Osiedle Wizjonerów / Mieszkaj w Mieście Kraków forum opinie (mieszkania Bronowice)
Ceny nowych mieszkań w Krakowie na osiedlu Mieszkaj w Mieście (forum i opinie)
Na stronie pojawiły się nowe zdjęcia ale też nowe ceny za mieszkania. Wzrost o ok 5-7 tys/mieszkanie. W I etapie też tak było, że po pewnym czasie podnieśli ceny?
Re: Ceny nowych mieszkań w Krakowie na osiedlu Mieszkaj w Mieście (forum i opinie)
tak i to podobno 2 czy 3 razy, poźniej zamiast ceny będzie "zapytaj o cene" 

-
Re: Osiedle Mieszkaj w Mieście Kraków forum opinie (mieszkania Bronowice)
Najprawdopodobniej ceny wzrosną jeszcze raz po ukończeniu stanu surowego zamkniętego i potem znowu przy gotowej deweloperce. Stawiam, że etap 2.2 od razu zacznie od wyższych cen, bo będzie konkurował z pozostałymi mieszkaniami z etapu 2.1.
chyba, że ze sprzedażą 2.2. wstrzymają się jak komercjalizacja w 2.1 osiągnie wysoki próg, np. 90% to wtedy nie będzie takiego efektu konkurowania. Ja w każdym bądź razie czekam na etap 2.2, mieszkania które mi się podobały - 80 m2 w 2.1 jak dla mnie były w fatalnym miejscu, tj na rogu od dziedzińca przez co można sobie podawać rękę przez balkon z sąsiadem. Ciekawe kiedy ruszy sprzedaż 2.2?
Liczysz na to, że w kolejnym etapie inwestycji Mieszkaj w Mieście w Krakowie, będą mieszkania, które spełnią Twoje oczekiwania? A w ogóle, to ma ktoś jakieś zdjęcia z budowy, bo chętnie bym zobaczył, jak to teraz wygląda, tak bez filtra nałożonego przez dewelopera 

Wszystkich wymagań pewnie nie spelni, zawsze trzeba z czegoś zrezygnować. Pożyjemy zobaczymy.
-
Z tego, co mi wiadomo wszystkie mieszkania w etapie 2.2 będą miały dokładnie takie same układy, co w 2.1 oprócz tych mieszczących się w środkowym segmencie. Deweloper planuje sprzedać 90% mieszkań do czasu oddania budynku do użytku. Wtedy etap 2.2 ma już być w stanie surowym otwartym. Z tego względu można się spodziewać, że fazy sprzedawania "dziury w ziemi" dla etapu 2.2 wcale nie będzie, dlatego od razu zaczną od wyższych cen. W niedzielę byłem na miejscu i widziałem, że budowa etapu 2.2 już się rozpoczęła.
wszystkie mieszkania w etapie 2.2 będą miały dokładnie takie same układy, co w 2.1 oprócz tych mieszczących się w środkowym segmencie
Czy na pewno? Na fragmentarycznych wizkach etapu 2.2, a dokładniej najkrotszych części budynku jest zupełnie inny układ balkonów. Chyba, że jak to często bywa wizualizacja jedno a rzeczywistość co innego.
-
Czy na pewno? Na fragmentarycznych wizkach etapu 2.2, a dokładniej najkrotszych części budynku jest zupełnie inny układ balkonów. Chyba, że jak to często bywa wizualizacja jedno a rzeczywistość co innego.
Taką informację usłyszałem w biurze sprzedaży. Możliwe, że w skrzydłach bocznych będą lustrzane odbicia ze względu na umiejscowienie loggi w segmencie środkowym. Generalnie raczej nie ma co spodziewać się jakichś całkiem nowych rozkładów. Te aktualne powtarzały się w etapie 1 i 2.1 i dobrze się sprzedają.
-
Fotka szpiegowska z dzisiaj:

Budowa etapu 2.2 ruszyła na dobre. Ściany etapu 2.1 już na ukończeniu. Dodatkowo zrobiono chodniki z kostki brukowej prowadzące do przejścia podziemnego pod torami kolejowymi.

Budowa etapu 2.2 ruszyła na dobre. Ściany etapu 2.1 już na ukończeniu. Dodatkowo zrobiono chodniki z kostki brukowej prowadzące do przejścia podziemnego pod torami kolejowymi.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”