Wykończenie i zagospodarowanie terenu osiedla Centralna w Krakowie od dewelopera Proins

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w inwestycji Centralna w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Proins. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
Tuzinek

Re: Wykończenie i zagospodarowanie terenu osiedla Centralna w Krakowie od dewelopera Proins

Postautor: Tuzinek » 22 maja 2024, 18:46

central pisze:We wrześniu 2020 roku ceny wyglądały tam tak:
iti pisze:Standard wygląda na taki dosyć proinsowy, czyli bez wodotrysków, ale też zupełnie przyzwoicie. Co ciekawe, nieźle pojechali z cenami, bo 11 - 12 000 złotych za metr kwadratowy w tej lokalizacji, to wydaje się jednak całkiem dużo.

To były absurdalne ceny jak na tamte czasy które dali na początek sprzedaży. W 2022 były już te co napisałem w poście wyżej.

fjrc

Re: Wykończenie i zagospodarowanie terenu osiedla Centralna w Krakowie od dewelopera Proins

Postautor: fjrc » 22 maja 2024, 18:47

Obstawiam że duże 3,4 pokojowe będą 14-15.500 a 1-2 pokojowe 15.500-18

Miejscenaziemi

Postautor: Miejscenaziemi » 23 maja 2024, 16:52

Patrząc, że są opóźnienia to myślę, że będzie to IV kwartał. Jak wejdzie znów program rządowy to pewnie ceny będą podwyższone. Oscyluje 14tys.

central

Postautor: central » 09 cze 2024, 17:16

Może kogoś zainteresuje, nie tak dawno zrobiłem kilka zdjęć osiedla.

Obrazek

Wygląda na to, że nie brakuje dużo do dokończenia osiedla Centralna od Proins, przynajmniej tego etapu.

central

Postautor: central » 09 cze 2024, 17:19

Wygląda to tak, jakby lada chwila mieli ułożyć kostkę i kończyć robotę.

Obrazek

Zresztą część kostki już została ułożona. Ta ulica będzie wyasfaltowana, czy też będzie na niej kostka brukowa układana?

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 10 cze 2024, 7:07

central pisze:Wygląda to tak, jakby lada chwila mieli ułożyć kostkę i kończyć robotę.

Obrazek

Zresztą część kostki już została ułożona. Ta ulica będzie wyasfaltowana, czy też będzie na niej kostka brukowa układana?

Widziałem, że zrobili kostkę, więc całość ulicy będzie wybrukowana.

pawelec

Postautor: pawelec » 12 cze 2024, 8:11

Czy uzyskał ktoś jakieś nowe info odnośnie planowanego terminu oddawania kluczy do mieszkań?

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 12 cze 2024, 13:17

Deweloper nierzetelnie podchodzi do tematu i gadają co im ślina na język przyniesie. Jeżeli masz w umowie przeniesienie własności na sierpień to klucze najwcześniej w lipcu dostaniesz. Na czerwiec bardzo małe szanse

pawelec

Postautor: pawelec » 12 cze 2024, 20:57

W zasadzie po kontakcie z deweloperem nie dowiedziałem się nic, co by mnie interesowało. To pozwolenie, to jakieś protokoły, a o terminach ani słowa.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 12 cze 2024, 23:31

pawelec pisze:W zasadzie po kontakcie z deweloperem nie dowiedziałem się nic, co by mnie interesowało. To pozwolenie, to jakieś protokoły, a o terminach ani słowa.

No i się nie dowiesz bo tak jak mówię są nierzetelni. Koniec budowy przekładali trzy razy, mieszkania muszą zacząć wydawać maksymalnie na początku lipca bo do sierpnia jest przeniesienie własności (ponad 200 mieszkań) a jeżeli nie zostanie ona przeniesiona to możesz pozywać dewelopera co na pewno nie jest im na rękę. Jeżeli będziesz szczęśliwcem i dostaniesz jako jeden z pierwszych to może uda ci się w lipcu zacząć urządzać.

Wróć do „Centralna Kraków od Proins - forum mieszkańców osiedla”