć co to inflacja xD

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”