Zaskarżenie budowy pierwszego bloku III etapu osiedla Przybyszewskiego 64 od Atal
Re: Zaskarżenie budowy pierwszego bloku III etapu osiedla Przybyszewskiego 64 od Atal
Witam! ma ktos jakies informacje??:) Mieszkania niebawem do odbioru a dalej brak info?? Wie ktos jak sprawa rozwiazala sie na Zabłociu?? otrzymal ktos kredyt na takie zaskarzone mieszkanie???
Re: Zaskarżenie budowy pierwszego bloku III etapu osiedla Przybyszewskiego 64 od Atal
Wysyłałem zapytanie do działu obsługi posprzedazowej, gdy otrzymam odpowiedź podzielę się. Wiem, że odbiór etapu 3 jest planowany na początek nowego roku.
Skad informacja ze na poczatku przyszlego roku odbior? Podczas wizyty na budowie we wrzesniu nadal byl wskazywany termin kwiecien
every pisze:Skad informacja ze na poczatku przyszlego roku odbior? Podczas wizyty na budowie we wrzesniu nadal byl wskazywany termin kwiecien
Dzwoniłem kilkanaście dni temu do działu obsługi posprzedazowej. Wiem że 2 etap też jest już w trakcie odbioru bo niektórzy ludzie otrzymali zaproszenie na odbiór prawie pół roku wcześniej niż było to przewidywane.
wlasnie otrzymalismy termin odbioru na grudzien 2021 miedzy 13 a 17 grudnia...
every pisze:wlasnie otrzymalismy termin odbioru na grudzien 2021 miedzy 13 a 17 grudnia...
U mnie to samo. Ciekawe czy da się przyłożyć.
fakir151 pisze:every pisze:wlasnie otrzymalismy termin odbioru na grudzien 2021 miedzy 13 a 17 grudnia...
Mam nadzieje. W przypadku braku uruchomienia kredytu to bardzo krotki termin. Co innego za gotowke. Plus nadal nie wyjasniony stan prawny
-
every pisze:fakir151 pisze:every pisze:wlasnie otrzymalismy termin odbioru na grudzien 2021 miedzy 13 a 17 grudnia...
Mam nadzieje. W przypadku braku uruchomienia kredytu to bardzo krotki termin. Co innego za gotowke. Plus nadal nie wyjasniony stan prawny
A czy pytaliście może w Atal kiedy są przewidziane akty notarialne dla etapu III?
Jak rozumiem obecny stan prawny to jest już kwestia tylko rozliczeń Atal-Zasada-Miasto, nie wpływa na osoby kupujące mieszkania, tzn brak ryzyka typu zburzenie budynku, pozbawienie własności itp
Akt notarialny nie wiadomo kiedy, ale wczesniej niz w sierpniu.
Pozwolenie na uzytkowanie tak jakby "znosi" w teorii tamto zaskarzenie budowy, ale sprawa oczywiscie nadal sie bedzie toczyc.
Pozwolenie na uzytkowanie tak jakby "znosi" w teorii tamto zaskarzenie budowy, ale sprawa oczywiscie nadal sie bedzie toczyc.
Czy w tej sytuacji stara się ktoś z Was o kredyt? Teoretycznie jest ryzyko cofnięcia pozwolenia na budowę i wyburzenia budynku.
Czy są jakieś banki, w których uzyskaliście pozytywną decyzję kredytową?
Czy są jakieś banki, w których uzyskaliście pozytywną decyzję kredytową?
Ostatnio zmieniony 25 lis 2021, 14:01 przez zizu02, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”