Dolina Krasowa Krzeszowice k. Krakowa od Antrans Invest Sp. z o.o. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Master

Re: Dolina Krasowa Krzeszowice k. Krakowa od Antrans Invest Sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: Master » 17 lis 2024, 21:40

miras30 pisze:Sa też osoby które pracują w Krakowie, wówczas kiedy pracują w centrum dojeżdżają pociągiem do Galerii Krakowskiej w 20 minut, ale na stację kolejową też trzeba dojechać samochodem, to jest trochę słabe.

A co sądzicie o wyglądzie tych bloków? Widziałem na żywo, zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz, w środku zarówno klatki jak i części wspólne, wyglądają naprawdę imponująco.

Jeśli chodzi o dojazd samochodem na stację, to ile on mniej więcej zajmuje z miejsca, w którym powstaje to osiedle? Ile trzeba doliczyć do tych 20 min pociągiem? No i ile jeszcze trzeba w samym Krakowie przejechać, to już inna sprawa. Sam mieszkając w Krakowie pracowałem niedawno tak, że miałem mniej więcej 10 min na przystanek tramwajowy, a z niego tramwajem 22 min. Czy to znaczy, że byłem w gorszej sytuacji niż mieszkańcy osiedla Dolina Krasowa w Krzeszowicach dojeżdżający każdego dnia do Krakowa do pracy? Pod warunkiem oczywiście, że z dworca nie mają do pracy więcej niż 3-4 min pieszo, bo tyle miałem z przystanku tramwajowego.

Wrzucisz jakieś własne zdjęcia tych bloków, bo często mam wrażenie, że to co deweloper wrzuca na stronę, to tylko najlepsze ujęcia i najlepsze perspektywy.

megi

Re: Dolina Krasowa Krzeszowice k. Krakowa od Antrans Invest Sp. z o.o. - opinie na forum

Postautor: megi » 15 maja 2025, 12:10

Patrząc na to, jak się obecnie po Krakowie jeździ samochodem czy komunikacją publiczną, to jeśli ktoś pracuje w centrum albo blisko jakieś stacji, na której zatrzymują się pociągi z Krzeszowic, to takie mieszkanie może być całkiem rozsądną alternatywą ; ) Ale może ktoś tam mieszka i pracuje w Krakowie na co dzień i napisze coś o tym, jak to w praktyce działa? Choć pewnie lepiej by było, gdyby takie mieszkania były jeszcze bliżej stacji.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”