Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
przyjezdny

Re: Banacha 12 Kraków / Super Krak (Górka Narodowa) - opinie na forum

Postautor: przyjezdny » 09 lis 2025, 20:50

Vertigo17 pisze:Ktoś z was miał kontakt z działem sprzedaży Super Krak? Na targach w Tauron Arenie panie sprawiały wrażenie bardzo zirytowanych tym, że podeszliśmy i próbowaliśmy się dowiedzieć szczegółów o wybranym mieszkaniu. Gdy po kilku moich pytaniach jedna z pań zaczęła podnosic głos stwierdziliśmy, że to jednak nie jest inwestycja dla nas. Czy podobne podejście do klienta jest czymś typowym dla tego dewelopera?

Około 2 lata temu byłem mocno zainteresowany zakupem mieszkania od SuperKrak na ul. Ułanów. Gdy chcieliśmy zrobić rezerwację, poinformowano nas, że mieszkanie zostało zarezerwowane. Dzwoniłem kilkukrotnie z pytaniami, czy mieszkanie się przypadkiem nie zwolniło i po jakimś czasie zostałem poinformowany, że mieszkanie się sprzedało. Jakie było moje zdziwienie gdy po około pół roku mieszkanie wróciło na ich stronę jako dostępne. Jedyna różnica to cena, która była 15% wyższa.

Było to jedno z najlepszych mieszkań w inwestycji (4 pokoje, fajny układ, wysokie piętro, bardzo duży balkon). Widzę, że podobne mieszkania w inwestycji na Banacha również widnieją jako niedostępne (chociaż widziałem je dostępne jak ruszała sprzedaż internetowa). Cenowo były wystawione za około 14-15k. Nie zdziwię się jak wrócą do sprzedaży w przyszłym roku w wyższej cenie.

bartekrk

Postautor: bartekrk » 11 lis 2025, 9:31

Już się obawiałem, że miałem pecha i trafiłem po prostu na jakąś przedemerytalną kobietę z biura sprzedaży. Widzę, że kumoterstwo tutaj przebiło średnią krakoską (o co niezwykle trudno), zatem zapamiętam na przyszłość, by trzymać się z dala od tego mirka handlarza.

prad

Postautor: prad » 30 kwie 2026, 11:46

Niedawno przejeżdżałem przez 29 Listopada, widziałem, że prace przy budowie inwestycji Banacha 12 są już mocno zaawansowane i rosną piętra nowych budynków. A obok powstaje chyba inwestycja Drago Kraków, więc okolica się dogęszcza blokami.

irt

Postautor: irt » 03 maja 2026, 19:17

Jak wygląda kwestia negocjacji cen?

Eskel

Postautor: Eskel » 10 maja 2026, 14:55

Kupiłem mieszkanie przy ul. Banacha i nie mogę doczekać się efektu końcowego. Wbrew absurdalnym zarzutom typu niezaproponowanie kawy panie w biurze były miłe i konkretne. Nie narzucały się ale też cierpliwie odpowiadały na wszelkie pytania. Jeśli czegoś nie wiedziały sprawdziły i dosłały odpowiedzi mailowo. Naprawdę w dziesiejszym świecie ludziom wszystko przeszkadza, łącznie z samolotami. Mnie się ta okolica podoba i czekam z niecierpilowością jak inwestycja zostanie skończona. Cena za mieszkanie jak na Krakow moim zdaniem jest atrakcyjna. Każda lokalizacja ma swoje plusy i minusy.

Eskel

Postautor: Eskel » 10 maja 2026, 18:39

Jak widać po powyższym poście nie masz nic mądrego do powiedzenia oprócz ubliżania innym ludziom. Wspaniale,że stać Cię na wypasiony apartament chociaż szczerze w to wątpię. Raczej nawet nie masz zdolności kredytowej. Mnie cieszy to na co mnie stać. Pisanie o kimś jak o gorszych tylko dlatego,że kupili mieszkanie przy Banacha świadczy wyłącznie o Tobie. Tak Ci tylko dopisze,że kilku moich znajomych lekarzy mieszka w tej okolicy. Ludzie kupują mieszkania w różnych miejscach ale tego też nie rozumiesz.
Tak się składa,że nie pracuje w akwizycji Super Krak to po pierwsze. Po drugie deweloper ten nie jest w żadnym razie idealny ani jego inwestycje. Dzielę się swoimi doświadczeniami z biura sprzedaży, które są po prostu dobre. I tak pani nie zrobiła kawy, nie podała ręki. Natomiast odpowiedziała na wszystkie pytania i wyjaśniła wątpliwości.
Jak ktoś się chce rzeczowo czegoś dowiedzieć o biurze sprzedaży/nieruchomości i kontakcie z deweloperem to zapraszam do rozmowy. Chętnie podzielę się doświadczeniami.

pozdro

Postautor: pozdro » 10 maja 2026, 20:40

Będą kolejne etapy? Bo tu już wszystko sprzedane lub zarezerwowane.

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 11 maja 2026, 10:01

pozdro pisze:Będą kolejne etapy? Bo tu już wszystko sprzedane lub zarezerwowane.

Etapów będzie jeszcze kilka. Na wizualizacjach widać jeszcze kilka 8-piętrowych bloków oprócz 3 budynków, które aktualnie powstają. Wg strony jest jeszcze dużo wolnych mieszkań w obecnie budowanym etapie. Więc nie wiem skąd informacja, że wszystko sprzedane. Sprzedane są faktycznie mieszkania na najwyższych trzech piętrach. Nie dziwi mnie to, bo uważam, że kupno mieszkania na wysokim piętrze na Banacha to obecnie najlepszy deal w Krakowie w cenie około 15k/metr. Zdecydowanie wolę panoramiczny widok na miasto od Łęgu po Las Wolski z Babią Góra, a niekiedy i Tatrami, w tle, niż Zabłocie, czy Emaus za 20k+. Moim zdaniem Banacha jest też nieporównywalne lepsze od podobnie wycenionych inwestycji w okolicach Trasy Wolbromskiej, czy os. Piastów.

Dodatkowo uchwalana jest właśnie zmiana do MPZP Górka Narodowa Zachód, która zakłada budowę domu kultury, posterunku Straży Miejskiej i dużego boiska wielofunkcyjnego przy ulicy Schillinga. Wiadomo, że takie inwestycje w usługi publiczne powinny być normą dla nowo powstałych osiedli, ale nie jest to takie oczywiste w Krakowie.

pozdro

Postautor: pozdro » 12 maja 2026, 11:35

No zostały pojedyncze na 1 piętrze z 4 pokojowych reszta sprzedana czy zarezerwowana

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 12 maja 2026, 14:58

pozdro pisze:No zostały pojedyncze na 1 piętrze z 4 pokojowych reszta sprzedana czy zarezerwowana

Czy jesteś pewien, że patrzysz na te same bloki? Bo na stronie widnieje 100/126 mieszkań, z czego 87 ma status dostępnych.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”