Są tworzone różne spółki celowe itp. Strony z inwestygacjach od tego dewelopera wyglądają tak samo - wystarczy sprawdzić na rynku pierwotnym.
rynekpierwotny.pl/deweloperzy/hreit-7892
Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Re: Pachońskiego Sky Kraków od South Star Development - opinie na forum
Scream2 pisze:udało mi się dotrzeć do informacji odnośnie pradnika białego. Przy ulicy Pachońskiego powstaną nowe bloki od Hreit S.A.
Dzięki za wrzucenie, faktycznie nowe, spore bloki powstaną. Co myślisz o tej inwesycji, warto się nią zainteresować? Jakie widzisz wady, a jakie potencjalne zalety? Wydaje się, że całkiem spote bloczyska tu będą stawiali.
-
Wiecie może kto odpowiada za projekt przy tej inwestycji??
Nie wiem, ale bloki całkiem okazałe, a te kontury, to chyba coś, co jeszcze miałoby powstać, zgadza się?

Wizualizacja: South Star Development
Zastanawia mnie też, co to jest za szary plac na wyzualizacji za budynkami, tam też coś będzie wybudowane czy nie?
Jak dla mnie w porządku, ze da się tam znaleźć mieszkania 4-pokojowe na 72 metrach kwadratowych, choć szkoda, że jedna sypialnia ma poniżej 9 m2, a druga poniżej 10 m2. Balkony też mogłyby być większe, choć są i jakieś mieszkania z tarasami na górnych kondygnacjach.

Wizualizacja: South Star Development
Zastanawia mnie też, co to jest za szary plac na wyzualizacji za budynkami, tam też coś będzie wybudowane czy nie?
Jak dla mnie w porządku, ze da się tam znaleźć mieszkania 4-pokojowe na 72 metrach kwadratowych, choć szkoda, że jedna sypialnia ma poniżej 9 m2, a druga poniżej 10 m2. Balkony też mogłyby być większe, choć są i jakieś mieszkania z tarasami na górnych kondygnacjach.
Jestem tu absolutnym nowym użytkownikiem i możliwe że się nie znam ... Ale codziennie jadę Pachońskiego autem i ja tam w ogóle nie widzę miejsca na tą inwestycję. Czy to nie jest jakaś pomyłka?
Dziadek pisze:Jestem tu absolutnym nowym użytkownikiem i możliwe że się nie znam ... Ale codziennie jadę Pachońskiego autem i ja tam w ogóle nie widzę miejsca na tą inwestycję. Czy to nie jest jakaś pomyłka?
Ja tak samo mieszkam w okolicy (dosłownie obok Pachońskiego, więc codziennie tamtędy chodzę/jeżdżę) i nie mam pojęcia gdzie miałoby to stanąć. Na pewno nie tam gdzie przypięli pinezkę na stronie, bo to po prostu niemożliwe.
Z wizualizacji jasno wynika, że za Lidlem (nieco na północy zachód). I dodatkowo to zdjęcie potwierdza heritagere.pl/wp-content/uploads/2021/11/KRAKOW_PAZDZIERNIK_2021-4-scaled.jpg .
Tylko zauważcie, że na wizualizacji jest zielony teren na przeciwko, podczas gdy tak naprawdę zaraz po drugiej stronie ulicy już stoi wysoki budynek na 6 pięter, więc niestety będzie widok na okna sąsiadów zamiast na panoramę Krakowa.
Tylko zauważcie, że na wizualizacji jest zielony teren na przeciwko, podczas gdy tak naprawdę zaraz po drugiej stronie ulicy już stoi wysoki budynek na 6 pięter, więc niestety będzie widok na okna sąsiadów zamiast na panoramę Krakowa.
Silyen pisze:Z wizualizacji jasno wynika, że za Lidlem (nieco na północy zachód). I dodatkowo to zdjęcie potwierdza heritagere.pl/wp-content/uploads/2021/11/KRAKOW_PAZDZIERNIK_2021-4-scaled.jpg .
Odkupili teren gdzie miały być następne bloki inwestycji Prądnik Nowy? PN nie miał mieć 4 budynków, a na chwilę obecną są tylko dwa?
Dziadek pisze:Jestem tu absolutnym nowym użytkownikiem i możliwe że się nie znam ... Ale codziennie jadę Pachońskiego autem i ja tam w ogóle nie widzę miejsca na tą inwestycję. Czy to nie jest jakaś pomyłka?
Na ich mapce chyba coś jest nie tak zaznaczone, bloki mają znajdować się na przeciwko szkoły prywatnej i lidla (Pachońskiego 5B) - teren jest już ogrodzony pod budowę.
Ten szary placyk na wizualizacji to w rzeczywistości istniejący już blok z inwestycji Prądnik Nowy.
To faktycznie wychodzi na to, że musieli odkupić działkę od dewelopera, który budował osiedle Prądnik Nowy. Szkoda, że projekty tu przedstawione, nie nawiązują bardziej do tego, co już stoi po sąsiedzku. Ciekawe jak pójdzie im sprzedaż. Na pewno mieszkańcy będą mieli blisko do Lidla.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”