Strefa zamieszkania na osiedlu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Przybyszewskiego 64 za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
Golaselo

Re: Strefa zamieszkania na osiedlu - Przybyszewskiego 64 Kraków

Postautor: Golaselo » 29 wrz 2022, 9:11

snerol pisze:Jak oceniacie skuteczność strefy po pierwszych dniach? Nie ma mnie aktualnie na osiedlu i zastanawiam się czy realnie coś to zmieniło.

Nie zmieniło się totalnie nic.

Adam01

Postautor: Adam01 » 29 wrz 2022, 17:34

Bo jesteście miękkie faje i umiecie tylko płakać na forach. Pewnie boicie się nawet zadzwonić na straż miejską albo milicyję, nie mówiąc o tym, żeby złapać takiego delikwenta za fraki :roll:
Ja wracam za tydzień i lepiej, żeby żadne auto nie stało tam, gdzie nie powinno :!: :!:

snerol

Postautor: snerol » 05 paź 2022, 11:25

Adam01 pisze:Bo jesteście miękkie faje i umiecie tylko płakać na forach. Pewnie boicie się nawet zadzwonić na straż miejską albo milicyję, nie mówiąc o tym, żeby złapać takiego delikwenta za fraki :roll:
Ja wracam za tydzień i lepiej, żeby żadne auto nie stało tam, gdzie nie powinno :!: :!:

Obawiam się, że parkujący na chodniku mogą mieć nad Tobą przewagę liczebną.

Adam01

Postautor: Adam01 » 13 paź 2022, 8:25

Chciałbym uprzejmie poinformować, że po wczorajszym zgłoszeniu siedmiu szkodników otrzymało mandaty :P Zapłaciliście za postawienie znaków, a patusy śmieją się wam w twarz :roll: Jakie to uczucie :?:

kama08

Postautor: kama08 » 16 paź 2022, 23:29

A czy straż reaguje? Jeśli tak to w jakim czasie?
Niestety kilkukrotnie zasugerowano, że skoro jest to teren zamkniety to jak sobie wyobrażam interwencje stad pytanie.

Adam01

Postautor: Adam01 » 17 paź 2022, 8:27

Reaguje, bo musi. Niestety tutejsi mieszkańcy boją się nawet odezwać i pogonić szkodnika, nie mówiąc już o wezwaniu służb porządkowych :roll:
Dlatego ja postanowiłem parkować na chodniku pod sąsiednim blokiem, a swoje miejsce w garażu wynajmować.
Uszanowanie.

Mar G

Postautor: Mar G » 17 paź 2022, 9:06

kama08 pisze:A czy straż reaguje? Jeśli tak to w jakim czasie?
Niestety kilkukrotnie zasugerowano, że skoro jest to teren zamkniety to jak sobie wyobrażam interwencje stad pytanie.

kto takie sugestie wystosował ? Straż M pod 986 ?

kama08

Postautor: kama08 » 17 paź 2022, 9:07

Adam01 pisze:Reaguje, bo musi. Niestety tutejsi mieszkańcy boją się nawet odezwać i pogonić szkodnika, nie mówiąc już o wezwaniu służb porządkowych :roll:
Dlatego ja postanowiłem parkować na chodniku pod sąsiednim blokiem, a swoje miejsce w garażu wynajmować.
Uszanowanie.

Świetny pomysł z parkowaniem najlepiej w bramie albo wjeździe do garazu podziemnego jak to już miało miejsce.
Jeśli chodzi o SM to z pewnością odstrasza to, że trzeba podjeść do bramy i ją otworzyc po zgłoszeniu (a SM potrafi przyjechac w ciągu kilku godzin od zgłoszenia.
Chyba, że bramę można otworzyc już domofonem?

Mar G

Postautor: Mar G » 17 paź 2022, 9:10

kama08 pisze:
Adam01 pisze:Reaguje, bo musi. Niestety tutejsi mieszkańcy boją się nawet odezwać i pogonić szkodnika, nie mówiąc już o wezwaniu służb porządkowych :roll:
Uszanowanie.

Świetny pomysł z parkowaniem najlepiej w bramie albo wjeździe do garazu podziemnego jak to już miało miejsce.
Jeśli chodzi o SM to z pewnością odstrasza to, że trzeba podjeść do bramy i ją otworzyc po zgłoszeniu (a SM potrafi przyjechac w ciągu kilku godzin od zgłoszenia.
Chyba, że bramę można otworzyc już domofonem?

przecież strażnik nie musi wjeżdzać - może wejść pieszo z bloczkiem mandatów.
to szukanie wymówki raczej

kama08

Postautor: kama08 » 17 paź 2022, 9:14

Mar G pisze:
kama08 pisze:A czy straż reaguje? Jeśli tak to w jakim czasie?

kto takie sugestie wystosował ? Straż M pod 986 ?

Tak.
Lub czy będę w ciągu kolejnych kilku godzin w domu żeby wpuścić SM - oczywiście nierealne czekać kilku godzin czy przyjedzie SM.

Wróć do „Przybyszewskiego 64 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”