Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Spider1985

Re: Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum

Postautor: Spider1985 » 28 lis 2022, 19:26

ewa519 pisze:Witam.
Czy ktoś już z Państwa kupił mieszkanie w drugiej inwestycji? Czy wiecie kiedy będzie możliwy odbiór?

Na przełomie stycznia/lutego.

martyna

Re: Malownicze Tarasy Kraków (Risto Deweloper) ul. Gustawa Morcinka - opinie na forum

Postautor: martyna » 14 lut 2023, 12:10

Spider1985 pisze:
ewa519 pisze:Witam.
Czy ktoś już z Państwa kupił mieszkanie w drugiej inwestycji? Czy wiecie kiedy będzie możliwy odbiór?

Na przełomie stycznia/lutego.

I jak idą te odbiory nowych mieszkań w tej inwestycji Malownicze Tarasy, wybudowali i jest to dobrej jakości? Wrzuci ktoś jakieś zdjęcia, jak to teraz wygląda? Jak jest z protokołowaniem ewentualnych usterek? Szybko naprawiają niedociągnięcia?

Spider1985

Postautor: Spider1985 » 22 lut 2023, 7:05

Jeszcze nie oddane.

PoKaSz

Postautor: PoKaSz » 29 mar 2023, 11:22

Witam Wszystkich, tak po sąsiedzku mogę coś podpowiedzieć. Okolica jest w porządku, lubię tu mieszkać i mieszkam od kilkunastu lat. Budynki socjalne są ale nigdy nie było z nimi problemu odkąd tu jestem. Stare osiedle jak przeczytałam na tym forum jest specyficzne :) ale mieszka się tutaj dobrze, tutaj są w dużej mierze byli pracownicy cegielni i założyciele tej spółdzielni. Dojazd jest aktualnie straszny w kierunku centrum ale to przejściowe chociaż chwile potrwa. Do czasu tej inwestycji obwodnicy oraz innych remontów komunikacja była uper bo szybko się z tej strony wyjeżdżało. Aktualnie katastrofa tak szczerze ale zależy w jakich godzinach.
Ogólnie spokój.
Zamieszanie jest ewentualnie z nowym deweloperem, który chce zrobić osiedle na 100 bloków na terenach starej kopalni, wtedy tutaj by się na pewno nie dało wyjechać. Walczymy z tym.
Znalazłam się tutaj bo jestem inżynierem i projektantem wnętrz więc jak ktoś będzie potrzebował wsparcia przy odbiorach lub przy projektowaniu wnętrza to zapraszam na priv, biuro mam na starym osiedlu że tak powiem, po sąsiedzku będzie łatwiej :)
Trochę się tutaj dzieje fajnych rzeczy więc jak ktoś chcę informacji to zapraszam, między innymi prowadzę z grupą mieszkańców stowarzyszenie działające na tych terenach więc o działaniach wiem troszkę, przy okazji zapraszam.
Miłego dnia

martyna

Postautor: martyna » 23 wrz 2023, 16:00

A jak się mieszka w okolicy? Może ktoś, kto kupił tam mieszkanie podzieli się wrażeniami? Co sądzicie o okolicy? Jak z dojazdami do miasta samochodem i komunikacją?

cegielka

Postautor: cegielka » 20 mar 2024, 11:43

PoKaSz pisze:Dojazd jest aktualnie straszny w kierunku centrum ale to przejściowe chociaż chwile potrwa. Do czasu tej inwestycji obwodnicy oraz innych remontów komunikacja była uper bo szybko się z tej strony wyjeżdżało. Aktualnie katastrofa tak szczerze ale zależy w jakich godzinach.
Ogólnie spokój.
Zamieszanie jest ewentualnie z nowym deweloperem, który chce zrobić osiedle na 100 bloków na terenach starej kopalni, wtedy tutaj by się na pewno nie dało wyjechać. Walczymy z tym.

Coś się zmieniło w okolicy, jeśli chodzi o dojazd do miasta? Czytałem, że mieli uruchamiać jakieś nowe linie autobusowe w okolicy, one faktycznie usprawniły dojazd w stronę centrum miasta?

ister

Postautor: ister » 16 wrz 2024, 7:49

Nie wiecie, czy w ramach inwestycji Malownicze Tarasy w Krakowie planowane są jeszcze kolejne etapy? Ktoś się może orientuje, jak to wygląda i podzieli się informacją na forum?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”