Dla tych, co śledzą losy tej inwestycji:
05.2021:
krknews.pl/rada-miasta-nie-zgodzi-sie-na-nowe-mieszkania-przy-ul-seniorow-lotnictwa-i-ul-ulanow
11.2021:
lovekrakow.pl/aktualnosci/rada-miasta-nie-miala-racji-deweloper-wygral-w-sadzie_43674.html
Z wypiekami na twarzy czekam na rozwój wydarzeń.
Inwestycja przy ul. Seniorów Lotnictwa (Ugorek) od Dasta Invest - opinie i informacje na forum
Re: Inwestycja przy ul. Seniorów Lotnictwa (Ugorek) od Dasta Invest - opinie i informacje na forum
suber pisze:Dla tych, co śledzą losy tej inwestycji
Pytanie co dalej z tym tematem się stanie? Rada miasta będzie to jeszcze raz rozpatrywała, ale bardziej dopilnuje uzasadnienia? Moim zdaniem miejsce nie jest źle, tym bardziej, że teraz jest to mocno zapuszczona działka z krzakami i ze śmieciami. No ale wiadomo, że ekolodzy dostrzegą w niej unikalne wartości przyrodnicze :/ Ale też myślę, że Dasta łatwo się tu nie podda.
Re: Inwestycja przy ul. Seniorów Lotnictwa (Ugorek) od Dasta Invest - opinie i informacje na forum
Nie wiecie, czy temat może jakoś ruszył do przodu i jest szansa na to, że powstanie tam zabudowa mieszkaniowa? Miejsce jest całkiem niezłe, usługi w okolicy jakieś są, dostęp do terenów zielonych całkiem niezły, a i centrum nie jakoś bardzo daleko.
Deweloper chyba wygrał tu z miastem i wszystko wskazuje na to, że powstanie tam nowa inwestycja mieszkaniowa. Ktoś może zna już jakieś szczegóły, jak miałaby ona wyglądać? Miejsce jest niezłe, choć oczywiście ma także swoje wady. Jak uważacie?
To chyba tu miałoby powstać, zresztą innej sporej działki pod taką zabudowę, to tam chyba nie ma.

Faktycznie zielono, ale czy to taki super cenny przyrodniczo teren, to ja nie wiem.

Okolica mocno seniorska (w sumie zgodnie z nazwą ulicy), ale to jak dla mnie przyjemna okolica.

Faktycznie zielono, ale czy to taki super cenny przyrodniczo teren, to ja nie wiem.

Okolica mocno seniorska (w sumie zgodnie z nazwą ulicy), ale to jak dla mnie przyjemna okolica.
Kto się może orientuje, jak to aktualnie wygląda, czy, a jeśli tak, to kiedy ruszy tam jakaś budowa? Ktoś może widział jakiś projekt? miejsce niby nie jest źle, ale jednak do sensownej komunikacji jest kawałek, sklepów większych w najbliższej okolicy nie ma. Plus za sporo zieleni w okolicy i tereny po lotnisku niedaleko.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”