Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
lolek018

Re: Bronowickie Ogrody Kraków forum opinie mieszkania Sosnowiecka deweloper DES

Postautor: lolek018 » 21 lip 2017, 18:35

czy juz wiadomo cos apropo odbiorow? jakie usterki? kiedy sie wprowadzacie? ja dopiero mam szczescie ze czekam jeszcze rok... pozdrawiam
O co chodzi z wykończeniem, nierzetelnym wykonaniem, zmianami w projekcie i inżynierami budowy?
Drogi użytkowniku ggs, mógłbyś rozwinąć ten wątek?[/quote]

Kris

Postautor: Kris » 21 lip 2017, 19:38

czy juz wiadomo cos apropo odbiorow? jakie usterki? kiedy sie wprowadzacie? ja dopiero mam szczescie ze czekam jeszcze rok... pozdrawiam

No właśnie odnośnie usterek wkleiłem album ze zdjęciami firmy, zajmującej się odbiorami mieszkań. Część zdjęć pochodzi z naszej inwestycji. Jest tam również film wykonany właśnie na Bronowickich Ogrodach, ale nie wiem czy dobrze kopiuję linka:

..com/odbiormieszkania/./vb.653645111330343/1879515152076660

Trochę już poprzeglądałem te zdjęcia z poprzednio wstawionego linka i wydaje mi się, że część można rozpoznać :geek: poza tymi z budynkiem oczywiście ;)

Awatar użytkownika
BronowickieOgrody

Postautor: BronowickieOgrody » 08 sie 2017, 14:26

OŚWIADCZENIE DES – INWESTORA BRONOWICKICH OGRODÓW W ZWIĄZKU Z UKOŃCZENIEM PIERWSZEGO ETAPU INWESTYCJI „BRONOWICKIE OGRODY”

Uprzejmie informujemy, że spółka zakończyła budowę pierwszego etapu inwestycji „Bronowickie Ogrody” przy ul. Sosnowieckiej, w ramach którego został zrealizowany budynek wielorodzinny z dwoma częściami naziemnymi o nr 30 i 30A.

Z dniem 25.07 została uzyskana decyzja o pozwoleniu na użytkowanie, co oznacza, że każdy nabywca mieszkań z Etapu I może umówić się na odbiór mieszkania. Wszyscy klienci otrzymali listowne powiadomienie o tym fakcie i zostali zaproszeni do ustalenia terminów odbioru mieszkań. Przed tym terminem mieli Państwo możliwość dokonania przed-odbioru, z którego skorzystała większość nabywców i aktualnie prowadzą oni prace remontowe. Część mieszkań została też już ostatecznie odebrana.

Przyjęliśmy Państwa niezadowolenie z polityki informacyjnej naszej firmy, dlatego postanowiliśmy wdrożyć zmiany w tym zakresie. Będziemy na bieżąco informować Państwa o zmianach w obszarze Etapu I za pomocą tego forum. Również w tym miejscu mogą Państwo zamieszczać pytania. Postaramy się na wszystkie jak najszybciej odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
BronowickieOgrody

Postautor: BronowickieOgrody » 11 sie 2017, 20:20

Dziękujemy za zadane pytania, poniżej zamieszczamy odpowiedzi.
1. Terminowość prac na kolejnych etapach inwestycji Bronowickie Ogrody
Prace nad Etapem II przebiegają zgodnie z harmonogramem. We wrześniu deweloper dopełni formalności związanych z budynkiem i wystąpi o wydanie decyzji o pozwoleniu na użytkowanie. Po jej uprawomocnieniu mieszkania będzie można odbierać. Dokładny termin oddania mieszkań Etapu II zależy od szybkości działania właściwego urzędu. Będziemy Państwa informować o przebiegu procesu na tym forum.
W budynkach kolejnych etapów zostały wstawione już okna, zakończyły się prace związane z instalacjami. W tej chwili trwa tynkowanie. Zespół budowlańców liczy aktualnie kilkadziesiąt osób. Zapraszamy do umówienia się na spotkanie z Działem Sprzedaży celem sprawdzenia postępów.

2. Konsultowanie rozmów z własnym prawnikiem
Wielu naszych klientów wprowadzało do umów zmiany. Dotychczasowi klienci mówią, że najbardziej dogodną dla nich formą współpracy było skontaktowanie własnego prawnika z naszym działem prawnym, tak by finalnym efektem rozmów prawników była zmodyfikowana już umowa, którą można podpisać w Dziale Sprzedaży. Jest to dla nas regularna procedura.

szyszka

Postautor: szyszka » 14 sie 2017, 13:59

Dzień dobry,

jestem właścicielką mieszkania w BO, w jaki sposób można dołączyć do grupy na .? Z góry dziękuję za informację :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
BronowickieOgrody

Postautor: BronowickieOgrody » 16 sie 2017, 22:14

Zgodnie z naszą wcześniejszą zapowiedzią będziemy informować za pomocą forum o postępach w odbieraniu mieszkań Etapu I przez klientów. Zeszły tydzień zakończyliśmy 18 odbiorem mieszkania w pierwszym budynku.

