Mieszkanie 4 pokoje 80m2 - gdzie kupić w Krakowie?

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
michal1984

Re: Mieszkanie 4 pokoje 80m2 - gdzie kupić w Krakowie?

Postautor: michal1984 » 13 wrz 2021, 20:01

Sam szukam mieszkania w parametrach jak w tytule ale na Podgórzu Duchackim i niestety nic specjalnego nie widzę. Dwa lata temu były dokładnie 2 mieszkania spełniające większość moich wymagań ( 2 ustawne balkony, ustawne pokoje, najlepiej dwie łazienki ( minimum jedna plus dodatkowo osobne wc, piętro od 2 wzwyż, komórka lokatorska lub piwnica, garaż lub miejsce postojowe podziemne) ale szukałem idealnie mi odpowiadającego i teraz trochę żałuję bo ceny mocno poszły do góry.

Mam ten komfort, że obecnie mieszkam w 3 pokojowym więc chodzi tylko i wyłącznie o poprawę komfortu ( mieszkanie ma 2 duże balkony, ustawne pokoje, osobną piwnicę, osobny garaż pod budynkiem). Coś co parę lat temu było standardem teraz wymaga dopłaty za mini komórki lokatorskie, do tego bardzo małe, gdzie nie wejdzie kilka rowerów. Garaże podziemne osobne praktycznie nie występują, miejsca postojowe miniaturki 13-15m2, obok jakieś słupy.

Postanowiłem szukać ze względu na szkoły dzieci tylko na Podgórzu Duchackim i szału nie widzę, dużych mieszkań praktycznie nie ma,a te co są to z korytarzami często 15-18m2, pokoje mocno nieustawne. Szukam na rynku pierwotnym jak i wtórnym, bez jakichś większych rezultatów.

Rak

Postautor: Rak » 15 wrz 2021, 8:54

A Cordia ?

timmons

Postautor: timmons » 15 wrz 2021, 13:59

Lokum Salsa?

michal1984

Postautor: michal1984 » 15 wrz 2021, 18:21

timmons pisze:Lokum Salsa?

Lokum Vista bardziej. Jako, że mieszkam w tej okolicy ponad 10 lat to brak tam infrastruktury, dojazd już jest problem , a kolejne etapy dopiero będą oddawane. Część mieszkań mnie interesujących to parter, albo od strony ulicy.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”