Spore nowe osiedle powstaje w naszym mieście, ostatnio się o nim dowiedziałam, chodzi o projekt
Stacja Nowy Ursus w Warszawie od Robyg, zapowiada się, że będzie to naprawdę duże osiedle, co widać na udostępnionej przez dewelopera wizualizacji. Może ktoś mi powie, czy zamierzają tam zbudować wszystkie te budynki, czy część z nich już stoi i została postawiona przez inne firmy. Ciekawi mnie zwłaszcza ten blok w środku, bo z niego, to na wszystkie strony będą mieli mieszkańcy raczej dosyć monotonny widok

W każdym razie wygląda na to, że znajdzie się tam dużo nowych mieszkań.

Wybór nowych mieszkań jest tam spory, Stacja Nowy Ursus, to chyba będzie ich kilkaset i to o różnych metrażach i rozkładach, można tam bowiem znaleźć zarówno kawalerki na Ursusie mające nieco ponad 31 metrów kwadratowych, ich plusem jest zdecydowanie osobna i w dodatku jasna kuchnia, choć pewnie możliwe jest tam wyburzenie ścianki działowej i połączenie kuchni z salonem, czyli zrobieniu zamiast niej aneksu kuchennego. Mieszkanie ma także niewielką loggię, która na pewno przyda się mieszkańcom. Ale na przykład małe mieszkania dwupokojowe w Warszawie zaczynają się tam już od 37 metrów kwadratowych i trzeba przyznać, że jak na takie małe lokale, mają niezły układ pomieszczeń. Ale największe mieszkania, które można tam znaleźć mają 4 pokoje i 80 metrów kwadratowych powierzchni, oczywiście są tam dwie łazienki, spory balkon, choć nie ma osobnej kuchni, ale aneks kuchenny

Generalnie wybór jest całkiem spory i pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. Szkoda tylko, że deweloper Robyg nie dzieli się tym, jakie są w tej inwestycji ceny nowych mieszkań w Warszawie, ciekawe ile sobie liczą np. za niewielki lokal mający dwa pokoje.

Jest tu może ktoś, kto kupił tam nowe mieszkanie, albo zamiesza to zrobić i może coś więcej o tym napisać na forum, jakie ma opinie o tym projekcie i jakie argumenty za nim przemawiają, albo przeciw niemu

Według mnie, plusem jest tam to, że blisko jest stacja SKM, więc komunikacja publiczna z centrum miasta jest relatywnie dobra. Architektura... no cóż, trzeba przyznać, że skala jest pokaźna

No ale tak się dzisiaj buduje, czasy kamienic raczej minęły, niestety. Ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ten temat

Przydałyby się także jakieś informacje o tym, jakie ma opinie deweloper Robyg, a to chyba jedna z największych firm budujących mieszkania w naszym kraju, więc pewnie niejedna osoba w Warszawie mieszka w lokalu, który został przez nich zbudowany.