Jeśli interesują Państwa specyficzne dane dotyczące któregokolwiek z Etapów serdecznie zapraszamy do zadania pytań na forum, bądź podczas rozmowy z Działem Sprzedaży!

magda8080

Postautor: magda8080 » 17 sie 2017, 13:51

Dzień dobry,

Większość informacji dotyczy etapów drugiego oraz trzeciego, w których juz praktycznie nie ma wolnych mieszkan, jak na ten moment wyglada etap czwarty? zauwazylam na zdjeciach ze budynek d7 jest nieco inny wizualnie (brak mniejszych okien) niz jego odpowiednicy wczensiejszych etapow, czy uklad w pomieszczeniach jakos znaczaco sie przez to rozni ? czy opoznienia na wczesniejszych etapach wplyna na oddanie etapu czwartego?

Awatar użytkownika
BronowickieOgrody

Postautor: BronowickieOgrody » 18 sie 2017, 17:36

Pani Magdo,

Serdecznie dziękujemy za zadanie pytań. Poniżej znajdzie Pani odpowiedzi.

Terminowość prac Etapu 4

Wszystkie prace Etapu 4 przebiegają zgodnie z harmonogramem. Poprzednie opóźnienia były skutkiem przedłużających się prac MPEC S.A. i MPWiK S.A. i badań archeologicznych. Nie mają one wpływu na terminowość oddania kolejnych etapów, co będzie widoczne już przy Etapie 2.
Jak Pani miała już okazję zauważyć, w budynku d7 zostały już wstawione okna (plastikowe, trzyszybowe, które zatrzymują ciepło w okresie grzewczym). Wewnątrz położone są już instalacje elektryczne, w tej chwili trwają prace tynkarskie. Serdecznie zapraszamy do kontaktu z Działem Sprzedaży celem osobistego sprawdzenia postępów prac.

Rozkład pomieszczeń w budynku d7

Mieszkania w budynku d7 różnią się od pomieszczeń poprzednich etapów, bo często mają nieco mniejsze metraże. Nie zmienia to faktu, że są ustawne. Proponujemy porównanie konkretnego metrażu z d7 z mieszkaniami dostępnymi w poprzednich etapach. Czy miała Pani w poprzednich etapach mieszkanie, które szczególnie przypadło Pani do gustu?

magda8080

Postautor: magda8080 » 18 sie 2017, 21:48

Dziękuję za informację.

sąsiad pisze:Zapewnienia dewelopera nalezy traktowac z duza rezerwa, nie polecam. Wszystko pieknie i ladnie a jak przychodzi co do czego to umywaja rece. Pelna niekompetencja/olewanie klienta/brak odpowiedzialnosci za wlasne slowa/niewywiazywanie sie z zapewnien w biurze sprzedazy.

Chodzi Panu o terminowość prac ? Czy moze jest Pan już w trakcie odbioru mieszkań i spotkał się Pan z istotnymi uchybieniami ze strony wykonawców ?

Awatar użytkownika
BronowickieOgrody

Postautor: BronowickieOgrody » 21 sie 2017, 23:30

Drodzy Państwo,

Poniżej znajdą Państwo komentarze do zamieszczonych wyżej informacji.

Panie Sąsiedzie:
Przepraszamy, że czuł się Pan przez nas niewystarczająco poinformowany. Tak jak zadeklarowaliśmy, w zamieszczonym tutaj Oświadczeniu..., staramy się pod tym względem zmieniać. Żywimy nadzieję, że mimo początkowych trudności, odnajdzie Pan radość z mieszkania w Bronowickich Ogrodach.
Pańskie uwagi są dla nas ważne. Postaramy się je przyswoić jako dobre wskazówki do przyszłych działań.

Pani/ Panie Retro
Prace nad wszystkimi kolejnymi etapami przebiegają zgodnie z harmonogramem. Dokładna data odbioru mieszkań jest zależna od szybkości działań urzędowych związanych z wydaniem decyzji o pozwoleniu na użytkowanie. Przepraszamy, że czuje się Pan wprowadzony w błąd. Jeśli chce Pan sprawdzić stan budowy zapraszamy do umówienia się z Działem Sprzedaży na termin wizyty.

Aktualności z BO
Etap I - kolejni mieszkańcy odbierają swoje lokale. Ponad połowa mieszkań została już odebrana.
Etap II - trwają końcowe prace budowlane. Serdecznie zapraszamy wszystkich nabywców do umówienia się na wizytę celem sprawdzenia postępów prac. Na wizytę można się umówić dzwoniąc do Działu Sprzedaży.
Etap III i IV - w budynkach zostały wstawione okna, zakończyły się prace w obrębie instalacji elektrycznych, trwa tynkowanie ścian wewnętrznych. Serdecznie zapraszamy wszystkich nabywców do umówienia się na wizytę celem sprawdzenia postępów prac. Na wizytę można się umówić dzwoniąc do Działu Sprzedaży.

Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania zapraszam do zadania ich na tym forum. Postaramy się jak najszybciej udzielić odpowiedzi.

Pozdrawiamy,
Zespół Bronowickich Ogrodów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”