Domosfera Kraków (etap II) - Bryksy (ul. Bohomolca) - opinie i forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
terens

Re: Domosfera Kraków (etap II) - Bryksy (ul. Bohomolca) - opinie i forum

Postautor: terens » 30 lis 2022, 10:05

Faktycznie, nic się nie dzieje tam, jak do tej pory, zdjęcie jest sprzed czterech dni, więc pewnie niewiele się zmieniło od tego czasu albo nic.

Obrazek

Co myślicie o tym miejscu? Mogłoby być dobre na zakup mieszkania? Ulica nieco ruchliwa, ale z drugiej strony sporo usług jest w okolicy, blisko szkoła, do Serenady niedaleko, jest Biedronka po drogiej stronie ulicy, są nawet restauracje.

No i jeszcze to, że chyba pod blokami drogiego etapu osiedla Domosfera w Krakowie będzie przebiegała linia tramwajowa.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 30 lis 2022, 11:27

Co myślicie o tym miejscu? Mogłoby być dobre na zakup mieszkania? Ulica nieco ruchliwa, ale z drugiej strony sporo usług jest w okolicy, blisko szkoła, do Serenady niedaleko, jest Biedronka po drogiej stronie ulicy, są nawet restauracje.

No i jeszcze to, że chyba pod blokami drogiego etapu osiedla Domosfera w Krakowie będzie przebiegała linia tramwajowa.

Mieszkam niedaleko i uważam, że bardzo dobre miejsce do życia. Usługi, sklepy i inne potrzebne miejsca w promieniu max. kilkuset metrów, wszędzie da się dojść pieszo, nie trzeba ruszać samochodu.

Niewiele wolnych działek zostało w okolicy, a ta na której buduje się drugi etap Domosfery ma duży potencjał. Od wschodu i południa będzie linia tramwajowa. Od zachodu niska zabudowa jednorodzinna. Od północy skwer i tereny zielone. Raczej nie ma miejsca, żeby po sąsiedzku wcisnąć inny blok. Niestety, problem w tym, że w pierwszym etapie Domosfery Bryksy się nie popisał. Klatki schodowe są tragiczne. Ogólnie w pierwszym i drugim etapie brakuje mi dużych balkonów/tarasów dla mieszkań z większym metrażem. Odległości pomiędzy balkonami też są niewielkie.

Volfeer

Postautor: Volfeer » 04 gru 2022, 18:39

Jak ktoś jest miłośnikiem tramwajów, to bardzo dobra.

Krakua

Postautor: Krakua » 06 gru 2022, 15:31

Są ceny na stronie, mocno wygórowane jak na obecne czasy, nie zachęcają

terens

Postautor: terens » 26 sty 2023, 14:52

Coś ruszyło na placu budowy? Patrzyłem na stronę, jak sprzedają się mieszkania i pomimo wysokich cen, jednak coś schodzi w tej inwestycji:

- 13 sprzedanych;
- 35 wstępnych rezerwacji (cokolwiek to znaczy);
- 80 dostępnych.

Dane z 26 stycznia 2023 roku.

Jak oceniacie takie wyniki? A sprzedają przynajmniej od lipca ubiegłego roku, więc już dobrych kilka miesięcy.

realista

Postautor: realista » 30 sty 2023, 10:22

terens pisze:Coś ruszyło na placu budowy? Patrzyłem na stronę, jak sprzedają się mieszkania i pomimo wysokich cen, jednak coś schodzi w tej inwestycji:

- 13 sprzedanych;
- 35 wstępnych rezerwacji (cokolwiek to znaczy);
- 80 dostępnych.

Dane z 26 stycznia 2023 roku.

Jak oceniacie takie wyniki? A sprzedają przynajmniej od lipca ubiegłego roku, więc już dobrych kilka miesięcy.

Deweloper planuje w tym etapie również stosowanie linoleum na klatkach schodowych i innych najtańszych materiałów?
Również w tym bloku będzie regularny brak ciepłej wody, i rekordowo zakamieniona woda?
Czy poza tramwajem pod oknem, planowane są inne uciążliwości, przez które w mieszkaniu będzie 2/3 dnia słychać hałas jak ma to miejsce w etapie I?

terens

Postautor: terens » 30 sty 2023, 10:43

realista pisze:Deweloper planuje w tym etapie również stosowanie linoleum na klatkach schodowych i innych najtańszych materiałów?

Czekaj czekaj, jak to linoleum? To nie ma płytek na korytarzach i w częściach wspólnych w pierwszym etapie? Wrzucisz jakieś zdjęcie, bo nie chce mi się wierzyć :)

realista

Postautor: realista » 30 sty 2023, 11:47

terens pisze:
realista pisze:Deweloper planuje w tym etapie również stosowanie linoleum na klatkach schodowych i innych najtańszych materiałów?

Czekaj czekaj, jak to linoleum? To nie ma płytek na korytarzach i w częściach wspólnych w pierwszym etapie? Wrzucisz jakieś zdjęcie, bo nie chce mi się wierzyć :)

Według mieszkańców dokładnie tak jest. Patodeweloperka pełną gębą.
platinium pisze:Faktem jest, że podjęto kilka złych decyzji, np położenie wykładziny z gumy na klatkach. Jeszcze przed oddaniem inwestycji pisałem na grupie . że to będzie dramat już po miesiącu od oddania i tak właśnie było. Podłoga jest porysowana w wielu miejscach, szczególnie przy windzie. Mieszkałem w kilku blokach w Krakowie i odwiedziłem kilkadziesiąt podczas szukania mieszkania - nigdy takiego rozwiązania nie widziałem.

strainer

Postautor: strainer » 30 sty 2023, 12:24

Czy tego typu akcje i standard wykończenia dotyczy wszystkich inwestycji Bryksy (np. Saska Blu) czy jednie Domosfera została potraktowana po macoszemu?

terens

Postautor: terens » 06 mar 2023, 12:08

strainer pisze:Czy tego typu akcje i standard wykończenia dotyczy wszystkich inwestycji Bryksy (np. Saska Blu) czy jednie Domosfera została potraktowana po macoszemu?

Też bym się tego chętnie dowiedział, ktoś może wie, jak to wygląda i podzieli się informacją?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”