Inwestycja Białoprądnicka Wawel Service Kraków forum, opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
wlodek_b

Re: Inwestycja Białoprądnicka Wawel Service Kraków forum, opinie

Postautor: wlodek_b » 15 lut 2017, 12:33

Pociągi - spoko
Samoloty - mieszkałem 2 bloki obok. Wszystko kwestia przyzwyczajenia. Wiem, że po 2 miesiącach nie zwraca się na nie uwagi
Kotłownia - chyba nie byli by tak niepoważni, żeby się nie dogadać wcześniej... to jest spory arguement dla kupujących - MPEC - więc jakby się miało udać zdążyć, to by się udało, a nie informowali by inaczej.
Ciasnota - ma ktoś może jakieś zdjęcia z tego dzwigania się z fundamentów?

ragar

Postautor: ragar » 23 mar 2017, 14:07

@Kobietka_33, to trochę siostrze współczuję, myślę pociągi to jednak będą głośne tam, ale fakt, do tego pewnie można się wreszcie przyzwyczaić... Tylko niech sprawdzi mapy terenów zalewowych w Krakowie, bo tam jest blisko rzeczka. Prawdopodobieństwo zalania wynosi 1% tam, zdaje się, czyli mniej więcej raz na 100 lat może się zdarzyć, tylko czy ktoś wie, kiedy akurat wypadnie :?: Słabo tak martwić się za każdym razem, kiedy poleje deszcz ;)

No i kotłownia gazowa, zamiast MPEC, pewnie tu, podobnie, jak na Borkowskiej, będzie narzucony jej zarządca z umową na 10 lat, z której nie da się wykręcić, a wychodzi to znacznie drożej niż ogrzewanie i ciepła woda z miasta. Zdecydowanie rozważyłby kilka innych lokalizacji w Krakowie, ale wiadomo, to moje opinie o inwestycji Białoprądnicka dewelopera Wawel Service, ktoś inny może mieć inne :)

metro

Postautor: metro » 07 cze 2017, 1:53

Rozważam zakup mieszkania w budynku A. Czy ktoś orientuje się, czy wiadomo już, co będzie budowane na południe od tej inwestycji (według mapy na razie działka pomiędzy budynkiem A a Białoprądnicką jest pusta)?

slawek

Postautor: slawek » 07 cze 2017, 8:43

No właśnie tego chyba jeszcze nikt nie wie ;) Chodzi Ci o miejsce, w którym znajdują się korty tenisowe?

Swoją drogą, to jakie widzisz zalety i wady tej inwestycji? Może napiszesz o tym jakieś opnie. Ja mam mocno mieszane uczucia w kwestii komunikacji tam. Może tramwaj kiedyś trochę sytuację poprawi, ale na niego, trzeba jeszcze zaczekać :/

metro

Postautor: metro » 07 cze 2017, 11:21

Nie chodzi mi o korty tenisowe, tylko o ten zaznaczony na żółto teren, który leży poniżej między Inwestycją, a ulicą Białoprądnicką
(przepraszam za mało profesjonalne oznaczenie, zrobione na szybko)
Obrazek
Obawiam się, że powstanie tam coś dużego, co zupełnie zacieni południowo-zachodnią stronę budynku A.
W chwili obecnej zastanawiam się nad mieszkaniem na piątym piętrze. O korki się nie martwię, teraz mieszkam na południu Krakowa i też codziennie stoję w korkach. A ta okolica wydaje się mieć potencjał, za parę lat wybudują tramwaj i północną obwodnicę, co odciąży ruch z Zielonek.

wlodek_b

Postautor: wlodek_b » 17 cze 2017, 1:19

Na pewno będzie tam park krakowian... na pewno ;)

qamila

Postautor: qamila » 10 wrz 2017, 20:34

Kupiliśmy mieszkanie w tej inwestycji. Dziś byłam zobaczyć co słychać nowego na budowie. Oprócz opóźnienia (ok. miesiąca lub dwóch) zauważyłam wstawiane okna w budynku A i trochę mnie zmartwiły. Mamy mieć w mieszkaniu takie duże okna, jakby dzielone na 4 części. Nie sięgają one zupełnie do podłogi i zauważyłam, że dolnych części nie będzie dało się otwierać. Trochę dziwne, bo nie wiem jak to w czystości utrzymać.

Poza tym dalej nic nie wiemy o ogrzewaniu. Kiedy rozmawiałam u dewelopera o tym jakiś czas temu powiedziano mi, że wspólnoty mieszkaniowe, które znajdują się w 6 pozostałych blokach próbują dogadać się z MPEC i nie wiadomo czy do czasu oddania naszych bloków MPEC doprowadzi tam ogrzewanie miejskie. Czy ktoś ma może bardziej aktualne informacje na ten temat?

I jeszcze jedno: próbował ktoś wejść na teren inwestycji żeby "pozwiedzać"? Pozwalają na coś takiego?

iti

Udostępnianie do oglądania mieszkań w trakcie budowy - Białoprądnicka od Wawel Service

Postautor: iti » 10 wrz 2017, 22:03

qamila pisze:I jeszcze jedno: próbował ktoś wejść na teren inwestycji żeby "pozwiedzać"? Pozwalają na coś takiego?

Jeśli chodzi o zwiedzanie budowy, to nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba widziałem, że deweloper Wawel Service umożliwiał oglądanie mieszkań w trakcie budowy w innym projekcie realizowanym w naszym mieście - Piasta Park Kraków, więc może podobnie można sobie z tym poradzić w przypadku tej inwestycji, choć chyba okna powinny być wstawione już wtedy, ale nie jestem pewien. W każdym razie chyba warto dowiedzieć się w biurze firmy i tam dopytać. Daj znać, czego się dowiedziałaś :)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2017, 22:12 przez iti, łącznie zmieniany 2 razy.

iti

Okna w inwestycji Białoprądnicka Kraków - deweloper Wawel Service

Postautor: iti » 10 wrz 2017, 22:07

qamila pisze:zauważyłam wstawiane okna w budynku A i trochę mnie zmartwiły. Mamy mieć w mieszkaniu takie duże okna, jakby dzielone na 4 części. Nie sięgają one zupełnie do podłogi i zauważyłam, że dolnych części nie będzie dało się otwierać. Trochę dziwne, bo nie wiem jak to w czystości utrzymać.

Jeśli chodzi o tego rodzaju okna, to one są wyższe od standardowych (prawie do podłogi), ale dół faktycznie się nie otwiera, ale dlatego, że chyba pełni on rolę barierki i dlatego tak jest. Fakt, że do mycia pewnie mniej praktyczne, ale na pewno doświetlenie mieszkań zapewnią lepsze :) Bardziej mnie ciekawi, jak zostanie rozwiązana kwestia grzejników, czy zmieszczą się jakieś niskie pod oknami, czy gdzieś po boku będą. A jak to wygląda na planach mieszkań :?:

qamila

Postautor: qamila » 11 wrz 2017, 9:51

Coś już wiem. Zwiedzać można tylko trzeba się wcześniej umówić.

A grzejniki będą montowane gdzieś obok, ponieważ montuja je na hakach na ścianie.

Kiedy pójdę zwiedzać zamecze Panią, która siedzi w biurze na budowie masą pytań.

PS: dlaczego na tym forum nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości? Nawet do admina!:D
Ostatnio zmieniony 11 paź 2017, 21:05 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Można :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”