Osobiście interesowałam się zakupem mieszkania w tej inwestycji więc mogę dorzucić parę informacji.
Tak jak zostało to już wspomniane, największy sens ma zakup mieszkania z oknami od ul. Zalesie. Deweloper w prospekcie informacyjnym ma wymienione zagrożenie hałasem do 68dB od strony ul. Kobierzyńskiej.
Blok ma ogrzewanie gazowe, mimo że w niedalekiej odległości biegnie miejska sieć ciepłownicza. Niedawno przyjęta dyrektywa UE nakazuje, by w przyszłości wszystkie nowe budynki były zeroemisyjne. Już istniejące budynki z ogrzewaniem gazowym trzeba będzie więc kiedyś zmodernizować, a to niestety oznacza dodatkowe koszty dla właścicieli przy nie małej już cenie za metr.
Deweloper przewidział lokale usługowe na parterze budynku a także miejsca postojowe w garażu dla klientów. W przypadku braku zainteresowania ich zakupem wśród właścicieli lokali usługowych miejsca te zostaną udostępnione do sprzedaży właścicielom lokali mieszkalnych. W takiej sytuacji byłam zainteresowana czy wejścia do klatek z poziomu garażu będą w jakiś sposób zabezpieczone i niestety otrzymałam odpowiedź, że nie.
Druga sprawa, mogę sobie wyobrazić jak jakiś klient parkuje na miejscu prywatnym bo wszystkie przypisane do lokali zajęte, "no bo przecież tylko na 5 minut".
Kolejnym minusem tej inwestycji jest brak miejsc postojowych dla odwiedzających. Na tą chwilę jest darmowy parking naprzeciwko restauracji Tesone,
ale za jakiś czas może zniknąć bo tamta działka wygląda atrakcyjnie

poza tym w okolicy mało miejsc gdzie można zaparkować.
Finalnie, zrezygnowałam z zakupu (chciałam kupić dla siebie), za dużo było dla mnie minusów przy takiej cenie.