misiu_97 pisze:Czy uważacie ze ta lokalizacja ma plusy? Fajne osiedle które niby wszytsko ma blisko i park rzeczny który się ciągnie wzdłuż rzeki.
Tylko ta bliskość zakopianki. Z drugiej strony mieszkania od strony osiedla powinny być w miarę ciche.
Blisko komunikacja. hmm zastanawaim się. Ceny też jak na tą kokalizację nie najgorsze. Chyba lepiej tu niż okolice ul.Lipskiej gdzie nie ma żadnych terenów spacerowych. Tu jednak zieleń i ten park wzdłuż rzeki
Obiektywne plusy ma, tak jak pisałam na początku - komunikacja (tramwaj pod oknem, przystanek SKA po drugiej stronie ulicy), poza tym jak wspominasz bliskość terenów zielonych oraz wszystkie usługi na pobliskim osiedlu Cegielniana.
Tak jak piszesz, mieszkania od strony osiedla mogą być "w miarę ciche", bo hałas od Zakopianki i tak pewnie jakoś dotrze (dla mnie to jest gigantyczny minus). Do Trasy Łagiewnickiej jest kawałek, nie biegnie tuż przy bloku i raczej tego terenu nie zabudują, bo jest tam ścieżka rowerowa i piesza do przejścia podziemnego pod Zakopianką.
Rzucę Ci też minus jeśli korzystasz z auta, chyba też już wyżej o tym pisałam: wyjazd z tej inwestycji będzie tylko przez osiedle, czyli albo obok Lidla przy pętli tramwajowej Łagiewniki albo Borsuczą na Brożka. Nie sądzę, aby zrobili dojazd w stronę Zakopianki czy TŁ. To jest jednak kawałek i mieszkańcy już narzekają, że czasem się wyjazd korkuje.
Nie wiem jak cenowo się to ma do Lipskiej - podejrzewam, że jest drożej z uwagi na te wszystkie atuty. To już do kalkulacji własnej, co jest dla Ciebie najważniejsze jeśli kupujesz dla siebie.
Może zapytaj Dom Development o ich najnowszą tajną jeszcze inwestycję przy Matecznym. Jeśli mają przedsprzedaż to może uda się coś atrakcyjniej ustrzelić.