Akacjowa Wita Kraków / deweloper Atal (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Stefan1005

Re: Akacjowa Wita Kraków / deweloper Atal (Prądnik Czerwony) - opinie na forum

Postautor: Stefan1005 » 26 wrz 2024, 23:08

realista pisze:konkretna patodeweloperka : ) ale też nowatorskie podejście do zrobienia ekranu dźwiękoszczelnego dla sąsiednich bloków z własnej inwestycji co nie często się zdarza, nawet w krakowie

czekam aż wejdą tutaj ci którzy narzekali na cabę nieopodal, tutaj zawału dostaną

swoją drogą właśnie na tym odcinku rozwijałem zawsze największe prędkości w krakowie i nie jeden zamyka tutaj licznik : lol:

Często bywają (może bywały?) dzikie "zloty" pod galerią Krokus na przeciwko i próby sił własnie na tym prostym odcinku.

iti

Postautor: iti » 27 wrz 2024, 0:07

Haha, jeszcze wczoraj tamtędy przechodziłem i zastanawiałem się co to za ogrodzenie i porządkowanie terenu, ale nie było żadnej tablicy informacyjnej dotyczącej nowej inwestycji, zresztą nie wpadłbym na to, że mają tam zamiar postawić 4 bloki, a tu proszę - Akacjowa Wita i Atal buduje nowe osiedle w Krakowie.

Obrazek
Wizualizacja: deweloper Atal

O ile sama lokalizacja nie jest zła, bo nieźle tam z komunikacją, usługami itp., to jednak tak bliskie sąsiedztwo jednej z najbardziej ruchliwych ulic w mieście, to brzmi jak jakiś ponury żart. Wydawało mi się, że niewiele się tam już da wcisnąć, a tu proszę bardzo... ale będzie blisko do Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon - faktycznie daleko nie będzie, jak ktoś tam lubi wpaść codziennie : ) Jeszcze nie tak dawno opinie deweloper Atal miał u mnie niezłe, ale ostatnio budują w bardzo "oryginalnych" lokalizacjach.

A ceny mieszkań też tu mają niewąskie, jak na sąsiedztwo miejskiej autostrady.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 27 wrz 2024, 9:11

Ciekawa inwestycja pod wieloma względami : D

Temat ruchliwej drogi tuż za oknami został już poruszony i jest to zdecydowanie największy minus tej inwestycji. Na plus to bliskość pasa startowego dawnego lotniska na Czyżynach. Osobiście uważam, że to jedno z fajniejszych miejsc w okolicy, szczególnie, żeby z dzieckiem wyjść na rower, rolki, pograć w piłkę i nie martwić się o przejeżdżające samochody. Do tego jest to spora niezabudowana przestrzeń z dużą ilością drzew.

Dodatkowym atutem jest bliskość Krokusa i Serenady. Sam mieszkałem w tamtych okolicach przez ostatnie 6 lat i teraz po przeprowadzce na Górkę Narodową zaczynam tęsknić za ilością usług i sklepów, które miałem pod nosem mieszkając na granicy Prądnika Czerwonego i Mistrzejowic.

Kolejny aspekt to bliskość ronda Polsadu, a więc nowej linii tramwajowej, a może i w przyszłości krakowskiego "metra".

Jeżeli chodzi o Quattro Business Park to nie sądzę, żeby jego bliskość była jakimś wielkim atutem. Mam wrażenie, że ilość firm wynajmujących biura w tym miejscu drastycznie zmalała. Kilka budynków stoi prawie całkowicie pusta. Wątpię, żeby to się zmieniło po skończeniu linii tramwajowej, ponieważ koszt wynajmu przestrzeni biurowej jest tu w porównywalny do dużo fajniejszych kompleksów biurowych powstałych w ostatnich latach, które na brak najemców nie narzekają.

Sama architektura budynków przeciętna. Balkony z płyt betonowych stały się chyba standardem krakowskiej deweloperki. Mieszkania na wyższych piętrach mają większe balkony. Ale warto pamiętać, że od 2-3 piętra hałas od Bora Komorowskiego będzie większy, bo ekrany
dźwiękoszczelne już tam nie sięgają. Odległości pomiędzy budynkami nie są zbyt duże. Na plus wstawki z cegły na elewacji i duże przeszklenia klatek schodowych.

Czy warto zapłacić 17k za mieszkanie w tej inwestycji? Osobiście uważam, że są dostępne ciekawsze inwestycje w porównywalnych pieniądzach.

Obrazek
Wizualizacja: Deweloper Atal

AlaR

Postautor: AlaR » 01 cze 2025, 13:00

A mógłbys się podzielić pomysłem na te inne ciekawsze? : )

iti

Postautor: iti » 01 cze 2025, 22:45

AlaR pisze:A mógłbys się podzielić pomysłem na te inne ciekawsze? : )

Chyba jak wchodziła ta inwestycja do sprzedaży, to można było kupić jeszcze w podobnych cenach albo taniej mieszkania przy ul. Bohomolca, czyli nad Serenadą. Chyba deweloper Bryksy odpowiadał za tą inwestycję.

iti

Postautor: iti » 01 cze 2025, 22:47

A tu jest tu forum inwestycji Akacjowa w Krakowie i tam można więcej poczytać o okolicy, w której to jest budowane.

Tuzinek

Postautor: Tuzinek » 29 mar 2026, 21:56

Elewacje już prawie gotowe wiec pozwolę sobie wrzucić kilka zdjęć jak to wyszło i jak to zwykle w takich sytuacjach bywa wizualizacje były mocno podkoloryzowane. Od strony Bora Komorowskiego wygląda to naprawdę rozczarowująco. W miejscach gdzie jest więcej tej szarej cegły robi się sporo lepiej, niestety nie ma jej zbyt wiele.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niesasanka

Postautor: niesasanka » 30 mar 2026, 9:10

Ups, no nie zazdroszczę tym, którzy kupili tam mieszkania...

Mar G

Postautor: Mar G » 30 mar 2026, 10:14

niesasanka pisze:Ups, no nie zazdroszczę tym, którzy kupili tam mieszkania...

na szczęście nie ma ich zbyt wielu - 40 sprzedane na 100 w ofercie a bloki gotowe niemal

czang

Postautor: czang » 11 maja 2026, 23:46

Zgadzam się z tym, że te bloki, to nie wyszły jakoś pięknie.

Obrazek

Ta strona, to i tak jeszcze w większości pokryta płytką, więc to nawet nieźle wyszło.

Obrazek

Ale od tej strony, to już bardzo oszczędniej te płytki układali. Jakiś plus za dobrze doświetlone klatki schodowe.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”