Mapa lotów samolotów w krakowie / jak przelatują samoloty nad Krakowem
Mapa lotów samolotów w krakowie / jak przelatują samoloty nad Krakowem
Witam, czy ktoś wie czy i gdzie można sprawdzić trasy przelotów samolotów w Krakowie? W szczególności nad jakimi terenami są najniżej?
Re: Mapa lotów samolotów w krakowie / jak przelatują samoloty nad Krakowem
Wystarczy popatrzeć na pas i narysować sobie linię równoległą na wschód.
Tutaj masz przykładową ćwiczącą sobie Bryzę z wysokościami:
fr24.com/PLF113/26ab52f0
Tutaj masz przykładową ćwiczącą sobie Bryzę z wysokościami:
fr24.com/PLF113/26ab52f0
Weź proszę pod uwagę, że będzie budowany w ciągu najbliższych lat nowy pas startowy na Balicach i z tego co wiem to będzie bardziej odchylony na północ.
Ale to można przeorać wujka google i są nawet gdzieś symulacje różnych rozwiązań jakie lotnisko bierze pod uwagę.
Ale to można przeorać wujka google i są nawet gdzieś symulacje różnych rozwiązań jakie lotnisko bierze pod uwagę.
yyeeoo pisze:Weź proszę pod uwagę, że będzie budowany w ciągu najbliższych lat nowy pas startowy na Balicach i z tego co wiem to będzie bardziej odchylony na północ.
Pytanie, czy przez obecne problemy i kryzys branży lotniczej te modernizacje nie przesuną się w czasie.
_dwd_ pisze:yyeeoo pisze:Weź proszę pod uwagę, że będzie budowany w ciągu najbliższych lat nowy pas startowy na Balicach i z tego co wiem to będzie bardziej odchylony na północ.
Pytanie, czy przez obecne problemy i kryzys branży lotniczej te modernizacje nie przesuną się w czasie.
Możliwe, że to opóźni budowę pasa może o rok - dwa. Ale nikt nie myśli, żeby te plany anulować - na bieżąco ich prezes też się wypowiada.
twitter.com/krk2036/status/1348581350589267968?s=20
twitter.com/KrakowAirport/status/1348599588744278016?s=20
nowy pas startowy powstanie szybciej niż się ktokolwiek spodziewał - ustawa pozwoli ominąć mozolne procedury
w przyszłym roku planowany przetarg i start budowy
lovekrakow.pl/aktualnosci/minister-adamczyk-nowy-pas-startowy-lotniska-powstanie-szybciej_51035.html
w przyszłym roku planowany przetarg i start budowy
lovekrakow.pl/aktualnosci/minister-adamczyk-nowy-pas-startowy-lotniska-powstanie-szybciej_51035.html
A ja mam wrażenie, że sprawa jakoś ucichła właśnie i nic się nie dzieje. Jeżeli to by dało szansę jakiegoś odsunięcia ruchu lotniczego z nad Krakowa bardziej na północ, to mam nadzieję, że zrobią to wreszcie.
Gimny ościenne głownie zabierzów sie burzy, dodatkowo jakaś osoba z ochorny środowiska która to instytucja wydaje decyzje ma mieć działki w tym terenie i miesza. Adamczyk miał to obejść sugerujac ze Balice do lotnisko wojskowe ale kadencja sie skonczyla.
Ogólnie czekamy teraz na nową decyzje środowiskową, która ma byc podajże do maja 2024, lotnisko lobbuje nieznaczne przesunięcie, tak by samoloty lecialy nad zielonkami, jest tez opcja druga w ktorej latalby za michalowicami.
Ogólnie czekamy teraz na nową decyzje środowiskową, która ma byc podajże do maja 2024, lotnisko lobbuje nieznaczne przesunięcie, tak by samoloty lecialy nad zielonkami, jest tez opcja druga w ktorej latalby za michalowicami.
Mercy pisze:Ogólnie czekamy teraz na nową decyzje środowiskową, która ma byc podajże do maja 2024, lotnisko lobbuje nieznaczne przesunięcie, tak by samoloty lecialy nad zielonkami, jest tez opcja druga w ktorej latalby za michalowicami.
Jest maj i wiadomo może coś więcej w temacie, czy zmieni się trasa przelotów samolotów nad Krakowem, a jeżeli tak, to jak będzie wyglądała po zmianie? Ruszyło coś może w temacie, czy nadal nic nie wiadomo?
Moim zdaniem jest coraz gorzej. Tanie linie lotnicze skracają łuk i lecą po starcie z Balic przez środek Krakowa, dla zaoszczedzenia paliwa. Często widuję samoloty wręcz nad Rynkiem. Kilka razy zdążyłem sprawdzić na skyradar i były to to greckie linie lotnicze i drugie albańskie. Kilka razy w piatki samolot lecial jakby na Balice, czyli na lądowanie i też nad centrum.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”